Към съдържанието

* * * * * 1 гласа

Ubiquiti Още нови продукти на пазара

• Please log in to reply
190 отговора на тази тема

#31 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 22 април 2010 - 13:49

Ето намерих нещо с google.ro

http://wlantrade.ro/...oBridge-M5.html пише In Stock демек че има наличност

а тук не знам http://www.wifimarke...bridge&x=21&y=8

Как да се оправя с езика да си поръчам?

#32 Joro_Blg

Joro_Blg

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 27
  • МестоположениеБлагоевград:

Публикувано 22 април 2010 - 13:54

Цитат

Колега във румъния ги има и даже до колкото разбрах може да се доставят по Еконт о
и цената е добра  8)

Дай линкове.

#33 reloadbg.com

reloadbg.com

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 21
  • Местоположение0:

Публикувано 22 април 2010 - 14:10

Цитат

Ето намерих нещо с google.ro

http://wlantrade.ro/...oBridge-M5.html пише In Stock демек че има наличност

Първия линк е без цена сигурно са безплатни. А втория даже и продукт няма. IN stock е редовния номер да ви вземат парите без да ги имат на склад особено характерно за няколко държави.

#34 Mupo neTkoB

Mupo neTkoB

Разбирач

• Модератор
    Topics 74
  • МестоположениеVarna:

Публикувано 22 април 2010 - 14:37

Цитат

translate.google.com

#35 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132
  • МестоположениеСтара Загора:

Публикувано 22 април 2010 - 17:01

Дай линкове.

http://www.wifimarket.ro/

Да сайта е този на втория линк питал съм имат в наличност и пращат по еконт  8)

#36 reloadbg.com

reloadbg.com

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 21
  • Местоположение0:

Публикувано 22 април 2010 - 17:07

Цитат

Дай линкове.

http://www.wifimarket.ro/

Да сайта е този на втория линк питал съм имат в наличност и пращат по еконт  8)
Имат имат пълно е с nanobridge копни моля мейла дето са казали че имат веднага ще го сверим. Моля не заблуждавайте колегите с неверни данни и приказки с неочакван край.

#37 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 22 април 2010 - 17:21

Еми в сайта има форма за контатки питайте да видите никого не заблуждавам  :D
Въпроса ми е след колко две седмици ще има при вас "релоуд" че предния път бяха три а минаха почти 2 месеца няма ли точна дата  8)

#38 reloadbg.com

reloadbg.com

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 21
  • Местоположение0:

Публикувано 22 април 2010 - 18:32

Цитат

Еми в сайта има форма за контатки питайте да видите никого не заблуждавам  :D
Въпроса ми е след колко две седмици ще има при вас "релоуд" че предния път бяха три а минаха почти 2 месеца няма ли точна дата  8)
От кога са минали 2 месеца ? от 26 март когато сме писали 2-3 седмици -  от 26март до 22 април- 2 месеца ли били?. Тези дати са прогнозни и не зависят от нас, а от производителя и транспорта.

#39 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 23 април 2010 - 03:41

http://www.entershop...T&PRO_ID=313263 160 лв / бр без доставката

#40 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 26 април 2010 - 11:18

Някой от форума поръчал ли си е досега?

#41 bambo

bambo

Потребител

• ISP
    Topics 6
  • МестоположениеПазарджик:

Публикувано 26 април 2010 - 11:58

Аз си поръчах на времето BuletM5 ето от тези гърци:

http://www.aerial.net/

Намерих ги в сайта на UBNT и бяха единствените наоколо дето имаха налични. Платих им от фирмената сметка през банката. Нещата пристигнаха за 4 дена (след плащането) с фактура, гаранционна карта и т.н. добре опаковани, без никакви проблеми, митници и т.н. (Гърция е EU нали уж).

Но ако не ви е спешно, що не изчакате да ги докара някой тука... гаранции, рекламации и т.н. доста по-лесно за оправяне после :-)

#42 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 26 април 2010 - 20:20

Прегледах го този сайт и ми се стори че има бая изгодни работи. Например това в бг е около 50 лв http://www.aerial.ne...products_id=631

#43 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 26 април 2010 - 21:13

Така пратих запитване отговориха ми следното

Цитат

Разбира   се!
Подайте поръчка на   сайта. По време на процеса на   закупуването на системата ще показва наличните методи за доставка до   България.

