Jump to content

Koй Power Line кит да избера?!

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Здравейте спрял съм се на 2 модела на D-Link като цяло не гледам особено какви ненормални скорости подържат но на по-скъпия модел забелязах, че пише "Up to 16 units in one home network" съответно за този:http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1EX0xJTkstNTAxLTUwOC0wMDA2MzAxMDM5Nzkz#n.11.1.7.12

Обаче пък не е мноого ясно на колко метра..А на другия не пише нищо от тоя род и е по-бавен като цяло :http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1EX0xJTkstNTAxLTUwOC0wMDA2MzAxMTU5NTM1#n.11.1.7.14

Идеята като цяло е да има няколко който да се явяват базови станции и към тях закачени клиенти.Благодаря!

• Owner

По скъпите са по новия стандарт HD  и не са съвместими с по старите

По старите и по евтините ги водят 85 мбита , реално - около 25 мбита при точка към точка.

И двата стандарта позволяват максимум 16 на една медия (кабел).

От старите - 85м - има Edimax в Солитрон на около 90 лв бройката , поне имаше преди време, сега не знам.

Вече не знам дали е оправдане да се занимаваш с тази технология, мисля, че PON излиза малко по скъпо, ама там е бъдещето

Здравейте спрял съм се на 2 модела на D-Link като цяло не гледам особено какви ненормални скорости подържат но на по-скъпия модел забелязах, че пише "Up to 16 units in one home network" съответно за този:http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1EX0xJTkstNTAxLTUwOC0wMDA2MzAxMDM5Nzkz#n.11.1.7.12

Обаче пък не е мноого ясно на колко метра..А на другия не пише нищо от тоя род и е по-бавен като цяло :http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1EX0xJTkstNTAxLTUwOC0wMDA2MzAxMTU5NTM1#n.11.1.7.14

Идеята като цяло е да има няколко който да се явяват базови станции и към тях закачени клиенти.Благодаря!

ДА Прав си за технологията но на мен ми трябва за  трудно достъпните места където искам да пусна и там е почти невъзможно не ами нерентабилно да се пускат кабели и карам на WI-FI та а искам да ги махна поради проблемите  с ефира не гоня повече от 20 мегабита така че мисля да взема 2 от новите а ще видим как ще се справят през мрежата на Еон :) Имам няколко клиента който са категорични че неискат кабел да влиза в тях!И затова ги пуснахме на WI-FI..

Тия са ми любимите с "Кабел в нас НЕ!". Едно време им се връзвахме и правихме 200 магарии с wireless-и и прочие, но сега просто ги оставяме да помислят.

Намерих за по-малко пари големия модел 200 HD.Утре трябва да пристигне във Варна  и започвам да го гърча:)Като поработи няколко седмици и не даде признаци на дефекти ще го отворя и ще пусна снимки както и ще го мъча с директен кабел да видя как ще се държи.

Туко що взех power line kit-a изглейда много добре като корпус както и доста тежичък за размерите си.В комплекта е с диск и 2 лан кабела сега ще го разучавам и ще видя имали по-нов фирмуер.Излезе ми 170Лева!

п.п.Пуснах го но не ми раздаде никакво ИП много странно и в книжката няма нищо за ИП та...Има един софт който има настройки на името на мрежата,QOS, и т.н. но никъде ИП та  :o И малко съм в шах :(

Давай отзиви да не харча и аз 200 лева за тест, че искам подобно решение за моето жилище. Мен 85мб ме устройват перфектно.

Давай отзиви да не харча и аз 200 лева за тест, че искам подобно решение за моето жилище. Мен 85мб ме устройват перфектно.

Аз немога да ги подкарам още :( това което е вързано към компа вижда другото но нет няма пинг няма дори и като са на един контакт!

Диодите който показват връзка по ел. инсталацията не светват изобщо!

По скъпите са по новия стандарт HD  и не са съвместими с по старите

По старите и по евтините ги водят 85 мбита , реално - около 25 мбита при точка към точка.

