Jump to content

Recommended Posts

  • Администратор

Споделете Простотията и нелегалността на тази нагла Фирмичка с неясни цели.

Публикувайте снимки и всичко което се сетите

наглеците миналия месец са изтеглили 65 милиона нов кредит
кой малоумник им дава таквиз пари без обезпечение

Кога ще ги посети НАП и другите защитаващи ни от некоректни организации погазващи закона.

  • Харесай 3
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да има ефект но трябва да се пусне  КОЛЕКТИВНА  жалба до де що има инстанции ,  за най голямо съжаление не можем да се организираме от моя страна има подкрепа от 6 фирми в бранша .Утре ще поснимам с апарата и ако някой ми каже че това е законно си отеглям думите с извинения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета - стегнете се.Само си вижте писаниците и ще се сетите сами за несъстоятелноста им.Ще си позволя да ги чета и коментирам - не е фирмичка а е фирмище / това че на нас ни се иска да е такава не я прави по малка/.Простотия и нелегалност ги приемам като емоционални категории в което няма нищо рационално.Да изтеглиш кредит 65 млн. каквито и да са знаци не те прави нагъл а читав да си изиграеш малкото печеливши карти по най-добрия начин.Тези които им ги дават дали са по-прости от тези дето хранят Гърция примерно с милиарди които предваритерно се знае че не могат да върнат.Защото аз не познавам прости хора с много пари - обикновенно е обратното.Факта че им ги дават означава че ако не могат да си ги вземат то поне има какво друго да вземат - а това е вид признание и то не емоционално а рационално - трябва да се анализира а не да се реве като заклано прасе.Да очакваш че нап или други съкращения ще идат да ги проверяват е равно на писмо от умрял да чакаш.Тези пари във вид на кредит са предварително разпределени и хората които седят зад дейноста на съкращенията си знаят пая до стотинка.Кой закон в тази територия не е врата по средата на нивата.Държава имаше едно време - сега е блед спомен които продължава да избледнява . 

Спейс - брат да не би да предлагаш да възстановим низовата партиина организация в квартала и да идем дружно да се оплачем на моля другарката.Де що инстанции има само чакат някой да ги изкара на пазара за разпределение на корумпиращи практики.Да си видял една жалба срещу които и да е да е дала резултат.Как аджеба си представяш подкрепа на 6 /или произволен брой/ фирми - още помалко в прегрятия ни бранш.Всеки дебне всеки и само ще дадеш повод да те смятат за малък , слаб , колебаещ се - в джунглата такъв оцелява малко.Не можем да се съберем едно агне да изядем   - ти предлагаш дружно да пишем жалби.Няма смисъл да снимаш с апарата - всички сме ги виждали , виждаме ги и сега всеки ден , а някои даже участват в създаването им.

Ще се огранича с коментарите и по-късно ще продължа  .Просто нямам време а темата ми е интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До някъде си прав ,но в цялата ти статия има голяма нотка безверие  към всичко което се случва като цяло в държавата, е аз не искам да връщам и да правя партиина организация , но все пак мисля че все още има закони в тази държава и затова и седя тук и давам труда си тук, не желая да ме мачкат и тъпчат  а аз да си мълча и да преглъщам всичко с мълчание, защо виждаш ли те били "по големи" и какво от това , всеки знае поговорката " Обединението прави силата" ,е с какво са повече от нас по малките ,напротив с нищо защото почти всичко иновативно се измисля от нас по малките ,защото се опитваме да сме конкурентни на " Големите" .

Всъщност знаеш ли ще споделя нещо ,работил съм при големите , и това което съм видял е че наистина там са некадърници, като почнеш от техник до директор ( с малки изключения).

И не може аз да се старая да ми е всичко законно (с малки изкл) , а големите да си правят квот решат ,ее без да влизаме в политика и тем-подобни ,но законите са за всички , на всичко отгоре и дъмпинг на цените, Да борбата е едно ,да се бориш да предложиш по-добра услуга от другия, това е конкуренция , не да отида някъде и да почна да предлагам за 2 лв услуга е къде е себестоиноста на тази услуга. И все си мисля че тук не става въпрос за това че те (булшита) са на пазара , всеки се възмущава от това че правят каквото си искат с цел да смачкат малките по нелоялен начин.

