Jump to content
  • 0

Създаване на оптична мрежа как?

Studio_1894

Question

Здравейте,

първо да се извиня, ако мястото на темата ми не е правилното.

така та на въпроса искам, да попитам как да създам моя собствена мрежа , за да си контролирам всичко аз смисъл такъв , ще си правя сървър , за да си хоствам сайта и ми трябва много бърза интернет мрежа защото в нашият град най-високата скорост, е 15 MB.

ако може, да опишете подробно как става , какво ми е необходимо и така на татък , ще съм ви много благодарен.

Recommended Posts

• 1

ОК, ще ти кажа как стават нещата, щом държиш. Пък ти си направи сметка.

Фирма, уведомление в КРС за дейността, проект на мрежата от правоспособен проектант, съгласуване на проекта в БТК или Енергото (шахти, стълбове), разрешение за строеж от общината, договор с БТК или Енергото -> наем на месец, договор с ISP на едро, закупуване на оборудване и кабели, наемане на изпълнител (едва ли сам ще дърпаш оптики и ще сплайсваш), активиране и настройки на мрежата, поддръжка, разходи.

Това е най-общо без да навлизам в подробности.

• 0

Не за Червен бряг ми трябва , защото най-бързият ни интернет тук , е 15 MB а на мен ми трябва поне 100 , за да си хоствам сайта на моят компютър.

• 0
  • Administrator

Ако ще си създаваш такива главоболия за един сайт то наеми си VPS

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Купи някоя готова.. Налей още 100к в рамките на година и още 100 в следващата.

Договори си ман и някакъв бекъп. Уреди си документацията поне на някакво базово

ниво или стратегия какво ще правиш кат' си ебе мамата... Значи почваш с договор с

чез или там аналога им, договор с виваком за каналната, лиценз от КРС.. дреболиите

може да ги направиш в движение. Хващаш кадърни ланаджии/сплайсьори, висиш им

на главите, описваш всичко и така. Нямаш ли парите.. не го започвай ;)

Ако ги имаш ги дай за нещо смислено. Това не е!

• 0
  • Administrator

Мило момче, сървърите се колокират там където има климатизирани помещения, с резервирана свързаност към независими доставчици, резервен енегоизточник (генератор), държат се в шкаф и така нататък. С две думи не се държат в гардероба, че много шумят и не може да се спи а и отнякъде винаги се просмуква шума през едновтулковите вентилатори на поредната престрелка в Кънтър Страйк .... Да не говорим, че да си направиш мрежа между две тераси със съседната панелка и да си говорите с пластмасови чаши няма нищо общо с това да помечтаеш повлиян от последните хайтеч филмови хитове на Холивуд. Мил съм с теб защото гледам си написал град Плевен, един опустяващ град по икономически причини който пък за сметка на това има повече оптични пръстени на глава от населението от всеки друг в България, град в който за 15 лева и 50 стотинки на месец получаваш 50 Мегавата бърз, високоскоростен, широколентов, все технически термини използвани от Виваком, Близу и тем подобни компании връзка с Интернет поне от две фирми без изброените преди това  ....

• 0

Добре, знам тъпо е това, което съм написал , но не искам мнения , а помощ ако може имам условията само трябва някой , който да ми обясни как стоят нещата..

• 0

Доколкото разбирам, не ти трябва мрежа, а оптична линия от теб до някой доставчик, който може да ти предложи тази скорост (освен ако не ти се въртят други еретични мисли в главата, които не споделяш). Значи просто намери доставчика, спазарете се и той ще свърши останалото.

• Like 1

• 0
  • Administrator

Споделен хостинг ли ще правиш, гейм сървър ли ще правиш или имаш нужда от по добра свързаност ?

• 0

не искаш мнения.. не ти се плаща на някой светнат да ти направи бизнес план

или направо да го изпълни.. искаш готово решение, каквото никой няма. На едно

място върви едно, а на друго не. Затова има правилен и неправилен начин. Да се

учиш няма за кога оти конкуренциите са 15 години напред в бизнеса.. Просто е.

• 0

Споделен хостинг ли ще правиш, гейм сървър ли ще правиш или имаш нужда от по добра свързаност ?

Чака да му изпадне даром информация.Сам си каза човека - има условия/некакви пари/, не му трябват мнения,не го интересуват сървъри,трябва му помощ от някой да го светне как стоят нещата.Сега като гледам само бай Миле го е усетил по интуиция.

• 0

Предполагам единствения смисъл на темата е да научи някаква информация "от кухнята", която да напише в неговия сайт за "уроци" - http://techno-studio.eu/  :D

ПС: 15 (мегабита, мегабайта все тая..) са ти напълно достатъчни за "хостване" на сайт..

ПС2: http://www.eta.bg/internet/- Плана за 25лв/м ти е ОК.

Edited by SubmitBG

Ако е лесно, не е интересно :)

• 0

Сървъра може да не е при тебе а примерно в някой дата център в София.

• 0

ти смяташ че има сървър ли?

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!