Jump to content
  • 0

3 VPN и 4 Микротик Рутера :)

thebulgarian

Question

Здравейте отново. Имам проблем и пак съм тук с въпрос.

Гледам Американски стрийм (Netflix, Hulu, HBO GO т.н.т.) 
Имам Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN в БГ и RB2011UiAS-2HnD-IN в Щатите. Вързани са с VPN PPTP, за да мога да имам американско IP.

Проблемът е, че скоростта е много бавна и едвам се гледа, буферира постоянно и автоматично ми сваля качеството. 
Speedtest.net показва 3-5 Mbps, a това е крайно недостатъчно. Там някъде е и ограничението на ISP-то в Щатите (всички мразят Comcast). Имам възможност да инсталирам още 2-3 RB2011UiAS-2HnD-IN и да ползвам и тяхния ъплоуд. Естественно на различни места ;)

Въпросът е : Мога ли да вържа и обединя 2 и повече VPN към моя рутера, за да мога да си повиша скоростта?

Edited by thebulgarian

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

не, ъплоада на всеки от рутерите няма да е достатъчен да ти върви телевизията

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Няма как да се вържат или няма как да се обедини скоростта ако могат да се вържат?  

• 0
  • Administrator

Вземи си неограничен по трафик VPS с минимални параметри

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Може би не четеш правилно. значи аз съм ти казал че няма как да стане да се обединят за телевизия. Колегата ти е дал друго решение, но ти продължаваш да пробваш да храниш маймуни с трици. Успех в начинанието

• Like 1

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Ами не, чета доста добре при това. Ти си ми казал :

не, ъплоада на всеки от рутерите няма да е достатъчен да ти върви телевизията

От което не се разбира дали е невъзможно да стане или няма да е достатъчна скоростта, или че няма да е никак лесно да се получи, защото е доста сложно за конфигурация.

Колегата 111111 ми е дал съвет, за което аз благодарих най-учтиво и това определно не е хранене на каквито и да е животни, с каквото и да е! 

Благодаря най-учтиво за отговорите и съжалявам, че обезпокоих общността с неразумните си въпроси. 

Не съм трол, ако това ще решите, така че запазете силите си за истинските такива.

• 0

Добре ще пробвам по-лесен за разбиране отговор:

1 рутер в примерно чикаго с 3-5мбит-а ъплоад. то получава от сървъра на ХБО и там си гледа нормално, но има само 3мбита да може да ти изпрати през ВПН-а

2 рутер в примерно Ню Йорк с още 3 мбита ъплоад. този рутер може да ти изпрати същия сигнал но пак няма да ти стига да гледаш поточно видео.

твоя рутер или твоя компютър без значение дали е във впн или някъде закъчен към рутер той може да ползва една от тези връзки за теглене защото това не е торент който да може да направиш 100 конекции. там правиш само една конекция към определен сървър. колкото и да обединяваш ВПН-и ти ще може да ползваш реално само едната ВПН-връзка през някой от 2-та рутера за да гледаш тв. реално ти ще правиш връзка така

твоя комп <=>твоя рутер<=>ВПН<=>ЧИКАГО<=>СЪРВЪР ХБО

т.е. реално дали ще минеш през чикаго или ню йорк все тая

варианта да стане това е да си вдигнеш изходящия капацитет на рутерите в САЩ

• Like 1

• 0

Това е точният отговор. Сега разбрах точно защо не става. Благодаря много!