  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Valvi приятелю махни розовите очила.

Закони в тая страна се писани с подцели.

Ако имаше закони, при втора непатена заплата щеше да идва съдя изпълнител, и да кара работодателите да си продават прескъпите возила

и да плащат заплатите на работниците.

  • Харесай 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, h3ll написа:

Ако имаше закони, нямаше да има ланаджии, ако питате мене.

Подкрепям!

Дори в Сърбия и Македония, където всичко е разюдано като у нас, няма такива грозотии с кабели.

Благодарение на липсата на закони и бруталната конкуренция имаме предлагане на доста качествена услуга.

Пътят е ясен. Няма как обаче малкият оператор да се бори с тройна и петорна услуга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

111111 - законите се пишат не в полза на работниците а в полза на работодателите - ако мечтаеш за други закони то значи че розовите очила не са в мен.Явно много си се ядосал на много хора.

Ланаджиите работят не извън закона а покрай него.Да допуснем че сте мрежово грамотен и сте достигнали позиция да пишете закони.Бихте ли допуснали че технология създадена да работи вътре в сграда има смисъл да бъде изграждана извън сграда , че и да регулирате такава дейност със закон.Абсурд.Тогава за какво ви е да пишете закон.Може ли на тази територия някой да предвиди всяка Андрешковщина че и да я регулира.Българина е много адаптивна форма на съществуване на Природата.

Малкия оператор няма смисъл да се бори с петорна или тройна услуга .Има смисъл да я предложи и той но след като стане голям оператор.По-горе space предложи съдействието на 6 фирми за жалби.Питам защо не предложи на тези фирми да се обединят и да станат една по-голяма.Тогава няма да им се налага да пишат жалби а голямата ще почне да ги вижда и да се съобразява с тях.Нали те бяха фирмите с иновации.Добре - "Обединението прави силата".Да зарежем форумното лалосване и да видим как може да стане тая работа.Обща фирма няма да мине.Тогава нека бъде вид клъстър или холдинг.Бъдещето на дребосъците е или да се обединяват по някакъв начин или да станат чужда собственост или да умрат бавно и славно.Всяка обединение обаче е трън в очите на много хора и обикновенно е обект на опити за яхване още в зародиш.Ще дам пример с Асоциацията на българските кабелни оператори.Добра идея,много навити хора и шепа назначени които я превърнаха в казионен апандисит още със съдаването и.Добре - ето форум в който се изказват съпричастни  - дайте да направим дискусия как да се обединят интересите ни така ,че без да се излиза от пазарните принципи ,да се постигне положителен ефект от потенциално обединение.Теми за размисъл има много. Например повечето от "малките" са стигнали до етап в който им се налага да включат  телевизия в "пакета".Отиват в телевизиите и онези им викат - такава и такава цена за абонат или сеттопбокс.Добре бе мама му стара - мрежата е моята ,абонатите са моите ,мой е ангажимента по изграждане , подържане и администриране а ми се налага "техния " продукт аз да го плащам за да стига до моите абонати.Ако толкова е важно техните реклами да стигат до моите абонати нека те да ми плащат за услугата "достъп до моя абонат".Това е много сериозен повод да се обединя с някого за да ме чуят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във времето имаше такива обединения на няколко фирми, но знаете какво става с орташката кобила.

За мен има едно решение: мрежите са общински, изградени по законния начин. От там всеки оператор си предоставя услугата.

Мрежата се поддържа от общината, крайните устройства от оператора. 

Преди години имаше такава услуга с ADSL. БТК дават кабела, а друг оператор услугата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както писах и в предната тема, хитреците не са само булшит - почти във всеки град, фирмата, която е започнала първа да полага оптики си прави каквото иска - дали са пари дали са роднински връзки само те си знаят.

@Kmeta
Не виждам в близко бъдеще да се реализира варианта с общинска или държавна мрежа - опитаха се преди време да докарат оптика в "слабо развити" региони, 3 пъти спираха проекта, мисля че още не е реализиран. Това са сериозни инвестиции, които ако не дойдат от ЕС няма от къде да дойдат, а на ЕС не им е до нас в момента :).