Благодаря

Костас
http://www.aerial.net

#44 bambo

bambo

Потребител

• ISP
    Topics 6
  • МестоположениеПазарджик:

Публикувано 28 април 2010 - 00:27

До колкото си спомням ми ги донесоха директно в офиса от BulPOST ама... може и да бъркам. Доставката не беше нищо страшно, върза ми се сметката и със нея. Пък и при положение че в БГ въпросните булети се появиха 2 месеца по-късно... Друг е въпроса че първите фърмуери беха неизползваеми де, ама УБНТ бързо влезнаха в час...

Ама пак ви казвам, смятайте хубаво, има си доставка, има си такса в банката при превода, ала бала... да не стане после ма то илзлиза по-скъпо отколкото от БГ... много е вероятно да е точно така.

#45 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 28 април 2010 - 11:39

Аз предпочитам да поизчакам малко и да си ги взема от Бг. Едно че е доста по - лесно пазаруването, друго че гаранцията е по - сигурна. Все пак трябва да стимулираме и нашата икономика :)

#46 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 28 април 2010 - 22:12

И аз искам да взема от тука ама не може една румъния , и гърция  да има а тука не и какво да стимулираме нашата икономика като цените тука са почти със 30% по високи . Не казвам примери просто казвам истината това ако му викаш стимулиране евала му кажи :) Винаги е било така сега някой ще каже еми транспорт има и такива . Еми има да ама нали са дистрибутори и им ги дават на по ниски цени . Като отидеш на Борсата домата не е 2.50 за кило а 2 лева така , че за какво говорим просто . :) Не казвам без пари а на нормални и достъпни цени. :)

#47 reloadbg.com

reloadbg.com

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 21
  • Местоположение0:

Публикувано 05 май 2010 - 17:21

Цитат

И аз искам да взема от тука ама не може една румъния , и гърция  да има а тука не и какво да стимулираме нашата икономика като цените тука са почти със 30% по високи . Не казвам примери просто казвам истината това ако му викаш стимулиране евала му кажи Винаги е било така сега някой ще каже еми транспорт има и такива . Еми има да ама нали са дистрибутори и им ги дават на по ниски цени . Като отидеш на Борсата домата не е 2.50 за кило а 2 лева така , че за какво говорим просто .  Не казвам без пари а на нормални и достъпни цени.
Както по горе споменахме първо при нас ще се появят
airgrid 5g , nano bridgem5 както и останалите airmax.
http://reloadbg.com/airmax.html
Публикацията е информативна .

#48 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 05 май 2010 - 19:08

Добра новина . дано да си заслужават чакането след празничните дни  ще си поръчам и ще пиша коментар тука със резултати . ???

#49 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 13 май 2010 - 10:34

Никой ли не е поръчал още? Направи ми впечатление че в съседните държави NS5M е по - скъпо от NBM, а тук е обратното. Нали трябва да насърчаваме Бг икономиката.

#50 Mile

Mile

Разбирач

• ISP
    Topics 59
  • МестоположениеСвоге:

Публикувано 13 май 2010 - 11:23

Икономика не е търговията... Ко ще насърчаваш?

#51 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 13 май 2010 - 14:37

Има и друг въпрос - гаранциите, мн по лесно е закупено нещо от бг да се подмени отколкото от чужбина. Друг е въпроса на каква цена ;)

#52 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 13 май 2010 - 16:33

По късно ще публикувам снимки и резултати ако успея днес да ги тествам  ;)

#53 Ivo

Ivo

Потребител

• ISP
    Topics 2
  • МестоположениеБългария:

Публикувано 13 май 2010 - 17:53

Цитат

Има и друг въпрос - гаранциите, мн по лесно е закупено нещо от бг да се подмени отколкото от чужбина. Друг е въпроса на каква цена

Лично на мен не ми се е случвало да търся и съответно да ми признаят гаранция за безжично устройство. Обикновено щетите са на ЛАН порт и няма кой да ти признае гаранция в БГ за такова нещо, така че ми е все едно от къде го купувам ( малко неща са от БГ заради цените тук).

