Jump to content

Проблем с ReadyNas 102 и връзката с него зад рутер


master
 Share

Recommended Posts

Здравейте, взех една бройка за да си споделям по-лесно файловете. В локалната мрежа няма проблем - аднал съм го като мрежово устройство и всичко си е нарад. FileZilla клиента се свързва с него също. Идеята ми е да имам връзка с него извън локалната мрежа за което Netgear са направили приложение което работи но явно проблема е в мобилния нет и връзката е ужасна. Като казвам мобилния нет по-точно външния капацитет. Българския е десетина мегабита и мисля, че ще ми стигат. В момента съм с домашен рутер zyxel на който съм отворил порт за администриране на устройството и го достъпвам без проблем, но не мога да вляза през FTP като също съм отворил порт 20 и 21. По същия начин доста мудно се достъпва и чрез мобилното приложение на NetGear.

Понеже никога не съм пускал FTP изчетох доста теми в нета но там проблемите са били предимно в затворени портове в рутера. След време мисля да сложа микротик рутер но това принципно не трябва да е проблем.

http://prikachi.com/images.php?images/522/8839522G.png

 

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

Когато напиша ftp: И адреса в браузър ме пита за узер и парола и ме пуска но друг е въпроса защо не се виждат папките :)

Edited by master

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

провери правилата да няма филтър от определени ип-та примерно само 192.168.0.0/16
10.0.0.0/8 да са разрешени

Edited by wispnet
Link to comment
Share on other sites

Няма нищо в момента, през FTP с модзила го достъпвам но през FTP клиента не. Когато е през браузера работи в пъти по-бързо от колкото през тяхната програма.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

 • Administrator

Доста обсъждан проблем на filezila с активни към пасивни връзки.

WinSCP дъни ли се?

Махни и ограничението в настройките на нас-а за достъпни мрежи и задай или глобално 0.0.0.0/0 или тези които ползваш.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Точно това и аз четох. Ще пробвам утре за winscp че заспивам иначе няма ограничение по мрежи към момента. Това после ще го направя. На телвфона с ЕС експлорер през мобилен нет е перфектно под андроид, с иос има проблем но явно пропускам нещо.

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

С winscp  се вързва веднага без никакви проблеми, а и изглежда по-добре.

Благодаря!

 • Like 1

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • kokaracha
   By kokaracha
   Продавам  16 портов гигабитов рутер Juniper SRX240H  в добро техническо състояние,без забележки.Всички интерфейси и портове са тествани и работят за което гарантирам.
   Цена - 220 лв.
   За връзка ЛС или 0885 90 85  осем  шест
  • mirando
   By mirando
   Въпроса е към интернет доставчици.
   С какво оборудване посрещате, рутирате и разпределяте трафика в мрежите си, и с какви скорости и брой пакети успява да се пребори?
   1. Бордер рутер, бордер L3 суитч, софтуерен рутер, някой L2 суитч и т.н. (съобразявате ли се с енергопотреблението)
   2. Скорост и брой пакети, които успявате да прекарате.
   3. По желание брой активни абонати.
  • upsurt_92
   By upsurt_92
   ЗДР те колеги имам един въпрос. Имам един рутер D-link DIR 600   кой е инсталиран от доставчика ми имам реален адрес ама когато вляза в настройките на рутер а не мога да гледам  адреса нито   мога да променям адресите на DHCP то някой  знаели нещо по въпроса  ?  
  • master
   By master
   Рутер не работи и без адаптер. Правен е опит да се ремонтира но не от нас. 
   Цена 4лв. 
   О886811477 / О899399969 Варна.

   Последна цена 3лв.


  • blackjackm82
   By blackjackm82
   Здравейте на всички в този форум! Имам проблем относно конструкцията на една антена и бих искал да попитам кое би могло да е най-удачното решение. Имам една параболична антена 2.40 м за сателитна телевизия, закрепена на покрива на къщата ми. Така или иначе не се използва и реших да я пригодя за хващане на безплатен нет. Знам за поне 2 отворени мрежи без парола, намиращи се на 1-2 км от местоположението на антената. Нямам пряка видимост, защото се намирам в градска среда с множество къщи и блокове, но антената ми е качена на поне 10 м височина. Прочетох повечето теми тук във форума и се спрях на варианта с бикуад на milev5. Фокусното разстояние не ме притеснява, защото само сменявам сателитния приемник с бикуад на чинията. Проблемът ми е, че не мога да реша какъв модел рутер / АП да избера, защото чинията ми се намира на около 25 м от компютъра  и искам да използвам CAT 5 кабел, който да мине през дупка в прозореца и покрай стените до стаята с компютъра. Зад чинията на около 4 м има капандура и един от вариантите според мен е кабел RG-213 с тази дължина до рутера, който поне ще е на сухо вътре в капандурата под покрива,а след него - 25 м CAT 5 до компютъра. Друг вариант, който мислих е разглобяване на рутера (АП-то) и директно запояване с бикуада, след което ги поставям и двете във фокуса на чинията, но в този случай трябва да са в кутия и от нея да водя CAT 5 кабела до pc-то. Така или иначе ще мисля, кой от двата варианта ще е по-удачен, но остава въпросът за модела на рутера или АП-то. Благодаря предварително за отговорите!  
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.