Темата за обединението е подхващана няколко пъти (също и от мен), много съм мислил над нея и сме си говорили колеги - статуса е, че не са узрели повечето фирми, а докато узреят може би ще е късно. Колегата valvi е прав, че ако не се случи форма на обединение сме или загинали или закупени от големите.
Факт е, че в момента в малки и средни доставчици има най-много клиенти на Интернет (повече дори от колкото Мтел имат, след като купиха Близу). Изтърканата фраза "обединението прави силата" е много вярна тук. Разликата между нас малките и големите основно е, че ние трябва на ново да откриваме топлата вода, докато големите си плащат на готово за нея. Всеки от нас има по-голям или по-малък опит в отделни сфери на този бизнес, съответно можем да сме си взаимно полезни - ако една фирма е минала примерно по пътя на озаконяване на вече изградена мрежа в някое село, може да сподели опит за да няма нужда всичките останали 500+ фирми да ходят по същите мъки.
Всички, които се плашат от обединение, основно ги притеснява, че ще загубят суверенитет - това може да се избегне при верен избор на формата на обединение, важно е желание да има.

Примерен вариант е да се създаде отделно юридическо лице в което участват представители на всяка фирма, да се заведат форма на членски внос - който да се използва било за юридически казуси било за технически (форма на бюджет).
Това ново юридическо лице може на едро да закупува Интернет и да го препродава без приход на всички участници според нуждите (или динамични варианти според натоварването), да се пазарят кабели и техника (едно е да си ръчаш 10 макари в седмица, друго е това обединение да поръча 50 пъти по 10 с отстъпките и да си ги разпредели по доставчиците из градовете). Обединението може да си напише/плати собствен Billing (ако 50 фирми се снесат по 300-500 лв. ще се намери кой да напише и поддржа този Billing) със всичките му детайли и прищевки, да сключи договор за разпределение на TV сигнал (примерно Нетера има DTH TV услуга, но я предлага само на значително големи доставчици, с малки не работи по нея) в мрежите на участниците и прочие неща - вариантите са наистина много.

И преди да е попитал някой, какво печели ако участва във такъв проект (освен споменатите по-горе), отговора е взаимопомощ от юридически, бюрократичен и технически характер. Всеки колега е относително добър в конкретна област - кой в оптични мрежи, кой във високоскоростни wireless решения, кой в юридически казуси. Обмяна на опит, взаимно обучение на техници (вътрешни курсове за работа с оптика, wireless, безопасност при работа), ако щете и помощ при аварии - не мисл, че е проблем да си препращаме по някой екип техници след аварии (бури например), ремонт на техника, размяна на нормативни документи и почие.
Колко от колегите изобщо са чели ЗЕС и спазват част от написаното вътре (и как да го спазват, като им се налага да вършат по 5 различни неща, понеже нямат наети хора за това), имат ли опит при проверки от ИПТ и други органи? Имат ли системите за следене на данни за МВР, пращат ли си ежемесечно отчетите за унищожени трафични данни в КЗЛД и прочие и прочие?

Развитието на това обединение, би могло (теоретично) след уеднаквяване на софтуер (Billing) и начин на работа, да прерастне в акционерно дружество, като всеки получава акции според броя абонати, които е вкарал към момента на сливането и да увеличава акции ако добави още абонати във своя регион. А може и никога да не се стигне до сливане и да остане стария модел.

Темата е особено обширна, може би не е и за форум, а на живо.

  • Харесай 1

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Замисъл имахме преди много време .. когато имахме и срещи на живо с колеги от форума, ранга ISP и раздела достъпен с нея е с тази цел .. :)  за съжаление активността там е минимална ... явно като стигнат до там се страхуват от евентуална конкуренция ..  затова приказката с обединяването е като фантастика ..

