Jump to content

Каква антивирусна ползвате ?

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Имам предвид предимно под win7. До скоро бях с AVG сега сложиш windows ската и откри 1-2 троянеца за която AVG то не беше чувала... :)  Някой има ли впечетления от нея ?

• Administrator

Няма идеална аз разчитан на F-Secure

иначе за профилактика не е зле един www.malwarebytes.org

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

За профилактика и аз него ползвах ама не е желателно да е активен постоянно, че почва да болкира сайтове наред :)

Microsoft Security Essential

Отначало беше доста лекичка и хващаше повечето бацили...сега е тежка, като всяка друга антивирусна, но поне се държи добре. До момента съм виждал само 1 компютър с въпросната, унищожен от вируси.

За лични нужди - Kaspersky Internet Security 2011 (легален ключ от промоция за 1 година).

За важни служебни компютри - Comodo Internet Security (безплатен и за корпоративни нужди).

За обикновенни служебни компютри - Microsoft Security Essential (безплатен, по-слаб от KIS  и CIS).

Добра АВ, при наличие на легален лиценз - G Data Internet Security 2011 (базирана на 2 AV - BitDefender + Avast).

за личния компютър ползвам Панда за служебните AVG Фрее

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

не че ползвам вин 7 :) ама си бича на нод 32 , нищо че се налага през определено време да му слагам нови юзер и пасс  примерно от тук http://nod327.net

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• Owner

За лични нужди - Kaspersky Internet Security 2011 (легален ключ от промоция за 1 година).

За важни служебни компютри - Comodo Internet Security (безплатен и за корпоративни нужди).

За обикновенни служебни компютри - Microsoft Security Essential (безплатен, по-слаб от KIS  и CIS).

Добра АВ, при наличие на легален лиценз - G Data Internet Security 2011 (базирана на 2 AV - BitDefender + Avast).

Доволен ли си от Kaspersky ? Аз сега съм ползвам за парлама Avg ,но аз мога и без антивирусна си перкам ,но проблема е майка ми :) на всичко отговаря със YES и се зачудих да и турна тази парлама да я пробвам :D

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

• Owner

Касперки да е по надежна от бозажииската ?

Бе по принцип ако не знаеш какво правиш и влизаш където не трябва ,няма надеждна стена която да те спаси

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

Да то това си го знам и като се замисля последните няколко години нямам особени проблеми както преди. Но ми стана интересно бозажииския анти вир някой ползва ли го и дали е доволен тъй като за момента ме радва, че е по-лек..

да ви кажа аз съм ползвал всички от изброените в момента съм с avast 5.0.677 pro. и съм много доволен от нея нито една от изброените по горе програми не можаха да ми хванат едно троянче а аваст успя пробвайте я няма да съжалявате ;)  

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

• Administrator

Нямам нужда и не ползвам антивирус.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Доволен ли си от Kaspersky ?

Да, в момента съм доволен (от KIS 2011) - имат подобрение в скороста и в по-малко товарене на цялата машина от KIS 2009.

За твоите нужди, може да се нагласи в тих режим и няма да задава въпроси.

Относно Microsoft Security Essential, AVG free, Avast free и т.н. - Виждал съм ги достатъчно много пъти пробити, че да реша миграция към Comodo.

Касперки да е по надежна от бозажииската ?

Всичко е относително. Мога да говоря само от опит - Използваме "Kaspersky Virus Removal Tool" (безплатен, но не резидентен) за чистене на машините от вируси СЛЕД "Microsoft Security Essential" или ESET NOD32 (вероятно има фенове и тук ;) ).

Дали е нужна антивирусна - да, за всяка Боза на Майкрософт е нужна. На linux-ите и solaris-ите имам разни rootkit защити, но това е - без AV. На Mac-а държа един Sophos AV (за Mac е безплатен) само за USB флаш устройствата, които ми носят.