И двата стандарта позволяват максимум 16 на една медия (кабел).

От старите - 85м - има Edimax в Солитрон на около 90 лв бройката , поне имаше преди време, сега не знам.

Вече не знам дали е оправдане да се занимаваш с тази технология, мисля, че PON излиза малко по скъпо, ама там е бъдещето

PON  му е майката за сега проектирам един район за тестов PON до 1 година трябва да съм го пуснал . Добре е да се вмъкне една тема да си бъбрим специално за passive optical network. :)

няма начин да няма начин

Да прав си но това е съвсем друга тема... Иначе и аз съм надъхан да разбера как се изгражда,какви марки устройства, на какви цени, от къде?

П.П. Вдигнах и DHCP за всеки случай данеби да немогат със сетнати ръчно ИП та да варвят.Ама не и не едното вижда другото показва му мак адреса но сигнала е на "0" а са на един разклонител :o

Taka.. Тръгна и аз неразбрах как ама 111111 го уплаши и сега върви макар и да немога да си обясня защо досега не се закачаха.Първи наблюдения сравнения с WIFI то ами същата работа като цъкане на странички.На пинг към моя GW малко по-зле, при положения, че е в другия край на апартамента 80квадрата.С АП то бях на 1-2мс макс 5, а с PowerLIne 3-4 макс 10.Което мен лично не ме притеснява особено.За теста и на 2 те съм им сложил по 20 метра разклонители да има:)Сигнала стои на FULL което ме радва,Но неприятно ме изненада, че не си виждам локалните компутри.Имам пинг към GW имам към нета ,но към локален комп и от 2 те стани нямам както и немога да влизам един към друг и за момента скорост немога да тествам.Незнам нарочно ли е направено но за момента е факт.Пробвах да пусна на единия ФТП, но пак нестава :(

п.п. MicroTik BandwidthTest и той непоказва нищо освен на рх 96bps  :o Сега забелязах, че немога да пингна и AP тата в локалната.Само GW пингвам.

Утре ще изкарам снимки сега го отворих но цифровия не е в мен :( Доста прилично е направено  :) + Евентуални схеми на свързване към отделен кабел,схема за свързване към 3 фазна система което преди малко ми хрумна вместо да се слагат 3+ switch :)И мисля да му направя друго захранване(да не е импулсно).Че тия импулсни на тия честоти който работи ръсят невероятни смущения.

• Administrator

тез кибритчета да не режат нещо като минават в бридж

като кастовете примерно можеби с цел да се достигнат макс скоростите

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Ами незнам ама още не съм измислил как да ги тествам на скорост :(

• Owner

Нямат ИП адреси, това са просто бриджове. Имат специална програмка , която работи на Layer2 - с етернет фреймове. С нея се сетват пароли и показва качеството на връзката. Устройствата трябва да са с една и съща парола за да се виждат.

Нещо , което забравих да спомена. Не ги включвайте в голям ЛАН сегмент !!!

Докато няма трафик през тях, всичко е ОК, обаче в момента в който трафика заеме целия bandwidth на медията (ел.мрежа , кабел) , устройствата почват да бълват на етернет порта си ether frame PAUSE ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_flow_control ) , която успешно скапва 100М ЛАН , т.е. скоростта (общия му bandwidth) на целия лан пада до скоростта на powerline устройствата .

Решението е да се свържат към отделен интерфейс на рутер (МТ) , който обаче да не е бриджнат към други.

p.s.

Когато програмката показва, че са вързани на 85М , реално достижимата скорост е около 25 мбита

Туко що взех power line kit-a изглейда много добре като корпус както и доста тежичък за размерите си.В комплекта е с диск и 2 лан кабела сега ще го разучавам и ще видя имали по-нов фирмуер.Излезе ми 170Лева!

п.п.Пуснах го но не ми раздаде никакво ИП много странно и в книжката няма нищо за ИП та...Има един софт който има настройки на името на мрежата,QOS, и т.н. но никъде ИП та  :o И малко съм в шах :(