Jump to content

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Днес
 2. master

  Подарявам RB750 със забележка

  Запазен!
 3. Dimityr

  Продавам Нови Рутери и Суичове

  Рутери Tp-link 840N -Продадени! Налични Нови Рутери TT-NET 300mbps Налични :50-бр. Цена:16-лв/бр. Налични Суичове:Комутатор D-Link 8-Port 10/100M Desktop Switch 5v.(волта)-широка букса Цена:8лв/бр. на едро! Налични:97-бр. За поръчки:Л.С
 4. Рутерборда си работеше коректно в един момент изчезва достъпа до него но се вижда като мак адрес. След рестарт се оправя и пак така. Сменени са му кондензаторите с качествени но без промяна. Ако някой иска да си играе да пише на л.с. Жал ми е да го хвърля. Град Варна О88903866О.
 5. sairos

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  //offtopic again Колега колега, Много драматизираш цялата работа. Както има фенове така и има и НЕ фенове, НЕ смятам че обиждам някого другиго освен технологията. Аз НЕ харесвам и Microsоft ама ти ги ползваш сигурно и за това ли ще се обадиш ? Няма друг мрежови форум в България ако се замислиш, да казва се микротик, но тук не се коментират проблемите само на микротик, а и на други прозводители на мрежово оборудване които не са микротик. Относно нивото на комуникация смятам че ме обиждаш, но аз съм над тези неща Избора е твой.
 6. Вчера
 7. JohnTRIVOLTA

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Обида е към форума, защото е специализиран към нея ОС . Не съм видял тук някой да отрича други решения и аз съм давал такива и приветствам подобни. Не ми се щеше да пада нивото на комуникация, но и този форум изглежда няма да го подмине участта на другите за съжаление . Мисля да не участвам в този процес .... които търсят риъл съпорт знаят , че има лични. Бай от мен !
 8. sairos

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  В допълнение към поста на колегата opkg update; opkg install kmod-macvlan Като не съм обеден че после ще трябва това, но все пак да го има modprobe kmod-macvlan
 9. kokaracha

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Решението е дискутирано и описано в предни теми в годините,който му се занимава да потърси. За неразбралите същината на проблема искам да уточня,че проблема е в условието на един физически порт (ВАН) да има 5 различни мак адреса. Със врт и macvlan репението е достатъчно елементарно: ip link add link eth1 eth2 type macvlan ifconfig eth2 hw ether 00:24:01:f5:1b:84 ip link add link eth1 eth3 type macvlan ifconfig eth3 hw ether 00:24:01:f5:1b:85 ip link add link eth1 eth4 type macvlan ifconfig eth4 hw ether 00:24:01:f5:1b:86 ip link add link eth1 eth5 type macvlan ifconfig eth5 hw ether 00:24:01:f5:1b:87 ip link add link eth1 eth6 type macvlan ifconfig eth6 hw ether 00:24:01:f5:1b:88 config 'interface' 'wan' option 'ifname' 'eth1' option 'proto' 'dhcp' #First static IP config 'interface' 'wan1' option 'ifname' 'eth2' option 'proto' 'dhcp' option 'defaultroute' '0' option 'peerdns' '0' option 'gateway' '0.0.0.0' #second static IP config 'interface' 'wan2' option 'ifname' 'eth3' option 'proto' 'dhcp' option 'defaultroute' '0' option 'peerdns' '0' option 'gateway' '0.0.0.0' #third static IP config 'interface' 'wan3' option 'ifname' 'eth4' option 'proto' 'dhcp' option 'defaultroute' '0' option 'peerdns' '0' option 'gateway' '0.0.0.0' #fourth static IP config 'interface' 'wan4' option 'ifname' 'eth5' option 'proto' 'dhcp' option 'defaultroute' '0' option 'peerdns' '0' option 'gateway' '0.0.0.0' #fifth static IP config 'interface' 'wan5' option 'ifname' 'eth6' option 'proto' 'dhcp' option 'defaultroute' '0' option 'peerdns' '0' option 'gateway' '0.0.0.0'
 10. iivanov29

  Изпращане на масови СМС-и

  Здравейте, а как всъщност се пращат автоматично смс-ите? Поздрави,
 11. JohnTRIVOLTA

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  То има и вариант и с метарутер с OpenWRT щом е с mipsbe базирано устройство, но не го предлагам защото имиджите са с доста стар кърнъл и не е хубаво да се ползват в публичното пространство поради обективни причини. И малко offtopic , като се обръщам към вас с молба да не "зацапвате" форума с подобни "ПръчкaOS (RouterOS)" все пак пишете в него специализиран форум, а не в някой друг . Така написано без мисъл бих го приел, като обида към всички нас участниците в него, така че моля за спазване на хигиена в писането за да не превръщаме форума в селска седянка !
 12. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  За момента единствено мт ползвам. Преди години с Cisco имах вземане даване но не останах особено очарован.
 13. sairos

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Добре коя е следватаща мрежова операциона система която ви допада да работите с нея.
 14. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Никога не съм работил с Pfsense, също така не ми е ясно къде трябва да се инсталира. Като гледам е за AMD платформа.
 15. sairos

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Значи нищо трудно няма стига да имате желание , цял форум сме тука за да помагаме. Може да започне с един pfsense и цепенето на vlan-те с другото което не ви е ясно питате.
 16. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Да определено не съм ви разбрал. Нямам идея обаче как ще се случи това.
 17. sairos

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Не мисля че ме разбрахте колега, на вируталната среда се качва новата OS която ще движи нета, просто се цепи вътре със vswitch на vlan и готово ако сте на vmware, а не на рутера.
 18. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  В момента рутера е 951 на който няма как да сложа друга ОС. Ще говоря с човека и ще видим, но като гледам по-склонен е да смени доставчика.
 19. sairos

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Варианта който колегата @kokaracha е предложил става както и директно да подадеш vivacom на вируалната среда да се качи един opensense/pfsense или там каквото друго Ви е на сърце стига да е без ПръчкaOS (RouterOS) и сте готови.
 20. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Човека си има рутерче вече, то аз в краен случай му предложих суич и рутери за всяка мрежа колкото и грозно да изглежда ще работи.
 21. Последната седмица
 22. kokaracha

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  openwrt + macvlan
 23. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  В момента се боря с техническата поддръжка тъй като това което приема рутера и това което е в страницата им няма нищо общо. След 45мин. се оказа, че няма да направят нищо. Утре ще се търсят алтернативни доставчици.
 24. JohnTRIVOLTA

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  То и аз така на изуст говоря, като няма как да пробвам ... задай на dhcp client-ите деф.път с дистън 2,3,4,.... през терминал , те ще са неактивни, но да видим реално дали излизат през различни адреси и ако ДА да знаеш как да сетнеш маркерите през кой адрес да излиза!
 25. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Ясно ще пада доста четене, проблема обаче е още по-сериозен.. адвам на ново мак адресите в техния портал съответно ми изписва 5 те ип адреса които трябва да имам - да но се получават други адреси. Пинга излита над 400мс на моменти.
 26. JohnTRIVOLTA

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Мисля. че трябва трафика от всяка локална мрежа да се рутира през собствена рутинг таблица т.е. трябва с рутинг марк да си маркираш трафика от LANs и респективно да сетнеш за всеки ласт рисорт пътя със съответната марка.
 27. master

  Vivac0m 5статични адреса и микротик

  Днес го мъчих пак и на друг рб но без резултат.
 1. Зареди още активност
×
×
 • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.