Jump to content
  • 0

Неактивни портове в меню firewall ×

Стоян Иванов

Question

Здравейте на всички. Предварително се извинявам, ако темата ми не е на правилното място. Февруари месец за последно настроих микротиците и от тогава не се е налагало да се конфигурира нищо по тях. Преглеждал съм логовете редовно, инсталирал съм ъпдейтите и ако е имало проблем по мрежите съм пускал по някои пинг. Така до днес, когато ми потрябва една виртуална мрежа. Конфигурирах си сървъра, тръгнах да конфигурирам портовете в стената и.... изненада. Портовете в цялата стена (Rules, Nat, Mangle) не са активни. Това кога се е получило, нямам никаква идея. Склонен съм да мисля, че е след някакъв ъпдейт, който съм пропуснал да прочета до край. Имам два RB751U, два RB951G и няколко RB SXT 5Hnd. SXT - тата не са ъпдейтвани и при тях всичко си е ок. Поразрових се из нета, но не намерих нищо споменато, сякаш само при мен е този проблем. Въпроса ми сега е, какъв е начина за създаване на правила, или пренасочване на портове? :unsure:

Bez-imeo30dsfB.jpg

Bez-ime4dfD1cx.jpg

Bez-imecqmwMGa.jpg

Edited by Стоян Иванов

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Добро утро. Намерих проблема и той е тривиален, но човек понякога трябва да знае кога да спре и да почине. Проблема е в старата версия на winbox-а която съм ползвал.

• 0
  • Administrator

Или ако просто беше избрал протокола ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