Jump to content

GePON ONU-та

Ivo

Recommended Posts

Здравейте колеги,

споделете откъде купувате добри GePON ону-та на добри цени. Предстои ми покупка и събирам информация. Пробвах ону-та на български производител, но не съм впечатлен. Интересуват ме ону-та с един гигабитов порт.

Edited by Ivo

C-Data не съм пробвал. Сподели кой ги внася, с какъв чипсет са и какви пари излизат?

C-data не си пробвал ,а твърдиш че не си доволен от "българският" производител които работи точно с тази марка? Ако искаш добро оборудване ,без да пожалиш малко повече пари , марките са : DwDelight , BDcom , другите просто работят има и цяла тема по въпроса , зависи и колко клиента мислиш да пускаш (брой ПОН портове) ,само един личен съвет не купувай ОЛТ-та с подръжка на 128 или 256 клиента на порт

П.С. ако "сондираш" мнения , няма да имаш успех..

Edited by space
окк

Преди 2 часа, space написа:

C-data не си пробвал ,а твърдиш че не си доволен от "българският" производител които работи точно с тази марка? Ако искаш добро оборудване ,без да пожалиш малко повече пари , марките са : DwDelight , BDcom , другите просто работят има и цяла тема по въпроса , зависи и колко клиента мислиш да пускаш (брой ПОН портове) ,само един личен съвет не купувай ОЛТ-та с подръжка на 128 или 256 клиента на порт

П.С. ако "сондираш" мнения , няма да имаш успех..

Да си забелязал някъде да пиша за OLT-та ? Защото този линк, който си постнал сочи точно към OLT.

От ONU-та се интересувам и точно ОНУ-тата на тази производител нямат нищо общо с C-Data.

DwDelight марката - и Гугъл не знае нищо за нея. Виж, ако става въпрос за GW Delight, май и Боян Бонев не я внася вече в България.

BDCOM няма да го коментирам. Явно не си брал ядовете със 72 часовите рестарти и смяната на МАС адреси заради 3rd party ОNU-та. Няма нужда !

Да грешка GW Delight , Ок имах 3 модела китаиски Олт-та ,така и не можах да им схвана марката и ги махнах , имам 2 броя GW Del. , към тях съм си играл с поне 8 модела Ону-та (различни марки) , и стигнах до извода че си губя времето ,така че директно взимаи си онута от същата марка ,какавото е и ОЛТ-то.Относно GW -то ако те интересува ти сам си посочил човека има и внася.. Ако прекалено ти е на зор и те интересува обърни се към Mile май той най-много си е играл с тез играчки (предполагам)

Edited by space

Който не иска да има проблем не прави зоопарк. Ако целта е да се спести...

Се тества и нацелва точния грамаж. С BDCOM се сработват бая марки и почти

всичко им работи. Gw olt-тата работят, като часовник със собствените ону-та и

с бая други тухли. Ест част от функционала не е наличен. c-data имат ебахти и

шибания cli. Ба ли го кой какъв хуй му допада?

Mile благодарим за инфото, ама идеята беше някой да сподели за    О Н У - ТА. 

Работят ли с различни от неговите OLT-та? Трафик симетричен карат ли? Забиват ли ? Чувствителност а приемника? Цената как е? и е такива разни неща.

OLT-тата са ясни. Кой какво си му допада, ще си го гали и това е :)

Edited by Ivo

Ону-та съм най-доволен от gw. Слагаш и забравяш.

Модела 811 специално. 810 с кортина от 100 сложени 1 сгъна по отвратителен начин.

Работи 2 дни и умира. Рестарт и пак 2 дни. Отиде в кофата и се приключчи драмата.

С Gw olt работи всичко опитано и даже option 82.

С bdcom онутата gw 810 работят и дори не е проблем за vlan, restart и етк. Имам такъв

зоопарк в работещ вид със 70-80 Gw 810 на bdcom 3310B и си няма проблеми.

Тествани с Bdcom са Extralink, Pico, XDK.... Ми работят си перфектно.

Тестове има в faq ру.пон  http://forum.nag.ru/forum/index.php?showtopic=110590

Има ли съпорт на china telecom ще работят криво - лево всякакви изделия. Няма ли... Как дойде ;)

Благодаря на Mile за конкретните (единствени ) примери за ОНУ-та.

BDCOM тотално ме отказаха от тях, заради пе..растките номера с чужди ОНУ-та.

По отношение на C-Data ОНУ-ата ме притеснява, че са с новия дизайн BoB (BOSA on Board), а срещам доста коментари, че има грижи този дизайн.

Поръчах си за тест ОНУ-та със ZTE чипсет с традиционен дизайн с SFP - V-Solution е марката. Хубави думи напоследък за тях, а и последното ОНУ на украинците (UA.PON) е със същия чипсет.

Явно още малко хора във форума ползват GEPON, или не искат да споделят ^_^. Ще тествам и ще споделя конкретни резултати.

Успешен ден на всички !

от две години вече имам ПОН. Имам ОНУта на три марки V-Solution , Evrolan и Extralink.Почнах да работя само с Extralink които ги прадлага колегата с ник Vesuviustreamline понеже ми е на две крачки, но да ти кажа ядове не съм брал нито с една от изброените марки , ако си направил мрежата си както трябва и не оставяш клиенти на критични нива ,Всички работят

ISP

От годни сме на C-DATA. Имаше само първоначални проблеми със FW-то на OLT-то. За сега мога да кажа, че дву и осем портовите са ОК. 16 порт-овото още има много трески за дялане.

GEPON мрежата е със пуснат 1550 в нея, като съответно OLT-то има възможност да гаси RF порта на ONU-то.

Като цяло сме имали 3-4 дефектни ONU-та, от хиляди.

ONU-тата не забиват, работят и на -30db

Като гледам Уникомс са започнали да ги внасят, под марката Unyx - http://www.unyx.bg/