Jump to content
  • 0

Mikrotik RB435G-Gigabit-Level 5


selianina

Question

Здравейте колеги,интересувам се някой от вас ползва ли ги искам да прекарам с Н карти повече от 90 мегабита и мисля че това е най-добрият порд който да ползвам но ми казаха че имал проблем с ланпорта бил се забранявал сам това вярно ли е и някой има ли такива проблеми моля споделете опит .

Поздрави,

Деян Димитров

Link to comment
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Далече от този модел, по добре 433AH и бонд на лановете. Пората им забива незнайно защо и на рандом интервал. Независимо как е захранен с какво какъв кабел дължини и др... имам 12 Броя и ще ги сменям .... кофтито е че не оправят проблема от 4-5 версии на МТ

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

Пробва ли със слагането на портовете в суич режим

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

аз имам два броя от тях но не съм ги пуснал още в сериозна употреба, просто бяха за бекъп.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Далече от този модел, по добре 433AH и бонд на лановете. Пората им забива незнайно защо и на рандом интервал. Независимо как е захранен с какво какъв кабел дължини и др... имам 12 Броя и ще ги сменям .... кофтито е че не оправят проблема от 4-5 версии на МТ

С 4.17 с wireless-nv2.npk пробва ли ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Пробвах веднъж но не пожела да вкара nv2 пакета - изписваше, че вече го има но никъде по менютата го нямаше...

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Пробвах веднъж но не пожела да вкара nv2 пакета - изписваше, че вече го има но никъде по менютата го нямаше...

system package enable wireless-nv2

изпълни system package print и покажи резултата.

Всъщност е важно с коя версия е борда.

nv2 не е ли вграден в wireless пакета вече?

Edited by Tsunami
Link to comment
Share on other sites

  • 0

тогава как да прекарам повече от 100 мб с 433AH каква конфигурация ще трябва да направя имам карти на Н с две антени и ми прекарва 150 мб но ланкартата прави само 96 как да вкарам и втория порт в употреба

Поздрави,

Деян Димитров

Link to comment
Share on other sites

  • 0

външния хардуер ще ти излезе по-скъп от колкото да използваш RB435G. Само не знам дали всичките гигабитови портове правят проблеми. Нямам наблюдение.

Edited by Tsunami
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Ефекта е нулев от 4.17 + nv2, ще заменя един с RB800...

В смисъл. Пак забива порта ли? Пробвахте ли дали и трите порта са проблемни?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Всички забиват... и не е само при мен, колеги от mikrotik форума също се оплакват....

Link to comment
Share on other sites

  • 0

И при мен е така. На етх1 е най стабилно, след версия 5.4 оправиха един бъг за етх1 - port flapping fixed. Странното е че имам вече 9 броя, само 1 се дъни много често. Всеки ден се рестартира...

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Обновен ли е до последно? Както пакетите така и фърмуера на борда.

Колега, не сме любители... всичко нужно е направено версии, кабели, захранвания, суич между двата борда, даже един борд имам който си пали на 100mbita вместо 1gbit....

Спрях всякакво монтиране на 435, слагам 433AH и бонд на лановете... Явно са си просто дефектни

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Колега, не сме любители... всичко нужно е направено версии, кабели, захранвания, суич между двата борда, даже един борд имам който си пали на 100mbita вместо 1gbit....

Спрях всякакво монтиране на 435, слагам 433AH и бонд на лановете... Явно са си просто дефектни

Няма как да знаем кой е любител и кой не. Верно е, има хора да се оплакват, но има и такива които казват че нямат проблеми. На мен лично ми се е случвал такъв проблем от кабел. А и не се знае дали не забива при точно определена конфигурация (тунели разни).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.