Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Виктрон Енерджи са добри, но цената не. Тези вършат работа https://www.ebay.com.au/itm/24V-Battery-Equalizer-for-Lead-acid-Batteries-Balancer-Charger-HA01-DIY-Solar-/222433840431 За живота да, но зависи и от това колко спира напрежението.
 3. Не, това удължава ли им значително живота? Би ли препоръчал такава група - акумулаторите са 2 бр. х 12Ah, нови са. Преди да ги включа ги заредих на лабораторно захранване по отделно, като го бях настроил на 13.8V с ограничение на тока 1A. Почти веднага мина в режим CV (нормално за нови, неизползвани акумулатори) и така ги чаках докато тока стане 10-20mA. Тогава ги включих вече към захранването.
 4. Балансиращи групи имат ли си акумулаторите?
 5. MeanWell са най-малкото зло за тези пари. Но определено си има и те проблемите. Ние също имаме много техни захранвания.
 6. В такива схеми ползваме DC-DC конвертори от https://www.zahranvane.com/ (вероятно има и други производители), гледай им параметрите имат някои удачни модели - работят от години по този начин. Микротиците на такива точки са захранени директно от батериите и по техните показания си рисуваме графики в MRTG - за следене кога пада захранването.
 7. Благодаря за бързият отговор master. Сега проверих и подходящо устройство би било MeanWell SD-25B-24, което на вход иска 18 - 36V DC и на изход дава 24V / 1.1A. Това би трябвало да е достатъчно да замести двете оригинални захранвания 24V / 0.5A. Цената му е 40.80лв с ДДС. Намирам и по-евтини алтернативи, но от доста време използвам само MeanWell захранвания и ако реша ще е такова. Ефективността му по каталог е 78%, което значи пак едни 22% (вероятно и повече) на вятъра, а това всъщност исках да избегна.
 8. На повечето устройства вградения конвертор издържа до 27V по спецификация но реално над 24V започва да загрява и изгарят по-често. Принципно ти трябва повишаващо-понижаващ конветор за да може да стабилизира 24V при пълен товар на изхода в целия диапазон на заряд и разряд на акумулатора. Това обаче е сравнително скъпо решение и можеш да го заобиколиш като сложиш обикновен понижаващ конветор настроен на изходно напрежение 22V което е достатъчно за по-модерните Ubiquiti устройства които искат поне 18V на входа и ще може да има запас при падане на акумулаторите. Разбира се първия подход е
 9. Здравейте, Имам следният казус за решаване. Премахнах двойното конвертиране, веднъж от 24V до 230V /с UPS/ и после пак обратно от 230V до 24V от захранващите адаптери на устройствата. Направих го, защото реално нямам устройства работещи на 230V и така увеличавам значително времето на работа на батерия. Смених стандартен UPS със захранване с UPS функция - зарежда си акумулаторите и ако отпадне мрежовото напрежение, консуматорите продължават да работят от батерията. При MikroTik устройствата нямам проблем, но за WiFi използвам UniFi UAP-AC-Lite. Точката за достъп се захранва оригинално
 10. Здравейте, При изграждане на Core L2 Backbone ще се ползват Марвел АРМ базирани суичове на 3та серия. Само в TRUNK ще са всички интерфейси . Тук идва и моят въпрос, който е че имам желание да ги ползвам в SVL , но дали пърформънса ще е по-зле от колкото да си опиша виланите с някой друг за резерв и да ползвам вилан филтъринг т.е. да ги ползвам в IVL режим ? Кое е по-доброто решение ?
 11. Здравейте колеги търся спешно Mikrotik LDF 5 ако някой има за продаване !!! Пишете на лично съобщение !
 12. ЕЪР ФАЙБЪР 5XHD ползвам! 450-500 TCP 600-650UDP А на 8 км ми прави 720 на спийд тест! И на него лошото му е че като види 300-400 клинта му падат гащите на процесора , иначе за парите си работи та пее Ако ти трябва инфо пиши на лс
 13. Last week
 14. Супер. Благодаря, това ми трябваше.
 15. Продавам 2 броя NetMetal 5 Цена за двете = 170лв. Доставка с Еконт за сметка на купувача. тел: 08седем82едно803едно или тук на лични
 16. JohnTRIVOLTA

  MIKROTIK Metal 52 ac RBMetalG-52SHPacn

  Радиото е едно - двубандово и на която честота го нагласиш на нея ще работи ! В твоя случай ще трябва да я нагласиш на 5GHz a/n/ac . b и g са стандарти само на 2.4GHz.
 17. Здравейте, Тази машинка по спецификация поддържа 2 и 5 гигахерца. Дали софтуерно позволява да се изключва един от двата банда? Идеята ми е да я ползвам като точка за доспъп в квартирни условия в 5 гигарца банд с малка (10-15 децибела) панелна антена. Ако съм разбрал правилно от спецификацията, може да работи освен в AC, то и в старите a/b,g,n стандарти. На мен ми трябват именно тези старите стандарти, да свързвам телефоните и лаптопа. Трябва да покрие две стаи разположени в една линия.
 18. Earlier
 19. miccito

  CCR 1036

  Здравейте, продавам 2 броя MIKROTIK CCR 1036. Цена за брой 900лв. Комплек 1700лв. За контакт 0878 613981, Георги Мицков
 20. Ако някой има за продаване да ми пише на ЛС или на 08794седем29едно9
 21. @JohnTRIVOLTA Благодаря! Махнах статичните адреси и всичко тръгна. Работи вече няколко дни без проблеми. Задал съм си радиата ръчно. master С този модел рутер тплинк по принцип нямам проблем. Инсталирал съм няколко такива и в двата режима (рутер и АР). Само в нас има проблем. Все пак реших да мина на цялостно решение на микротик. Последно устройствата вкъщи станаха над 30, около 20 са свързани безжично.
 22. Тази снимка с това CCQ на дали прекарва повече от 90 мегабита 300/2-20% ти е реалната скорост при CCQ 100 Колкото и да агрегираш пакети с айрмакс ако някой загледа тв ще е ужасно неприятно. Гледането в тубата не е гледане на тв да се уточним.
 23. Извинявам се за офтопика Колега какво точно ползваш на 20 км UBNT ? И тези 650 мегабита UDP или TCP трафик са ?
 24. LHG на аC и 12 км ше падне смях това няма да работи пробвано е не веднъж гола вода е на тея км. Въпреки че не искаш да чуваш за убнт сложи два POWER BEAM M5 400 на 16 км карат 110-120 мб при шумен ефир всичко друго което може да направиш е много над бюджета за съжаление , а иначе точно с техника на убнт карам 650 мегабита на 20 км! Прикрепям ти снимка на 11 км ,линка е мултипойнт за това сигнала е малко по малко и ццкюто също
 25. Мак адреса се сменя ако на бриджа не си забил admin mac. Това ми се е случвало с бриджа при вкл. / изкл. на клиенти. До момента никога не сме имали проблем при клиент с два тп линка в режим ап с едно ссид и друг рутер с изключение на факта, че понякога сами си пускат дхцп или забиване от ерп то. Там където се изисква слагаме микротик рутери в конфигурация бридж етернет и вифи. Отделен микротик се ползва само за рутер. Никога не е имало проблеми.
 26. Точно така ! Дори те съветвам статично да си зададеш радиата в мениджъра от колкото динамично, все пак са само четири .
 27. Разбрах те, че трябва да си ресетна АР-тата без начална конфигурация, да си сменя идентитио и да не задавм статични адреси и всичко трябва да тръгне.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.