От около месец се опитвам да подкарам Vivacom IPTV на няколко Mikrotik рутера. Очаквания резултат е да имам IPTV + NET на първия рутер, които да мога да изпратя до втория ( и третия ), на който има закачено едно STB и няколко LAN клиента.
Идеята зад тази сложна конфигурация е , че всички кабели са положени в стените ( по един кабел на стая ) и се групират в разпределителна кутия над входната врата. В момента там има Tplink switch от Vivacom, към който са закачени STB-тата и един HAP ac2. Телевизия има, Wi-Fi също има, но не навсякъде най-вероятно строителите не са пестили от арматура и бетон. Също така няколко устройства, които изискват кабелна връзка ( NAS ) стоят и събират прах.
Всички устройства трябва да са в една мрежа, което усложнява нещата ... иначе всичко на Tplink-а и готово.
Опитах с IGMP Proxy, но телевизия не тръгва дори на първия рутер: Upstream ether1(WAN) downstream bridge.
Question
johnnie
Здравейте,
От около месец се опитвам да подкарам Vivacom IPTV на няколко Mikrotik рутера. Очаквания резултат е да имам IPTV + NET на първия рутер, които да мога да изпратя до втория ( и третия ), на който има закачено едно STB и няколко LAN клиента.
Идеята зад тази сложна конфигурация е , че всички кабели са положени в стените ( по един кабел на стая ) и се групират в разпределителна кутия над входната врата. В момента там има Tplink switch от Vivacom, към който са закачени STB-тата и един HAP ac2. Телевизия има, Wi-Fi също има, но не навсякъде най-вероятно строителите не са пестили от арматура и бетон. Също така няколко устройства, които изискват кабелна връзка ( NAS ) стоят и събират прах.
Всички устройства трябва да са в една мрежа, което усложнява нещата ... иначе всичко на Tplink-а и готово.
Опитах с IGMP Proxy, но телевизия не тръгва дори на първия рутер: Upstream ether1(WAN) downstream bridge.
Опитах и с VLAN-и , пак без успех:
/interface bridge add fast-forward=no igmp-snooping=yes name=IPTV /interface vlan add interface=ether1 name=vlan6-ether1 vlan-id=6 /interface bridge port add bridge=IPTV interface=vlan6-ether1 add bridge=IPTV interface=etherX
Някой може ли да ме упъти към възможен работещ вариант защото вече се изчерпах от към идеи а и знанията ми не са завидни
.
Top Posters For This Question
29
26
15
9
Popular Days
Feb 24
15
Mar 13
8
May 18
8
Apr 13
6
Top Posters For This Question
JohnTRIVOLTA 29 posts
111111 26 posts
bozko 15 posts
raphus 9 posts
Popular Days
Feb 24 2021
15 posts
Mar 13 2022
8 posts
May 18 2019
8 posts
Apr 13 2022
6 posts
Popular Posts
JohnTRIVOLTA
Ако файла не се сваля : https://www.mediafire.com/file/187lztd8lso7au8/Video_2022-01-20_165239.wmv/file
bozko
Да 🙂
Posted Images
117 answers to this question
Recommended Posts