Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. 111111

  WiFi roaming - Omada Controller

  Провери си регионалните настройки както на АР-тата така и на клиентите. Масова грешка е да се омеша FCC и ETSI.
 3. Yesterday
 4. абе явно е циклично.. е и аз защитавам диплома за форумна археология. ламето сутрин го ебе рEлоад.. вечер пак надига глава
 5. според едни наши приятели замества и възелина..
 6. Last week
 7. Много добра изложена теза!
 8. dobriloff

  WiFi roaming - Omada Controller

  Здравейте, На моменти продължава да има странно поведения тази Omada , усеща се роумването между антените. Клиента стои цял ден неподвижен и в един момент по-време на Zoom разговор , RDP сесия или нещо друго по-чувствително се усеща как екрана замръзва за около 5 секунди и после пак се оправя, чертичките на WiFi сигнала също се вижда как падат в този момент и после се връщат на силен сигнал.. та явно в този момент клиента се роумва към друга антена която му се е сторила с по силен сигнал. До колкото знам роумването не би трябвало да се усеща по този начин та явно има нещо объркано в сетъпа... Единственото което заподозрях на този етап е RSTP и Loopback detection което е пуснато на портовете на суича където са закачени AP-тата ? Възможно ли да е това ?
 9. Съмнявам се да е скоро това с цените. Според мен още ще има битки в областните градове, после в по-малките, после в големите села, след проекта на държавата. Вдигането на цените е логичен ход след като големите придобият поне 75-85% от всички абонати - до тогава ще ни морят с нереални цени и скорости (като 10Г Интернет за 160 лв.) ... Имаме 1-2 години макс, преди да ни натиснат супер активно (за колегите опериращи основно в областните градове, натиска вече е започнал).
 10. Спокойно, бързаш! Нека да завземата пазара, да си изградят картела и тогава ще видиш. Това ще е много скоро ... (дано да не съм прав).
 11. Ама като не може да закараш трафик, изгодата през крив макарон.
 12. Ако големите вдигнат цените, малките пак ще се размножат, защото ще е изгодно.
 13. Оставете кръчмата,погледнете колко му струва закуската и обяда за един ден а за вечеря да не говорим!Всичко взето заедно не може да доближи цената ни за месец от нашите услуги!
 14. Има доста по-ниски от 28лв. все още. Много ми е странно мисленето на Българина, 20тина лева му са много за нет но като отиде в кръчмата под 100лева няма как да мине та да не казвам, че някой и доста повече дават.
 15. Спокойно, клиентите ще го оценят, когато започнат да плащат по 60-80лв за двойна услуга. Сега за 28лв "мрънкат"
 16. Така или иначе големите определят правилата на играта - цените!Мисля че и на големите им е ясно че тези цени не устройват никого.Мачкаха конкуренция и малки колкото можаха.Време е за истински цени.Надявам се че сърбина който жабна Вивацом резко ще смени цените към краен клиент.В края на краищата неговите интереси са в платеното съдържание в областа на спорта.Вдигнат ли големите цените и малките ще поемат глътка въздух.А стремеж към окрупняване винаги има.Винаги ще има и малки които да обират луфтовете на големите.И на големите това им е ясно.А и на тях не им трябват определени категории клиенти - пример Виваком купова Булсата но запазва бранда и офисите - защо - ами кои са клиентите на Булсата и иска ли ги Виваком в офисите си?Да видим ще успеят ли да вземат Мсат във Варна?
 17. Има и случай при квартален доставчик. Две различни РС-та на единия работи, а на другия нета спира.
 18. Никак не се забавят. В моите райони , където се ремонтира общински път, се полагат HDPE тръби и се строят шахти. За сега не съм разбрал правилата и условията за достъп
 19. Можете ли да ми кажете как може да стане да раздава при всеки логин pppoe-то нов адрес. Менажира се чрез usermanager.
 20. При вайвайком нещо правят защото почти всякакви тунели ми се чупят.
 21. Подобно е отношението на повечето малки/независими доставчици - малко клиенти го ценят. За големите оператори всеки абонат е "парче месо", "националните" са временна собственост - за някой който има едничката цел да добави абонати към бройката преди да ги препродаде на следващия "инвеститор". Пазара на големите тотално се изкриви като изиграха Теленор относно Булсата - балканския телеком промени ситуацията в БГ. Все още се чудя от къде изкараха такива суми за пазаруване на едро за по-малко от година (вероятно някой по нашите ширини се е докопал до "хеликоптерните пари", които отпечатаха в Щатите и ЕС последната година). Дано се забавят (по стар БГ обичай) проектите на държавата за оптиките в селата, за да имаме време за прегрупиране. Може би е наближил момента да се обмисля форма на консолидация на малките (все още независими).
 22. Здравейте, Пуснал съм OVPN server от микротика с цел клиентите да излизат през друго ip. Някои клиенти се свързват(появяват се в интерфейса на рутера и има трафик), но им спира нета (не им се отварят страниците в browser-a). На други си е ок. За пример едно РС на домашен нет от виваком прави проблем, а когато се пусне нет от телефона работи. Има ли връзка доставчика или настройките на рутера на клиента ? Как да локализирам проблема ? Това е конфигурацията за клиента: client remote 'xx.xx.xx.xx' ca 'home/cert_export_CA.crt' cert 'home/cert_export_x.crt' key 'home/cert_export_x.key' auth-user-pass 'home/secret-xx' cipher AES-256-CBC dev tun proto tcp-client port 1194 nobind auth-nocache persist-key persist-tun tls-client remote-cert-tls server verb 4 mute 10 auth SHA1 redirect-gateway def1
 23. Да това е едно от нещата. Ще прозвучи като реклама но много пъти се е случвало да реагираме в рамките на под 30 минути за "проблем" който изобщо не е от нас и когато клиента разбере и е човек с главно Ч остава благодарен, че някой му е обърнал внимание изобщо пък да не говорим, че е било в рамките на под 30мин. Случвало се е да ходим 2-3 сутринта заради зялят рутер. С две думи хората които искат да получат услуга и отношение, а не само да гледат с 1-2лв да не се прекарат, а после да псуват 2години, бягат от големите.
 24. И аз съм на мнение, че няма как да останат само големите оператори. Факт е, че доста хора не ги харесват, а и да не забравим, че на бай Иван като му спре интернета, иска да дойде в офиса, да те напсува, да се помисли за велик и след два часа (най-късно) да му тръгне интернета. Той знае, че при "големите оператори" и да отиде в офиса и да ги псува, то никой няма да му обърне внимание и ще му пратят човек чааак след след 2 седмици
 25. Да това е така, от 6месеца се опитваме на едно място с пренос от други оператори и все нещо се случва и не ни обръщат внимание да им дадем пари. Но като цяло няма как да останат само те..
 26. Да не забравяме че ако има монополист на терена "няма пробиване" на конкуренция. Я общината я енергото я преноса/капацитета до населеното място ще стане невъзможен.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.