Jump to content

Класации


Популярнo съдържание

Showing content with the highest reputation since 11.11.2018 in all areas

 1. 3 points
  Имам го от месец, беше предназначен за бюро но като му видях производителноста и бързо отиде в един от раковете, 90% от този трафик е видеонаблюдение от различни интерфейси, като поне 30% е през тунели и ВПН, тоест има мачкане на пакети, плюс 20 впн клиента почти без трафик и 20 правила в защитна стена. Размених го с 3011 който се товареше около 30%~40%. Една от изненадите е, че не грее и ми трябваха 5 минути да загрея в кои дупки се завиват болтчетата за ушите на ракмаунта.
 2. 2 points
  Ами, прочети темата. По-назад вече е обсъждано и е обяснено защо не е. Вземете научете разликата между доставчик на услуга и доставчик на съдържание най-после.
 3. 1 point
  Ориентирал съм се към въпросната машинка. Искам просто мнения от вас специалистите. Имам интернет зала с 16 компютъра. + 3 Ип камери. От доста време се каня да сменям рутера, защото за сега карам с Тъп линк 740. определено на моменти , мрежата почва да лагва, особено когато някой почне да гледа или да тегли филм с торент. Сега се забелязва и при ъпдейт на някоя игра а те пускат такива през два дена. Това което съм замислил със смяната на този рутер, е вече да премина на гигабитова мрежа, т.е. вместо да купувам и рутер и суитч (гигабитови), мисля да взема това чудо на Микротик. (интернета ми е на оптика.) Wi-fi -то не ми е приоритет, но не може без него....Това което ме притеснява е дали това ще ми свърши работа. искам да лимитирам скоростите поравно на всички компютри. И също така ме притеснява самото конфигуриране, никога не съм работил с Микротик.
 4. 1 point
  Търсиш Инжинер Конструктор със специалност изграждане на метални съоражения. Погледни тези. http://www.telebuild.bg/industrial-construction http://www.dim93.com/services_proektirane.html
 5. 1 point
  Здравейте, Малко информация около официалното мобилното приложение Tik-App за управление и настройка на устройства с инсталиран Router OS / версия не-по ниска от 6.Х/e вече с име MikroTik имащо в по-голямата си част функциалността на приложението WinBox и разбира се с нова визия !
 6. 1 point
  Фаст конектор, който дава затихване повече от 0,8 - 1,0 dBm очевидно не става. Прилагам снимки с фабрична patch корда и FTTH кабел с два фаст конектора на един и същи порт на сплитер измерени с един и същ пауърметър:
 7. 1 point
  https://mum.mikrotik.com/presentations/EU17/presentation_4058_1490948376.pdf Защо не ги знаехте тези неща и изтормозихте съпорта ? ? ?
 8. 1 point
  https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Layer2_misconfiguration
 9. 1 point
  Ако има безогледно отнемане значи има зле протекли разговори.На това му се вика кражба.Понякога платена и с кръв.Във всеки случай ще видим как ще се развиват отношенията в сектора.Защото големите задават стила и насоките.
 10. 1 point
  https://mum.mikrotik.com/presentations/NZ18/presentation_5218_1527485582.pdf
 11. 1 point
  Ами то е сладка работа - дават ти приемник от А1 и заменяш булсаткомския приемник. Антената сложена и настроена, окабелено, само сменяш доставчика.
 12. 1 point
  Продавам следните неща: Точка за достъп Mikrotik hAP mini RB931-2nD -25 лв. Tочка за достъп Mikrotik RB941-2nD Classic hAP lite- 30 лв. Ползвани са 1 година . В комплект със захранване. За поръчка на лично съобщение
 13. 1 point
  Добро утро. Мисля че открих проблема и днес ще отида да видя какво точно е сътворено. На въпросния микротик има конфигуриран failover, който е зад вивакомски рутер. Не ми хареса как се получиха нещата и докато намеря начин да прескоча вивакомската машина, реших само дръпна кабела от интерфейса и оставя конфигурацията така. Явно някой е майсторил нещо, боднал е някой свободен кабел от лана и е захлупил всичко. ? Засега спрях клиента на втория интерфейс и проблема изчезна.
 14. 1 point
  Продавам 2 Allied Telesis Switch-а Модел 1: AT-8100S/24C Характеристики https://www.senetic.bg/product/AT-8100S/24C-50 Цена: 700лв Модел 2: AT-8100S/24POE Характеристики https://www.senetic.bg/product/AT-8100S/24POE-30 Цена: 1700лв Ползвани са около 3 месеца на мрежа намираща се в Англия. Издавам фактура както и давам 12 месеца гаранция за тях Намират се в гр. Бургас телефон за контакт: О876746460 Име за Контакт: Стоян
 15. 1 point
  Дейба. Много ми харесва, но ще задържа да видя дали няма да изкарат модел с LCD екранче като предните х011 модели.
 16. 1 point
  Здравейте, отново! Явно никой няма желание да помогне. Аз си мислех, че това е целта на форуми от този тип. Всезнайковци, но тогава, когато трябва да обяснят нещо на разбираем език ги няма никакви. ПС по добре модератора да заключи тази тема, защото явно няма смисъл от нея ?
 17. 1 point
  Пробвай с vrrp интерфейси, които да са на същия порт. Нищо, че няма да си имат "братчета", те ще са активни. Само гледай да са с различни ID-та. След това си нареди реалните ИП адреси на vrrp-тата.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.