Jump to content
  • 0

VPN-ът работи, но няма интернет.

mladentod

Question

Здравейте, 

Не знам как да си формулирам въпроса за да търся в гуугъл, затова пиша тук.

Отскоро започнах да експериментирам с мрежата си вкъщи и да се уча да я конфигурирам.

Накратко . Като доставчик ползвам ВИВАКОМ и след тяхното устройство имам hAP AC2. Изтрих цялата конфигурация и започнах от началото. 

По LAN съм закачил  3 РС-та, 2 телевизора и NAS (който закупих скоро).    По WI-FI са - 6 телефона и 2 лаптопа.  Дотук всичко е ОК.

Проблемът ми е при VPN-ите, когато не съм вкъщи.  Телефоните и лаптопите се закачат и обменям информация с  NAS-а , но опитам ли да влезна в Интернет,  ми показва че страницата не може да бъде достъпена. Това става и на PPTP, и L2TP IPSec.  Във Вивакомския модем съм пренасочил портове 4500 и 500.

На вилата ми също пуснах VPN за пробата (там съм на Мтел,  при който няма такива схеми с портове на модем-ът им) и пак същото.

Предполагам че пропускам някаква дребна настройка.

Предварително благодаря.

Edited by mladentod
edit

5 answers to this question

Recommended Posts

• 1

Когато настройваш клиента, който се закача с РРР-то махни отметката на "add default route"

• 0
  • Administrator

Ревизирай си правилото за маскарадиране

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
  • Administrator
Преди 3 часа, mladentod написа:

Здравейте, 

Не знам как да си формулирам въпроса за да търся в гуугъл, затова пиша тук.

Отскоро започнах да експериментирам с мрежата си вкъщи и да се уча да я конфигурирам.

Накратко . Като доставчик ползвам ВИВАКОМ и след тяхното устройство имам hAP AC2. Изтрих цялата конфигурация и започнах от началото. 

По LAN съм закачил  3 РС-та, 2 телевизора и NAS (който закупих скоро).    По WI-FI са - 6 телефона и 2 лаптопа.  Дотук всичко е ОК.

Проблемът ми е при VPN-ите, когато не съм вкъщи.  Телефоните и лаптопите се закачат и обменям информация с  NAS-а , но опитам ли да влезна в Интернет,  ми показва че страницата не може да бъде достъпена. Това става и на PPTP, и L2TP IPSec.  Във Вивакомския модем съм пренасочил портове 4500 и 500.

На вилата ми също пуснах VPN за пробата (там съм на Мтел,  при който няма такива схеми с портове на модем-ът им) и пак същото.

Предполагам че пропускам някаква дребна настройка.

Предварително благодаря.

Локалната мрежа ли изнасяш с ВПН или друга сетната само за ВПНа ?

• 0
  • Administrator
преди 33 минути, cna написа:

Когато настройваш клиента, който се закача с РРР-то махни отметката на "add default route"

По този начин не се ползва ван минипорта за достъп до интернет, а само до локалните му ресурси, а до колкото разбирам се търси обратното !

• 0

Аз никъде не прочетох че трябва И-нета да минава през домашния му адрес.

Казва че получава достъп до локалните(за дома му) ресурси, но няма интернет...

Няма И-нет, защото не си е пуснал... Няма и нужда да си пуска от домашния, след като може да излезе в И-нет директно.

Само трябва да премахне добавянето на пътя по подразбиране...