Jump to content

Класации


Популярнo съдържание

Showing content with the highest reputation since 25.03.2019 in all areas

 1. 2 points
  Предлагам във връзка с всички глупости, които се случват в занаята... Да пробваме с една малка стачка. 1 час е достатъчен да разберат колко от техните говна текат по просторите. Никой не харесва свинщината, която цари навсякаде, но нека сме честни. Нито инфраструктурата позволява, нито ARPU-то.. За състоянието на общинските или държавни обекти и дума не отваряме Знам, че с конкуренцията никога няма да вървите в един строй, но тук се налага. То тех ги ебат със същия хуй (не мога да не се усмихна) Нека опитаме за 1 час!!! Никога ISP-тата не са стачкували. Спираме всичко. Нема MAN, нема дарк! Дарк фиберите се прегъват до второ нареждане! Ако някой не се включи да му се изсере некой в шкафа. Давам една бутилка скоч за да бъде пияно лайното!
 2. 1 point
  Да допълна , че не виждам и нужда от VLANи на този етап, не че разбрах на кой интерфейс са назначени. Нека за сега останат само мостовете, като предполагам , че на тях са сетнати локалните адреси и DHCP ! Правилото за WnBox трябва да е след ICMP правилото, като всички мостове трябва да ги добавиш в интерфейс лист LAN , ако си най-вероятно с деф. конфигурация по която пипаш. В общият случай без да знаем export на конфига нещата гравитират в сферата на предположенията !
 3. 1 point
  Не знам дали точно това търсиш , като настройки, но подобно нещо го играя от доста време за изнасяне прозрачно на VLANи. Топология звезда - по-сериозен рутер със сетнат някакъв PPP Server . Към този рутер се свързват другите такива с ppp client , като изграждат един вид гръбнак от пойнт ту пойнт връзки, които ще се ползват за транспорт на EoIP тунелите, които съответстват на виланите т.е. всеки вилан си е в бридж с необходимият EoIP към дадент сайт. Ако трябва този вилан да ходи и към втори сайт, то си добавяш още един EoIP със съответните настройки за сайта в бриджа и т.н колкото вилани - толкова бриджа. Ползвам този начин за изнасяне на вилани, защото бекбона от ppp връзки ми осигурява непресегментиран трансфер, което пък осигурява правилната работа на всякакви услуги! Така че ако искаш да правиш нещо то е нужно също да си набавиш и нужната техника. Поне сега има евтина и производителна такава на сравнително ниска цена !
 4. 1 point
  олимпийския принцип, както се разбира в скотия е "важно е участието".. но не е така! Гласи точно: „The most important thing in life is not the triumph, but the fight; the essential thing is not to have won, but to have fought well“ Това е положението. Оцелелите ще закусват.
 5. 1 point
  Няма смисъл от тази инициатива, оставете големите да си ги печелят, развивайте си собствените мрежи, инвестицията е рискова. както и да го гледаш, възвращаемостта (дори да те изберат за доставчик после) е ниска - по бакалийска сметка горе долу 4 пъти повече ще изкараш ако си караш по собствената мрежа с такава инвестиция (за 3,5-4 г) от колкото по този проект. По-добре да се цаните за подизпълнител на по-голяма фирма (само градите) и получавате парите си веднага, а не евентуално след като се "одобри" градежа + до 6 месеца чакане на тръни.
 6. 1 point
  Няма нищо вярно в този пост. Давам ти 200 кинта ако ми донесеш фабричен 8245 с /PC конектор. Иначе 1+ за опита да помогнеш на колегата Реално имаш стойност 0 или 1 за epon/gpon функциолността. Ламе Те там живеят в друго време и друг свят. Собственика си кара жипчето и нема пара за повишаване квалификацията. Вноската за колата е големА!
 7. 1 point
  Тефтер му е майката и мобилен касов апарат за 200лв. Разпоредбите регламентират СОФТУЕР, няма софтуер за продажби - няма проблем
×
×
 • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.