Jump to content

Recommended Posts

Отговорено

Тъй като не искам да засягам никой, държа да отбележа, че монтанските импулсни, за които говоря са от партиди 2006, 2007 и началото на 2008 години. Напълно е възможно да са подобрили производството си оттогава, но ние не сме ги тествали!

• Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

7

• zahranvane.com

6

• Велин

3

• JeffLynne

3

Отговорено

Най простия начин да се тества преди това е с трансформатор който да подава напрежението което е близко до граничното на импулсното или на това което е най високо по мрежата която ползвате.Пуска се с товар 1-2 слуйча зависимост от мощността която може да осигори или със изкуствен торар на базата на резистори който да симулират дадена консумация която е близка до максималната на захранването като и се сложи един волтметър и гледаш а колкото повече време може да работи така "на сухо" преди да го сложиш на лана толкова по-добре :)

Отговорено

Този "прост" начин на тест няма да даде много добри резултати, поради голямото многообразие на суитчове (напр. тъп-линк, който има 1000uF на входа, а SS8P - 100uF), фактът, че имат импулсни конвертори на платките (т.е. товарът е много по-различен от реостат) и т.н.. В смисъл това става за тест, но няма да гарантира, че други ден ако сложиш некви други суитчове няма да възникне проблем. И всичко това е пряко свързано с това, какви степени на защита има захранването - ако е от типа poebg (с блокинг генератор) проблеми сигурно няма ... но аз на това не мога да му кажа професионално решение.

Предложение: Дайте разговорът в тази посока да се обособи в друга тема, където да по-обстойно и най-вече технически да се обсъдят различни аспекти на темата. Тука малко почна да намирисва на самореклама и изявления в стил видеом., че "ние сме най-великите, а останалите чудно как още си вадят хляба с тея боклуци".

Отговорено

професионално решение.

И лан просторите ни + 60-90-120в по усукани двойки някак не се връзват с нищо професионално. Слагането на една най-често незаземена "защита" не го прави още по-професионално.

Отговорено

Принципно си прав, но по тая логика щом LAN-a e непрофесионален като изграждане (макар, че доста хора с това си изкарват хляба) ... дай всичко по него да е така.

Щом защита от пренапрежение на входа и/или на изхода, защита от късо на изхода (и от претоварване) са излишни, още повече при една и съща цена ... нямам коментар.

Отговорено

Идеята за теста е да се избегнат както се каза гърмежите още при включване който са явно от некачествени бройки.И да чукна на дърво не съм се натъквал чак на такива проблеми..

• Администратор
Отговорено

всеки уважаващ себе си проиводител тества захранвания преди да ги продаде.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 4 weeks later...
Отговорено

Попадна ми едно захранване от рекламираните тука на zahranvane А6 и бях любопитен да видя за какво точно иде реч, още повече никой нищо детайлно не написа по повод тая реклама.

Най-много ме заинтригува думата "надежност" и поразгледах елементната база, за да видя къде се крие високата недежност. Нищо кой знае колко надеждно не видях, по-скоро обратното:

- Греца на входа е супер миниатюрен, за 0.5А едва ли ще устиска на претоварване, а пък и при ниско входно напрежение тока през греца доближава изходния, който е обявен за 0.5А (6W)

- Защита от късо - има. Обаче ако претовариш по ток изхода ... конусмацията расте до безкрай, почва да мирише на изгоряло ... ситгнах до 4 ампера и спрях на бързо :-/ На Пешо захранванията (от които май това е взаимствано) имаха бушон по тая причина.

- Сигналните резистори за токоограничението са слабички, при горното претоварване по ток ... сигурно ще се палнат  :o.

- Нещо ми са малеят капацитетите по платката, нито на входа, нито на изхода има нанофаради против високочестотни съставки. Страх ме е да си помисля 1км UTP с високочестотни съставки в тока що за антена ще стане

-Блокиращия диод (едно от най-натоварените в имп. захранвания) също доста грее при 500-600мА и то сега като е студено, лятото в кутията на стълба сигурно ще стане 100°

Осцилоскоп не пусках да видя как работи ШИМ-а ... ама с тея един два кондензатора предполагам какво ще е.

Това от мен в общи линии. Не казвам, че захранването не работи (както в Бългрия е често срещано за едно нещо да се казва само "работи" или "неработи") -сигурно върши работа, но са в повечко рекламните текстове, от колкото реалните неща (напомня на една друга фирма в люлин).

А и още нещо ... платките изглеждат да са изцяло ръчен монтаж и не особено прецизен, но айде това да кажем не е толкова важно; но поне да ги бяха измили от флюсовете. И китайците вече не си позволяват да оставят наплескани платки.

Отговорено

Попадна ми едно захранване от рекламираните тука на zahranvane А6 и бях любопитен да видя за какво точно иде реч, още повече никой нищо детайлно не написа по повод тая реклама.

