gojko Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 Здравейте, имам SFP S-GPON-ONU модул, слагам го на рутера и забивам в него оптиката на Булсат, но не иска да взима IP от DHCP-то им? Някой пробвал ли е подобна схема успешно? Поздрави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 plamenVd Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Не съм сигурен че е достатъчно да дигнеш само един dhcp klient.Не знам за Булсат, но влизам в клиентското устройство, което имам от БТК и там виждам на WANa две конекции - едната за интернет IPoE и една за IPTV която е PPPoE, които ти в микротика би трябвало да вдигнеш ако искаш да елиминираш тяхното устройство. Учи се от грешките на другите. Няма да живееш толкова дълго, че да ги направиш сам всичките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 byte Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Не всички микротици поддържат GPON SFP на слота си. Дай модел, а може да видиш и ddm статистиката на самия порт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 niki5 Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Абсолютно и са капризни към вида SFP така че е важен модела .Просто директната замяна не е толкова лесна и със сигурност са две канекцйи ,но ако не ползваш тв май едната може да я забравиш .Ваобще свети ли като интерфейс и вътре какво показва като данни за линк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gojko Posted January 16, 2018 Author Report Share Posted January 16, 2018 рутера ми е hap ac, модула когато е сложен в рутера светва индикация че е поставен.А за телевизия няма да се ползва поне за сега линка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krustanovs Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 Питай булсат gpon ли ти доставят или gepon Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nmish Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 а те дали знаят дали е gpon или gepon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gojko Posted January 16, 2018 Author Report Share Posted January 16, 2018 Компоненти Стандарт PON/GPON ETSI TS 101 272; ITU –T G.984 Оптична мрежа 10BASE-F IEEE 802.3j Оптична мрежа 100BАSE-TX IEEE 802.3u Оптична мрежа 1000BASE-T IEEE 802.3z IP Trunk SIP v2 RFC 3261; ITU H.323v4; ITU-T G.711 Това са описали на страницата им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krustanovs Posted January 16, 2018 Report Share Posted January 16, 2018 преди 2 дни за един клиент питах и ми отговориха че е gepon. Ама като ги гледам във всяко село различна технология ползват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ivo Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Преди половин година мрежата им беше изцяло GPON. Основно DASAN. Купиха си обаче евтини ОНУ-та с Realtek чипсет от V-Solution и ОЛТ-та от същата марка и започнаха в някои населени места цялостна подмяна на мрежата и миграция към GEPON. Колегата е прав, че зависи от населеното място коя технология ползват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gojko Posted January 17, 2018 Author Report Share Posted January 17, 2018 Става въпрос за София при мен, квартала е Хаджи Димитър! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
gojko
Здравейте, имам SFP S-GPON-ONU модул, слагам го на рутера и забивам в него оптиката на Булсат, но не иска да взима IP от DHCP-то им? Някой пробвал ли е подобна схема успешно?
Поздрави...
10 answers to this question
Recommended Posts