Jump to content

Recommended Posts

Posted

Незнам поради каква причина ама максималната му изходна мощност е 22mW която може да се сетне. На по-новия фирмуер е като 100/75/50/25 % направено и поне според netstumbler няма особена разлика м/у 22mW & 100те % на последната му версия. Някой слагал ли е някакъв друг софтуер. CPU то е Broadcom BCM4702akpb, на радиокартата която е мини pci е Broadcom BCM4306KFB. Не искам да го направя 120200329092mW просто поне на 64 да мога да го вдигна, че с тия 22 в момента е просто трагично!

http://trash.uid0.hu/openwrt/pix/Buffalo%20WLA-G54.jpg

p.s. Виждам, че DDWRT го подържа но пак ли ще е платено :?

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

18

• Joro_Blg

12

• Anatoli

6

• RudY-ElectriC

4

Posted

пробвал ли си да му сложиш томато ?

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Posted

На сайта на Tomato където пишеше кой модел се подържа този не фигурираше.

Posted

Да наистина няма, ако не ти е много ценен пробвай DDWRT ако стане добре ако  ли не със тези 22мв може да си го ползваш в домашни условия .Но каквото и да му сложиш не знам как ще постигнеш 3-пъти по голяма мошност ако постигнеш ще ти бъда много благодарен да споделиш как си го направил без да пипаш нищо по хардуера. ::)  

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Posted

Първо не ми е ясно дали ще е фрее?Според мен софтуерно е спъната картата на тая мощност.

Posted

По принцип аз си мисля че нищо не ти пречи да пробваш ако стане добре ако  не някаде в менюто на бика ще пише че фримоера е trial versiq което ти дава време да видиш  дали се е вдигнала мошноста , и така поне ще знаеш дали наистина бика е спънат софтуерно  ::)   и дали си заслужава усилията да му търсиш добър фримоер 

Posted

Тук във форума има един потребител joro711 според мен   той  е доста запознат свържи се с него на мен ми помогна пратими оригинален фримоер за моя "бик" чел съм негови постове из др. форуми и ми изглежда доста в час със фримоерите и в частност със биковете-Buffalo ::) .Ако някой може да ти каже нещо конкретно той е този някои според мен.

Posted

Да видях, че е писал из други форуми доста истини ::) .

п.п. като цяло добре се държи в нас.. Но нещо му стана на web интерфейса изчезна :) . Иначе нета си минава и си има пинг.. :)

Posted

Флашни го с DD-WRT през TFTP,щом има пинг.Не е платен фирмуера за този модел.Можеш да бъдеш сигурен в това.Аз имам 3 броя WLA-B11 и също съм ги флашнал с DD-WRT,но е специално пригодена версия точно за този модел.С всякаква друга Бъфалото умира.Те принципно са еднакви като хардуер,само дето на твоето безжичната карта е 54 Мбит.А на моето е 11 Мбит.Но пък за 20 лв. толкова.Преди време Гейт-България имаха някакви залежали бройки и с един приятел ги изкупихме всичките.Ето ти линка за твоето Бъфало.Пропуснах да ти кажа,че моето работи добре до 65 миливата.Пробвал съм го и на 100,но се усеща затопляне.

http://dd-wrt.com/routerdb/de/download/Buffalo/WLA-G54/-/dd-wrt.v24-13064_VINT_std.bin/2186

Posted

Много благодаря. Аз точно това видях преди малко, че си писал за разликата в картите.Иначе доволен ли си от сапунерката? Аз за момента макар, че и влизам от снощи в web а поради простата причина, че нещо се чупи след като му напънах много торенти и пингове с 65500.. но си държи 20 мегабита през 2 стаи. Аз ли неможах да намеря инфо или не са описали за кой модел DDWRT е Free? Аз за 20 лева го взех точно и просто не си струваше да му го плащам софта. Сега само мисля да му добавя предвидения на платката стабилизатор да мога да го пускам на различно от 3,3В, че е малко не удобно така особено ако няма 220В за адаптера му.

Posted

Нали ти казвам,само по 20 лв струваха.Напълно нови,в запечатани кутии.3 вида кабел за адаптора.US,UK и EU стандарти.Адаптор и пач-кабел.Даже имаха и някакъв диск в кутийка с упътване и софтуер.И самото Бъфало,разбира се ::) Имам едно такова в мрежата при клиентка,за да не си разнася лаптопа с кабел в апартамента.А ти откъде го взе твоето Бъфало?

Posted

От друг форум един каза, че неможел да го ползва като рутер за у тях. Пък на мен не ми трябват в такъв режим. А само като АП и като разгледах ми допадна, че има 4 лана ::) Освен това после като видях и платката не е съвсем типична сапунерка. Това си е правено в Japan вътре кондезаторите Rubicon и като цяло е добре сделано и не работи за момента зле за тия парички. Само че като видях че само до 22мВ може да се сетва се разочаровах малко но иначе доста на дълече се хваща и то с ГСМ.

Posted

Сега видях обявата му....от Ямбол някакъв.Ами перфектно е за 20 лв.

Posted

Именно .. . той. Сега отивам за чаркове, че магазините ще затворя. После ще му сложа DDwrt то и ще пиша.

п.п. И като цяло забелязвам, че май не е мноого разпространено у нас... Смисъл то е ясно, че е старичко но не е дискотирано особено по форумите.