Jump to content

Някой занимавал ли се е да ремонтира изгорели LAN портове на Ubiquiti продукти

jaredharet

Recommended Posts

Не ми се е налагало да купувам. Ако някой е купувал нека каже. Гледам из родните представители има на цена 25лв без ддс. Ще има и куриер 5-6лв за да дойде до теб. Този линк който си дал ще почакаш около месец, но пък ще дойде направо при теб и няма да заплащаш допълнително куриер. Можеш да питаш и някъде на каква цена ще ти го ремонтират.

Не ми се е налагало да купувам. Ако някой е купувал нека каже. Гледам из родните представители има на цена 25лв без ддс. Ще има и куриер 5-6лв за да дойде до теб. Този линк който си дал ще почакаш около месец, но пък ще дойде направо при теб и няма да заплащаш допълнително куриер. Можеш да питаш и някъде на каква цена ще ти го ремонтират.

От Ибей ми е идвала пратка за 8 дена, идвала ми е и за над 30, мисля да поръчам един, пък каквото стане. Добре е, че се намира в Хонг Конг, понеже всички изходящи пратки от цял Китай минават през Хонг Конг и там най-много се бави пратката. 21 лева излиза някъде. по курса на долара. Така и така седи повече от година захвърлено ще почака още месец. ::)

Edited by exvitermini

Купувал съм бройки лятото от тук: http://www.futurel.bg/ или пробвай от тук: http://www.elimex.bg...8/ksz8721b.html сменят се елементарно с малко повече познания, спокойствие, паста,пенсети и подходящ накрайник на духалката. Внимавай с демонтажа, чипа трябва да е подгрят равномерно на температура 400-420 градуса иначе ако е по висока някой път прегаря платката и се отлепят пътечките също така потока на въздух трябва да е много слаб за да не издухаш околните резистори и елементи.

Успех!

Ето и малко уроци:

Edited by ефект

няма начин да няма начин

Браво. Не знам от къде си но елимекс-а имат доста магазини в страната. Не предполагах че може да го предлагат. Можеш да си го поръчаш и онлайн. Успех.

• 3 weeks later...

Имам Nanostation M5 на него и двата LAN1 и LAN2 не светят независимо откъде ги захранвам, но пък затова постоянно светят паралелно червен-зелен и жълт-зелен. Нямам Ping до LAN. Предполагам че имам изгорял LAN. Какъв е модела на чипа на LAN за Nanostation M5?

Имам Nanostation M5 на него и двата LAN1 и LAN2 не светят независимо откъде ги захранвам, но пък затова постоянно светят паралелно червен-зелен и жълт-зелен. Нямам Ping до LAN. Предполагам че имам изгорял LAN. Какъв е модела на чипа на LAN за Nanostation M5?

Мисля че няма отделен чип за лан. Трябва да подмениш чипа с радиатора.

Най-добре го дай за ремонт.

Може в релоуда - ремонтирали намясто, но приемат за ремонт само ако имали части. Преди три месеца нямаха, щяха да се обаждат като заимат, но още нямам вест.

Може и у Шумен везувиуса - праща ги към азиатско, ама като посъбере поне десетина накуп. Тия дни ще изпратя един нано да чака ред.

Цените са според зависи, но излиза по-евтино от ново устройство :)

Разбира се, ако си по-сръчен може да използваш и уроците от видеото по-горе, но тогава едва ли ще излезе по-бързо и по-евтино, а гаранция - Франция.

Продавам чипове имам 2 бр. за нанота ми останаха и засега няма какво да ги правя за напред съм поръчал още и чакам да дойдат началото на януари някой желае ли цената е 15,16 лв. някъде

Поздрави,

Деян Димитров

Продавам чипове имам 2 бр. за нанота ми останаха и засега няма какво да ги правя за напред съм поръчал още и чакам да дойдат началото на януари някой желае ли цената е 15,16 лв. някъде

Като се казва чипове за нанота трябва да се поясни. Не всички са еднакви.

• 2 months later...

Здравейте, при мен ЛАН-а е проблема, откъде да си купя такъв чип KENDIN и колко струва?

Сега ги мернах в EBAY http://www.ebay.com/...=item19cae9e0f4

Предполагам по-евтини ги няма никъде?

http://www.elimex.bg/en/product/24998/ksz8721b.html

• 2 years later...

A някой наясно ли е, какъв може да е проблема с един NanoStation M с един лан порт само. Откакто го взех работеше на 10Mbit вместо на 100. Обаче докато обърна внимание да разбера, че е от устройството, а не кабела, мина време и от a4link (където го купих) се правят на интересни, че бил изгорял и така и не ми признаха гаранцията. Понеже съм сигурен, че така си е дошъл се чудя дали не мога да направя нещо по- просто, за да тръгне? Дали не е някаква студена спойка? До щатите не ми се праща, то почти колкото нов да купя излиза цената. Иначе бяха навити да го поправят, писах им. Нямат сервиз в европа официален.