Най-много ме заинтригува думата "надежност" и поразгледах елементната база, за да видя къде се крие високата недежност. Нищо кой знае колко надеждно не видях, по-скоро обратното:

- Греца на входа е супер миниатюрен, за 0.5А едва ли ще устиска на претоварване, а пък и при ниско входно напрежение тока през греца доближава изходния, който е обявен за 0.5А (6W)

- Защита от късо - има. Обаче ако претовариш по ток изхода ... конусмацията расте до безкрай, почва да мирише на изгоряло ... ситгнах до 4 ампера и спрях на бързо :-/ На Пешо захранванията (от които май това е взаимствано) имаха бушон по тая причина.

- Сигналните резистори за токоограничението са слабички, при горното претоварване по ток ... сигурно ще се палнат  :o.

- Нещо ми са малеят капацитетите по платката, нито на входа, нито на изхода има нанофаради против високочестотни съставки. Страх ме е да си помисля 1км UTP с високочестотни съставки в тока що за антена ще стане

-Блокиращия диод (едно от най-натоварените в имп. захранвания) също доста грее при 500-600мА и то сега като е студено, лятото в кутията на стълба сигурно ще стане 100°

Осцилоскоп не пусках да видя как работи ШИМ-а ... ама с тея един два кондензатора предполагам какво ще е.

Това от мен в общи линии. Не казвам, че захранването не работи (както в Бългрия е често срещано за едно нещо да се казва само "работи" или "неработи") -сигурно върши работа, но са в повечко рекламните текстове, от колкото реалните неща (напомня на една друга фирма в люлин).

А и още нещо ... платките изглеждат да са изцяло ръчен монтаж и не особено прецизен, но айде това да кажем не е толкова важно; но поне да ги бяха измили от флюсовете. И китайците вече не си позволяват да оставят наплескани платки.

Здравейте г-н Професор,

поне да имахте смелостта да се представите, за да знаем доколко е компетентно вашето мнение. Ако греша поправете ме.

Ще дам отговор на всичките ви констатации, за да ви изясня защо сме решили така схемата.

Напомням, че изходните параметри са 12В/0.5А 6W

Трансфертерът запалва на 35-40В и работи от 21В-100В

Ако не смятаме КПД-то се получава сметката за максималния ток I=6/21=0.29A да го приемем 0.3А греца е оразмерен за 0.5АDC, а за променливо напрежение има и по големи възможности.

Има друго - този трансфертер няма да работи на 21В входно напрежение защото ще прави проблеми в пиковите часове.

Ако захранваме със 90В и този примерно последен трансфертер харчи нереалните 0.3А то по кабелите се получават загуби от P=(90-21)*0.3=20.7W само от него. Нещо не е така нали  :o

- Защита от късо - има. Обаче ако претовариш по ток изхода ... конусмацията расте до безкрай, почва да мирише на изгоряло ... ситгнах до 4 ампера и спрях на бързо  На Пешо захранванията (от които май това е взаимствано) имаха бушон по тая причина.

Да защита от късо има!

Радвам се че си изкарал 4А от нашата схема, но ние я продаваме за 0.5А

- Сигналните резистори за токоограничението са слабички, при горното претоварване по ток ... сигурно ще се палнат  .

Незнам на кои резистори казвате сигнални, може би сте имали впредвид сигналния светодиод. Той никога не ни е горял, но ако се съмняваме че грее може да му намалим тока и да свети малко по слабо, но мисля че не е проблем.

За капацитетите - да - нямаме, но ще помислим по въпроса. Тези дни ще пробваме дали има ефект и ще пиша пак.

Този тип диоди работят и на 140С също толкова надеждно колкото и на 100С.

В заключение ще кажа, че 5-7вата консумация може да направи само гигабитов суич.Обикновенните 100Мбита суичове не минават границата от 2-3вата максимум, а захранването е проектирано именно за такива.Работено е значително за бързия старт на суича и по забиването, затова с резистори за товар може да не се държи перфектно.

PS. А кой е ПЕШО??????

Поздрави,

Тихомир Грозев

Отговорено

Някой тествал ли е тези (А6) трансвертери с монтанските суичове. Колега ми сподели, че срещал затруднения при първоначалното стартиране на линията. Ако някой има впечатления нека сподели.

Отговорено

тествал съм има някакъв проблем който според мен е ниското напрежение при което стартира импулсната схема на суича.проблема не се забелязва при натоварени повече от 4 порта на него

• 2 years later...
Отговорено

Ползвам захранванията повече от 2 години и съм много доволен. И като цена и като отношение към нововъведения - винаги като искам нещо по-различно или ремонт на стара техника закупена от друго място получавам адекватно отношение.

Отговорено

То е много относително да се каже добри са / не са добри.. Според зависи от 20983981390910 фактора :)

Отговорено

То е много относително да се каже добри са / не са добри.. Според зависи от 20983981390910 фактора :)

Много си прав

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.

• Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.