Jump to content

Проблем с ReadyNas 102 и връзката с него зад рутер

master

Recommended Posts

Здравейте, взех една бройка за да си споделям по-лесно файловете. В локалната мрежа няма проблем - аднал съм го като мрежово устройство и всичко си е нарад. FileZilla клиента се свързва с него също. Идеята ми е да имам връзка с него извън локалната мрежа за което Netgear са направили приложение което работи но явно проблема е в мобилния нет и връзката е ужасна. Като казвам мобилния нет по-точно външния капацитет. Българския е десетина мегабита и мисля, че ще ми стигат. В момента съм с домашен рутер zyxel на който съм отворил порт за администриране на устройството и го достъпвам без проблем, но не мога да вляза през FTP като също съм отворил порт 20 и 21. По същия начин доста мудно се достъпва и чрез мобилното приложение на NetGear.

Понеже никога не съм пускал FTP изчетох доста теми в нета но там проблемите са били предимно в затворени портове в рутера. След време мисля да сложа микротик рутер но това принципно не трябва да е проблем.

http://prikachi.com/images.php?images/522/8839522G.png

Analog Audio™

Когато напиша ftp: И адреса в браузър ме пита за узер и парола и ме пуска но друг е въпроса защо не се виждат папките :)

Edited by master

Analog Audio™

провери правилата да няма филтър от определени ип-та примерно само 192.168.0.0/16
10.0.0.0/8 да са разрешени

Edited by wispnet

Няма нищо в момента, през FTP с модзила го достъпвам но през FTP клиента не. Когато е през браузера работи в пъти по-бързо от колкото през тяхната програма.

Analog Audio™

• Administrator

Доста обсъждан проблем на filezila с активни към пасивни връзки.

WinSCP дъни ли се?

Махни и ограничението в настройките на нас-а за достъпни мрежи и задай или глобално 0.0.0.0/0 или тези които ползваш.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Точно това и аз четох. Ще пробвам утре за winscp че заспивам иначе няма ограничение по мрежи към момента. Това после ще го направя. На телвфона с ЕС експлорер през мобилен нет е перфектно под андроид, с иос има проблем но явно пропускам нещо.

Analog Audio™

С winscp  се вързва веднага без никакви проблеми, а и изглежда по-добре.

Благодаря!

• Like 1

Analog Audio™