Jump to content
  • 0

Проблем с конфигурирането на RB2011UAS-2HnD-IN

Mirchev

Question

Здравейте! Купих си въпросния рутер, след препоръка. Реших да го сложа на мястото на стария и го конфигурирах (уж!:)) според инструкциите. Получавам интернет от провайдера си (Корес нет) със статично IP. Настроих всичко, но без маската (255.255.255.240). После установих, че към IP-то се добавя "/28" за тази маска. Направих и това. Въведох DNS-ите и Gateway, статичното IP, MAC адреса... Но интернет нямам. Обадих се на провайдъра и ми казаха, че не ми виждат рутера. Като върна стария всичко си е ОК, но не виждат новия. Свързвам кабела към първия или втория гигабитов порт. Но резултат няма. На екрана показва, че има някаква "комуникация", но нямам пинг към Gateway, DNS-ите, никъде... От провайдера казаха, че не са чували за този рутер и им е трудно да ми помогнат. :) Подкарах си Wifi по DHCP, свързвам се, всичко е ОК, но нямам интернет.

Моля за съвет - къде греша. Четох в интернет, занимавах се 4-5 часа и нищо. Проблемът със сигурност е при мен...

Благодаря!

Recommended Posts

• 0

Вероятно MAC адресът трябва да клонираш. Това става през конзолата 

> int ethernet set ether1 mac-address=

Или през QuickSet.
Edited by NetworkPro

• 0

Благодаря на всички! NetworkPro влезе на рутера и за 2мин. се справи. Явно трябва още много да чета... :)

Edited by Mirchev

• 0

"От провайдера казаха, че не са чували за този рутер и им е трудно да ми помогнат."

Конфигурацията на клиентски рутери трябва да влиза във поддръжката към договора за доставка на Интернет свързаност.

Ако решат друго - ще има много извинения и неработещи клиенткси рутери.

Служителят на съпорта може да съдейства като лично решение, ако не пречи на работата му. Ако не може - трябва да се извини за забавянето и да проучи рутера или да ескалира до администратор.

• 0
  • Administrator

междо другото маската за разлика от тъпото сиско може да се въведе и като

IP/255.255.255.240 не само като IP/28

срам за отбора по поддръжка на Корес нет

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Не знаех... Между другото колкото повече се задълбавам в този Микротик, толкова повече ми харесва. :) Различава се много с рутерите, които съм работил досега. :)

• 0

Я като сме на темата за по-сериозни рутери на МК, кажете колко е максималният трафик , който мога да пусна през RB1100. Утре мисля да взимам още един, а и някой играл ли си е с RadiusManager 4 и МК API , кой потребител ползват приложенията, този за winbox и telnet или сетваме друг. Тройката я научих наизуст, ама тоз келеш 4 ми се опира :). Мерси предварително и нямам против да преместим темата в друг пост. Дайте да споделим този форум в linkedin вече пуснах групата :) мерси предварително. Приемам идеи за шаблони на хотспота ...

Edited by botevgrad.biz

• 0

Здравейте!

Пак същата тъпотия... След играчка с рутера трябваше да се направи hard reset и отново не може да се конфигурира. Готов съм да си заплатя колкото струва, но да работи като хората :)

Edited by 111111

• 0
  • Administrator

Рутера настроен.

p.s.

Настроен като за начинаещи е рутера, със съответните напътствия за следващия път

подсигурени са бекъп-и за начална инициализация при нужда ;)

Харесай поста ^^^

• 0

Няма да е зле ако мислиш да си правиш ядрени опити с него да си направиш един работещ бекЪп :) 

Иначе по отношение, че не са чували за микротик направо нямам думи.

Analog Audio™

• 0

Здравейте,

от днес и аз съм с въпросния RB2011UAS-2HnD. Доставчикът е Blizoo. Беше си настроен на DHCP за WAN, но взема локалния адрес 10.10.ххх.ххх, а не си присвоява 213.240.ххх.ххх, както предния рутер, съответно и нет нямаше. Сложих го на статичен адрес, настроих IP, Gateway, DNS и нета тръгна. Дотук добре. Чета обаче как става ъпгрейда - много лесно - натиска се upgrade и готово. Само, че като натисна upgrade ми изписва could not resolve upgrade.mikrotik.com

Някакви идеи?

Edited by silverfox

• 0
  • Administrator

пинг има ли от борда до някаде по днс име?

Харесай поста ^^^