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Булсатком правят странен лоуд балансинг и чупят CDN мрежи, като на Microsoft, затова махнах тяхната услуга от 1 масто. Освен че чупят, не искат да оправят и не оговарят на имейли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Велин написа:

Замисъл имахме преди много време .. когато имахме и срещи на живо с колеги от форума, ранга ISP и раздела достъпен с нея е с тази цел .. :)  за съжаление активността там е минимална ... явно като стигнат до там се страхуват от евентуална конкуренция ..  затова приказката с обединяването е като фантастика ..

И аз това забелязах, почти нищо не се обсъжда там. Проблема донякътде е, че този раздел изключва хора които нямат такъв ранг, но са ISP-та - дискусията не може да бъде пълна.
Темата с обединенито се избягва, поради тази "фантастика" - за това бутаме още 2-3 години и се продаваме (или просто спираме). Толкова години си мисля, че ще минат докато големите се "наиграят" в големите градове и обърнат взор към селата.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общината и държавата ни продъниха ушите че са лоши стопани.Каналната мрежа и сега е собственост на общините ,но е прехвърлено правото на ползване и стопанисване върху историческия оператор - срещу ангажимента за подръжка и развитие.Аз подръжка и развитие не виждам.За сметка на това същата се експлоатира по същество - събират се наеми и такси,със сигурност е заложена - може и няколко пъти,да не говорим за възможноста да контролира и манипулира достъпа /разбирай качеството на услугата/ на конкуренцията.БТК има много по големи кредити от БСК - по същество си е същия архаичен мастодонт само че с PR глазура и добре скрит зад нова търговска марка.Абе собственост на държавата и общината не си заслужава времето за обсъждане.

Актуалния хитрец при нас се казва нетуъркс.БСК поне почва с някакъв проект и развива до колкото възможности има местния координатор.Нетуъркс нямат нищо - на власт е тяхната партия,техните областни и кметове и не им трябва ничие разрешение или неразрешение.Страннното е че докато уж умните и гъвкави малки оператори се натуткат да решат какво да правят с имагинерния си суверенитет големите си правят съвместни проекти - в Шумен и Сливен БТК и МТел имат съвместен проект в който в нова канална мрежа вървят общи кабели с поделен капацитет,правят общи излази , в тях бутат общи кабели с 4 влакна ,излизат на 2 или 3 етаж и слагат разпределителни кутии към които си изваждат по 2 влакна и всеки според технологията си ги ползва.Дъртия тарикат нетуъркс ползва същия изкоп ,пуска си в него HDPE и си изгражда шахтичка току до "конкуренцията".После повтаря упражнението с излаза.Да не коментираме използването на едни и същи подизпълнители.Някой малък или среден да е поканен да се включи в проектирането ,съгласуването ,изграждането.По някога даже си мисля че заека на обединението на всички освен на големите отдавна е прескочил байра.Иначе се подписвам с двете ръце под това писано от Networker.С добавка че трябва да се почне от функцията а после тя да покаже каква структура иска - холдинг,АД или касичка за членски внос.В Библията пък пише - в началото бе словото.Дано повече се включат в някакво обсъждане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе.... доде правихте свинщините (както и аз) не снимахте...

Когато ви бръкнат в най-сенчестото.... почва вой ;)

 

Едно време стария евреин разправял:

 

Кога дойдоха за циганите не протестирах...

кога дойдоха за комунистите пак не протестирах.,.

кога дойдоха за нас вече нямаше кой да протестира!

 

Това е положението. Докато нямате конкуренция продаваща на 7лв

всичко ви е през оная работа. Кат дойде и се оревава ортаклъка и

се търсят съдружия. Кво ви пречеше да ги организирате тия неща

преди да ви шибат през 3 чифта гащи без да ви събуват? Какво ви 

пречи да продадете фирмата и да продължите като подизпълнител?

 

 

Ето аз съм подизпълнител и правя точно описаните "излази" и етк.

Има проект, има строителен надзор и етк. Каквото пише това се прави.

След 6 месеца евентуално си получаваш парите и продължаваш.

 

 

(и да работя за всички от изброените фирми и дори едновременно)

подизпълнителя не се жени за възложителя. дава оферта и ако е ок работи.

Ако не отива да носи каси в кауфланд ;)

Редактирано от Mile
  • Харесай 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.