#54 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 14 май 2010 - 13:08

Днес тествах на масата и получих реални 99,8% натоваране на мрежовата карта на компа. Утре като ги монтирам ще постна резултати от тестовете в полеви условия, като недостатък мога да отбележа че веднъж като се съединят 2-те части на корпуса ми беше невъзможно да ги разделя пак и съответно беше трудоемко да се сложи рж-то. Липсва опция за дистанционно ресетване или поне не видях такова.

#55 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 14 май 2010 - 17:47

И аз днес пробвах 2 бр бриджове ама нещо не ми хареса резултата и утре ще повъртя още . Колега относно разделянето на двете части и аз се мъчех   Има едино каналче  което леко се надига с отверка и се изважда предната част  друг начин няма прилагам и снимка

Прикачени файлове

#56 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 14 май 2010 - 18:59

На каква дистанция ги мъчи, някой друг съвет може да ми е полезен за утре да не се връткам много че ще подменям работещ линк и не е желателно мн време да няма нет  какви бяха нивата на сигнала и какви бяха резултатите с airmax и без него. Предполагам ползваш 40 mhz лента. По чуждите форуми пише че предната част като се завъртала на 180 градуса имало положителен ефект. Предполагам си ги префлашнал с новата версия която отстранява софтуерни проблеми с мощноста. 10х за инфото относно отварянето, аз не исках да ги напъвам

#57 PcTuninG™

PcTuninG™

Нередовен Потребител

• ISP
    Topics 132

Публикувано 14 май 2010 - 20:48

Значи дистанцията е 6 км ти на каква дистанция смяташ да пускаш ? Ще постна някой снимка да видиш какво показва реално прекара 20 мб с аирмакс  без него е боза не съм префлашнал нищо карам си с тази който дойдоха. Утре ще се мъча да насоча още антените и ще пиша какво е станало 

Прикачени файлове

• Прикачен файл  test1.jpg   30,17K   110 Брой сваляния
  • Прикачен файл  test2.jpg   47,64K   122 Брой сваляния

#58 NetworkPro

NetworkPro

Разбирач

• ISP
    Topics 295
  • МестоположениеSofia!:

Публикувано 14 май 2010 - 21:04

Я виж на NanoStation M5 пише Аuto 40, но разстоянието е 1км

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Auto40.jpg   57,51K   120 Брой сваляния

#59 Rompii

Rompii

Потребител

• ISP
    Topics 7
  • Местоположение0:

Публикувано 15 май 2010 - 09:55

Цитат

Значи дистанцията е 6 км ти на каква дистанция смяташ да пускаш ? Ще постна някой снимка да видиш какво показва реално прекара 20 мб с аирмакс  без него е боза не съм префлашнал нищо карам си с тази който дойдоха. Утре ще се мъча да насоча още антените и ще пиша какво е станало

Значи преди да насочваш наново антените аз 20 мегабита хващах с НС5 на 5 км дистанция, според мен трябва да направиш 4 неща преди да въртиш антените.
1.http://www.ubnt.com/...ead.php?t=20761  ей тука пише защо е ВАЖНО да се префлашне
2. Сложи 40 mhz лента на канала ( качва почти 2-ти трафика)
3. Маркирай Channel Shifting  и пробвай на 5810 mhz ( постепенно сваляй ако е мн зашумен ефира)
4. На къси разстояния air maxa се маха понякога, пробвай задължително и без него.
Пиши после какво е станало, тука всеки момент ще мине буря, дано следобед е хубаво времето да направя проба и аз.

#60 sppmaster

sppmaster

Потребител

• Потребители
    Topics 4

Публикувано 15 май 2010 - 12:37

Цитат

Значи дистанцията е 6 км ти на каква дистанция смяташ да пускаш ? Ще постна някой снимка да видиш какво показва реално прекара 20 мб с аирмакс...
Аз възнамерявам да направя линк на 10 км, но не разбрах точно каква скорост си постигнал и дали си доволен. За 20 - мегабайта в секунда ли имаш предвид. На тестовете, които си дал Tx/Rx Rate ти е 117/117 Mbps при сила на сигнала -71 dBm. Но колко dBm ти е мощността на излъчване. Ако може да пуснеш пак тестове след префлашване и един пинг ще сме благодарни.

Подобни теми Collapse

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни