Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/24/21 in all areas

 1. Здравейте, открихме проблем с въпросния микротик като най-вероятно го има и на другите. Свързването е следното: Адаптер 24V / 60W -> poe инжектор -> 35м FTP -> Hex Poe Lite (порт 1) -> 2 броя Hex AC Lite съответно на порт 2 и 3 на Hex Poe Lite. Когато не са включени AC лайтовете всичко е наред но в момента в който се пуснат в лога излиза, че има късо съединение и предния микротик си гаси порта за да не го предпази. При ъпдейт на 6.48.3 се оказа, че има някакъв бъг и дава грешка съответно се върна до последната работеща версия за конкретния микротик 6.47.8. Но проблема с късото си остава. Когато се захрани директнo от адаптер Hex Poe Lite всичко работи нормално и като изкараме адаптера си продължава да си работи през Poe IN и FTP кабела. За жалост за да се избегне проблема се отваря и се добавя един електролитен кондезатор 470/50 паралелно след 2 та диода (единия от Poe IN, а другия от захранващия конектор спрямо минус). След което всичко работи без проблеми с 4 устройства захранващи се от него. Паралелно може да се сложи и един танталов кондезатор 1/35. Пробвахме да пуснем в началото 28V но нямаше ефект.
  2 points
 2. Нещо в лога има ли?
  1 point
 3. Това е в случай Интернет > рутер+ нат > L2TP Сървър на моята машина има 2 сесии без проблем
  1 point
 4. Няма еднозначен отговор, простo сетваш, пробваш и преценяваш! Инак при мен нещата са варирали, но не повече от 25-30% от наличният трафик. Процесора винаги има значение !
  1 point
 5. Warning: Only one L2TP/IpSec connection can be established through the NAT. Which means that only one client can connect to the sever located behind the same router. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/L2TP
  1 point
 6. То е ясно че адреса на pppoe client трябва да се изолира и той /аз го правя в RIB/, но ако WAN на TP_Link-a взима адрес от LAN на Микротика то правило трябва да е в TP_Link-a !
  1 point
 7. Най-лесно е да пуснете на Микротик рутера PPPoE сървър и TP_Link рутера да се кънектне за WAN с PPPoE Client !
  1 point
 8. Ако лизинга е зададен на определен интерфейс, а новата заявка идва от друг винаги ще си получава нов адрес. Обикновено грешката е в къде е описана услугата, примерно на интерфейс в бридж а не на бриджа.
  1 point
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.