Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Не стават батериите етикетите им се бяха нагънали. 1200 кила отидоха за утилизация. ;(
 3. Yesterday
 4. Mikrotik RBwAPG-60ad kit 1 комплект 170лв./комплекта
 5. Здравей, а батериите продават ли се? Нищо,че са с изтекъл срок.
 6. Eaton 9355 трифазен 40кVA или 36кW БЕЗ БАТЕРИИ (изтекъл им е годностния срок) Основно тяло и два шкафа за батерии
 7. Прилича на проблем с буфериране на интерфейси, подобно на Микротик 100мб<->1Г и познато на всички тук В-сол е с Кортина, а Кортина има драма кога върви тагнат и нетагнат трафик през него ... изразява се в
 8. Аз ви "отварям", после ми дойдете конкуренция поне кажи тенкю
 9. Last week
 10. Пусни си лог сервер и гледай какво става. Всъщност не съм запознат с в-сол, дали има такива неща.
 11. Заварката е презаварена, сигналът е -27 и всичко вече е наред.
 12. Общо взето се добавят 3 правила: 1во маркираш трафика, който е от лан и направление всички без лан с рутинг марк, 2ро добавяш път към всички мрежи/ласт рисорт/ с гейт аут интерфейса на ВПНа, 3то добавяш сорснат с аут интерфейс същият аут интерфейс на ВПНа.
 13. направи така че сигнала да стане поне -26 и ще се оправи
 14. Здравейте опитвам се да прекарам целия трафик през VPN мрежа от MyVPN. Но нещо не се увенчах с успех. Водих се по едно ръководство което намерих в гугал
 15. Имам от известно време едно такова https://www.aliexpress.com/item/4000340886390.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d28qSwE За тея пари няма какво да го мисля върши си работа даже и по тънко може да се намери.
 16. Реших проблема като ограничих интерфейса направо.
 17. Да. Само с това ОНУ има проблем. Ону-то е сменено и проблема остава. Други клиенти по същата линия не са се оплаквали.
 18. Само на това ону ли е проблема? По линията другите работят ли? Опита ли с друго ону на същата точка?
 19. Все пак човека пита, поне да му се обясни. Ако си решил за лан (без значение каква е ситуацията) може да го направиш по следния начин. През ~100 м слагаш кутия със суич. Захранването от първоначалнната точка има няколко опции DC или AC, като зависи от дължината на трасето. Можеш да се консултираш с колегите от захранване ком. На всеки суич слагаш трансфертер, който ти дава крайното нужно напрежение за да захраниш суич (или антена) на точката, която ти трябва. Пускаш по две двойки основната линия захранване, по другите две двойки ти върви сигнала. Това е при 100 mbps трасе. Гигабита е както няк
 20. Проблема е следният. Ону- то работи на -29dbm. Download - 600mBit Upload -10 до 20mBit. Бихте ли дали съвет на какво се дължи проблема при download? Благодаря предварително.
 21. Дам странна работа .Сподели след смяната и тестовете до къде си го докарал. С MRTG следиш ли по портове какво става на самото ОЛТ ,както етернет така и ПОН портове . Пусни един пониторинг до устройство и виж кога започва да го прави проблема.
 22. Да, просто да пробва дали сработва може да му свърши работа евентуално. Има си го все още проблема с ъплоуда . Ползвам го само в определени случаи и то в акцес листи.
 23. @JohnTRIVOLTA Преди 2-3години като тествах да ползвам въпросните 6-7 устройства с CAPsMan изобщо не разбрах за съществуването на лоудбалансинг групи . Сега като го спомена , погледнах какво се пише за него , и изглежда това решава проблема който аз срещам като се скопчат много хора на едно място , едното AP с 20 закачено а друото с 2 .
 24. Имаш предвид изцяло за интерфейса Up/Dw ли? Там имаше някакъв проблем, че в едната посока неработеше с различни от мт устройства.
 25. Toчно заради това което казваш и скупчването на много хора на едно място слагаме двубандови ап та и нещата са много по-добре. Дори там където сме 100% сигурни, че клиентските устройства имат 5гхз направо спираме 2.4 или ги намаляме да не си пречат. Преди време в един комплекс видях че на всяка лампа имаше нано м2 т.е. през 20тина метра. Устройствата бяха поне 50. Отделно имаше омнита и сектори на 2.4гхз. Много пари бяха вложени но нета беше ужасен и си карахме на мобилния.
 26. Фастпатч е активиран неправилно.
 27. Ако не си на ти с RouterOS/Mikrotik/ в частност CapsMan, то по-добре се ориентирай, както се споменава по-горе към нещо по-лаишко и стабилно, респективно по-скъпо! Другото , което искам да подчертая , че безжично устройство може да носи и 200 клиента , но какво чкачество на услугата бихте дали с малко устройства спрямо броя на клиентите - просто имайте в предвид, че законите на физиката са еднакви за всички ! P.S. Един пример за предоставяне на качество на услугата на безжични клиенти в сграда със сравнително малка квадратура +безшичен роуминг + лоудбалансинг групи + шейпър !
 28. Ами, тогава взимаш 16 портовия юнифай, и ще си имаш бекъп вариант (стар суич + адаптерите които идват с антените )
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.