ivoo13 Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Все пак неразбрах bonding с двойни облъчватели работи ли или не. Тъй като имам линк с двойни облъчватели на nestrime и прекарвам макс 65мб данлоуд и 30-40 ъплоуд. Линка е на около 13км и сигнала е около -60. Та въпросът ми е най вече с bonding и двойни облъчватели ще постигна ли нещо повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netronix Posted July 9, 2009 Author Report Share Posted July 9, 2009 Всичко е до тест. Другото е само философия... Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! "no matter how hard you try, you just can NOT please everyone" "където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте Link to comment Share on other sites More sharing options...
koko Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 в едно село правя линк 5гхз(55мб) + 2,4гхз(43)мб. Направих бондинг но от едната страна е слаб борд 433 с 300мхз цпу и при 65доун и 10 уп е на 100%, от другата страна е 433ах с 680мхз и е на 65-70%. Опитвах да бриджна еоип-тунелите на слабия борд с машина зад него(пак помежду им с еоип) за да правя бондинга на ПЦ но така постигнах по-слаби резултати. Сега чета и гледам примери за лоад-баланс с рутиране но всички примери са с натване, а мойте ип-та са реални, и незнам дали ще се получи, т.е. дали ще останат реални. Обмислям варянт да пусна 2ри лан до борда и да бриджна еоип-тата с 2 лан интефеиса, а на пц-то да правя бондинг на 2 лан карти Дори незнам дали ще има ефект от цялата работа или да слагам 433ах и да ги пускам на по 800мхз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted August 15, 2009 Administrator Report Share Posted August 15, 2009 не си създавай излишни главоболия сложи си направо борд, аз не съм правил до сега бондинг с РБ(само с ПЦ) и не знам дали добре ще се справят с много трафик Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Справят се, като кучето на нивата Link to comment Share on other sites More sharing options...
koko Posted August 16, 2009 Report Share Posted August 16, 2009 след 2дневни опити взех 433АН само трябва да ходя да го сложа да видиме колко повече ще изкарам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Здравейте, А някой от вас да има набюдение как се държи бондинг на два WDS линка без EOIP директно двата WDS-a балансирани ? Версия 3.ХХ го потдържа дори работи примен на масата. Скоростите не са това което очаквах около 80 Мбпс но машините са слаби П3-1400 . Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Тествай както е описано тук: http://www.ubnt.com/forum/showthread.php?t=12740 може да се окаже че всичко е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted September 7, 2009 Administrator Report Share Posted September 7, 2009 Здравейте, А някой от вас да има набюдение как се държи бондинг на два WDS линка без EOIP директно двата WDS-a балансирани ? Версия 3.ХХ го потдържа дори работи примен на масата. Скоростите не са това което очаквах около 80 Мбпс но машините са слаби П3-1400 . Благодаря 80 мбит !!?!?!?! отгоре- надулу, отляво-надясно , Фул дуплекс или халф , щото аз мога да ти кажа че 80 се правят и с една платка. С ВДС до сега не ми известно някой да е правил. Процесора ти е достатъчен мисля но както е писал колегата пусни си друг тест от други машини за да имаш реална представа. Аз тези дни си пуснах бондинг с Аликс при 75/13 down/up (реален трафик) е на около 70% натоварване, не вярвах, че ще устискат. п.с. CPU-то го гледах през телнет. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Да идеята ми е да балансирам две платки но без тунелите. Според мен това би разтоварило машините от излишният товар на EOIP . Това работи проверено ! Както написах машина до машина 80мбпс като теста е пуснат на самите компютри и CPU e 100% което ме навежда на мисълта че е най удачно теста да е на външни машини. Иначе картите са DCMA-81 пуснати на турбо с WDS. Основния ми въпрос беше пробвал ли е някой или има ли работещ такъв линк и как се държи в реални условия трафик, конекции ... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted September 7, 2009 Administrator Report Share Posted September 7, 2009 Както написах машина до машина 80мбпс като теста е пуснат на самите компютри и CPU e 100% да се разбира full duplex 80 mbit и не виждам какъв е проблем да си направиш конфигурации и с ЕОИП и с ВДС и да си ги запазиш и тестваш на място смао с един рестарт. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolleo_ Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 защо бондинг а не n-stream слагаш 2х2 на различни канали картите разстояние минимално за по лесно насочване внимаваш да не се престараеш с мощноста за да не се заглуши трасето Link to comment Share on other sites More sharing options...
puh Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Здравейте, А някой от вас да има набюдение как се държи бондинг на два WDS линка без EOIP директно двата WDS-a балансирани ? Версия 3.ХХ го потдържа дори работи примен на масата. Скоростите не са това което очаквах около 80 Мбпс но машините са слаби П3-1400 . Благодаря здрасти при тестовете които проведох - със средна точка, защото това ми бе необходимо, бондинга тръгна без проблем, без да използвам тунели - само с вдс, като основният момент е wds default bridje =none. от тук нататък няма проблеми. поздрави 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrashev Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 Здравейте , имам следния въпрос относно настройките на : Nstreme при режим bonding на два EoIP тунела В момента ползвам : Enable Enstreme Enable Polling Framer policy - exact size Framer limit - 4000 Има ли нужда да променя нещо с цел оптимизация на работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted November 27, 2012 Administrator Report Share Posted November 27, 2012 играеш си с посоки, мощност и т.н. докато CCQ заспи над 96% Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts