Jump to content

Избор на UPS

Mupo neTkoB

Recommended Posts

Колеги, какъв UPS ще ми препоръчате за 1-2 сървъра за около 400-500лв

мислех APC да взема но е дота по-малък от Artronic-a, и за долу-горе същата цена

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mupo neTkoB

15

• Велин

7

• ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

4

• master

3

може и да ми препоръчате нещо към което може да вържа външен акумулатор че имам тук едни Varta 74Ah дето ще може да ги кордисам там :(

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

колеги, кажете някакъв UPS бря

да може да се закачи акумулатор ще ми е в голям +

или друг въперос, какво е необходимо за закачането на акумулатор към UPS и може ли всички UPS-и да зареждат акумулатори и до колко Ah ?

как се смята колко ще издържи един ups на някой компютър примерно W=?VA

ватовете ги умножаваш по 2 и получаваш колко va ти трябват ето пример за 300 вата 300x2=600va

или va във ватове 600/0.5=300w

Е тва него разбрах в едната посока по един начин в другата по друг? Коефицента е 0,6-0,7 аз си го смятам по 0.65... За да го закачиш към акумулатор от кола примерно ти трябват 2 кабела за +,- с поне 8 квадрата сечение от едната страна се закачат към акумулатора посредством клеми като за кола. От другата страна се слагат към кабелите на мястото на стария акумулатор.

п.п. имай в предвит, че е много желателно кабелите да са максимално къси. Макар, че съм правил и с по 2 метра. Както и да са много добре направени връзките. Тока е голям и ако не е направено както трябва - ще се запали :) .

никакви платки и допълнителни такива неща не ми трябват така ли?

имам един Infoguard 1000Va който нещо изпищя, искам да закача 74Ah Varta на него. колко време ще изкара един сървър приблизително 400W и за колко време ще се зарежда пак.?

това вярно ли е?

Времето на автономна работа при този тип UPS зависи от капацитета на използваните акумулаторни батерии и коефициента на полезно действие на инвертора. Приблизително времето може да се изчисли по следната формула, като не се отчита коефициента на полезно действие: 

T = Ah x 12 V/Po, 

където: 

Po - моментна консумирана мощност; 

Ah - капацитет на акумулаторната батерия; 

T - време на автономна работа; 

12 V - напрежение на акумулаторната батерия; 

Пример: Използва се акумулатор с капацитет 60Ah, консумираната мощност в момента е 100W. Следователно времето на автономна работа е: 

Т = 60х12/100 = 7,2 h

• Administrator

писано е в доста теми , примерно тук

в тоя раздел толкова..

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

сега да кажа какво направих

взех един стар Informer Guard 1200VA. той е с 2 батерии 12v 7Ah свързани последователно = 24волта

удължих кабелите и без да правя нищо с акумулаторни клеми / все още не съм купувал / закачих един 95Ah и един 45Ah последователно зареждаха се една нощ, на сутринта се бяха заредили на 25.6V.

на исхода на UPS-а при включен захранващ кабел излизаше 222-3V което е нормално. след като изключех кабела/захранващия/ оставаха 170V. с тези акумулатори ups-a изкара над 2 часа с пуснат 180W консуматор / поялник /, след включването му изходящия волтаж се повиши на 180V защо така не знам..... на другия ден след отново зареждане цяла нощ ги включих на 2 компютъра с по 400W захранвания. компютрите не бяха натоварени почти с нищо. след 1ч 30 мин и спад на волтажа на 22.1V в акумулаторите ups-a изключи.

• Administrator

Не се прави така , акумулаторите трябва да се еднакви и да не са стартерни(автомобилни) ще заминат бързо. Не го знам какъв е тоя модел УПС но специално при АРС след смяна на акумулаторите се прави нулиране и калибровка за да влезне в час в новите батерии иначе пак няма да издържа много.

акумулаторите са втора употреба и за ми "бонус" за това с такива пробвам. калибрация няма как да направя защото за този модел ups няма никакъв софтуер. какви други батерии - акумулатори може да взема за да не са стартерни?

• Administrator

акумулаторите са втора употреба и за ми "бонус" за това с такива пробвам. калибрация няма как да направя защото за този модел ups няма никакъв софтуер. какви други батерии - акумулатори може да взема за да не са стартерни?

Пиши в другия раздел! Май си пропуснал темата.

• 2 weeks later...

така, да кажа до къде стигнах по моя въпрос :D

изпаднаха ми 2 акумулатора оригинални на мерцедес и фолксваген - varta 95Аh принципно са обслужваеми.

http://www.sanalfile.com/newpics/urun/301220099420494204.jpg

на ето това старо "чудо" му бяха заминали батериите и не работеше грам. има си извод за външни батерии където пуснах 2 жици по 1м някъде и свързах двата акумулатора към него. мисля че ги зарежда доста прилично щото за 1 нощ го пробвах издържаше един 180W поялник доста време и то с по-кофти 2-ри акумулатор.

тази сутрин след 2 дневно зареждане в 8:30 му беше спряно захранването на UPS-а. като консуматор след него е включен сървър с 500W Fortron BlueStorm захранване, Pentium двуядрен на 2800Mhz, 4GB Ram, 2x160 HDD. 15:10ч ups-а продължава да държи. ще напиша по-късно кога точно ми е спрял вече компа

в крайна сметка излезе това. Доста съм доволен :D от 8:30 до 19:30 = 11часа е супер!!!

Event Type: Error

Event Source: EventLog

Description:

The previous system shutdown at 19:24:05 on 04.03.2010 was unexpected.