- 0
Hotspot SETUP
-
Similar Content
-
- 24 replies
- 3,020 views
-
- 31 replies
- 5,560 views
-
- 17 answers
- 3,410 views
-
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
By using this site, you agree to our Terms of Use.
Question
msboy
Отдавна не бях конфигурирал Хотспот и се сблъсках със следния проблем. Имам входяща интернет връзка която е от типа пппое с потребител и парола. Закачам входящия кабел към лаптоп проверявам си пппое то дали работи и се установява че работи. След това пристъпвам към сетъп на хотспота в микротика стъпка по стъпка без да променям дафоулт настройките като предварително си правя бирж и в този бридж слагам eth2, eth3,eth4 и eth5 и пускам хотспота в този бридж. После закачам входящия интернет кабел така да го нарека към eth1 и си правя пппое клиент и той се закача нормално и всичко е ок с конекцията за интернет. След това от /ip firewall nat> правя следното add action=masquerade chain=srcnat disabled=no out-interface=pppoe-out1. Дотук всичко е добре пускам от микротика пинг към някой външен адрес например www.abv.bg си върви нормално. Но проблема е че клиентите които са закачени към тази машина т.е на различните портове от бриджа нямат интернет. Получават си IP , DNS ... но няма интернет. Хотспот страницата също се отваря нормално пиша потребител и парола и дотам логва се но няма интернет. Като се логна от хотспот страницата пускам пинг към абв и ми и ми изкарва съобщението в скоби където пише IP то на абв то на надолу пише Request timed out. Правил съм го това сигурно 50 пъти но явно нещо пропускам .
7 answers to this question
Recommended Posts