Jump to content
 • 0

On-Line UPS за сървърно


dimi_5

Question

Здравейте колеги, искам да си купя UPS за сървърното. В момента ползвам 3 On-Line UPS-а 2000VA които са средно на 40-50% натоварване. Идеята ми е да купя един ON-Line UPS 6-8kVA. Успоредно ще монтирам и дизелов генератор който да се включва автоматично след отпадането на 220волта от EVN. Въпроса ми е какъв бихте ми препоръчали? Мисля че ще е по-добре да се монтира в шкаф с батери пака. Ще очаквам ваши коментари и препоръки, нямам опит с такива UPS-и и затова се обръщам към вас.

 

 

0886 883068

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0

Най добре се обърни към някоя фирма, да ти зглобят нещо с вънщи батерии акумолатори :) има такава тема потърси в търсачката

Link to post
Share on other sites
 • 0

Наскоро мина през фирмата представител на EATON. В момента за нисък до среден клас са отлични.

За от 6kVA и нагоре се препоръчват трифазни решения (но има и еднофазни до 10-12кVA).

Разбира се, добре е да се обърнеш към специалист.

Прикачвам каталог на EATON.

 

Има варианти и с турски UPS-и, например от една от фирмите представители на Микротик. Или пък с марков, но втора употреба.

Catalogue_UPS_BG_lowres.pdf

Link to post
Share on other sites
 • 0

Благодаря за отговорите. EATON е една от марките която ползвам и от която съм доволен, ще погледна каталога. Втора ръка не е вариант. Предпочитам монофазен.

Очаквам още мнения и препоръки.

0886 883068

Link to post
Share on other sites
 • 0

Аз на твое място не бих инвестирал за UPS, при условие, че ще имам генератор. 

 

Мда... Няма UPS който да е по-добър от генератора.

Странно, 6KVA доста мощност за сървърно.Въпреки това, UPS за тази мощност хич няма да е ефтин. Генератора също, при това отива на дизелов. Въпреки това, генератора може да издържи доста повече от който и да е UPS.

Аз лично, бих заложил на генератор и бих дал стотинки за UPS-и които "поемат" времето докато запали генератора. Проблема е, че генератора изисква повече площ, изход за изгорелите газове, всмукателни въздуховоди. Но пък ефекта е значително по-добър,

Link to post
Share on other sites
 • 0

Зависи ,аз също съм с онлайн юпс и генератор с автоматично включване.Само че с малката разлика ,че моята консумация на ток е малка сравнение с на колегата.Значи работех в една голяма фирма доставчик ,там имахме рафтове с акумулатори,мисля че бяха около 60 акумулатора( 50апч) + дизел агрегат 9КВ.Помисли дали всичко това е случайна инвестиция

Link to post
Share on other sites
 • 0

Мда... Няма UPS който да е по-добър от генератора.

Здравейте, има интерес към темата. Само да кажа, вярвам, че и вие го знаете но UPS и генератор са две различни неща и се използват при различни предназначения. Както го казах по-горе в момента имам 3 бр. On-Line UPS-и по 2000VA при 45-50% натоварване. Причината за да искам да ги сменя е, че не са първа младост като години и технология, не са за шкаф и заемат място, генератора е един и трябва да ги "синхронизира" и трите. Генератора е задължителен. При отпадане на 220 UPS не е решение на което да разчитаме за продължителна работа, а и е трудно "скъпо".

Малкия "евтиния" генератор иска оператор, който не винаги е на лице, а и един не може да се справи в момента имаме 2 генератора и е мъка затова голям дизелов 20kVA, да държи и климатиците и осветлението и един два компютъра в офиса. Все още нямам конкретни предложения. Благодаря на включилите се в дискусията.

Edited by dimi_5

0886 883068

Link to post
Share on other sites
 • 0

При нас преди беше с UPS който си държеше около 6часа и евентуално ако няма повече време ток закачахме една 2KW хондичка 4 тактова (страхотна машинка). Сега сме без нея и колегата се чуди какъв генератор.

Но on-line UPS-а си е задължително да си е на ниво. Там компромиси според мен не трябва да се правят. И също не може да се разчита само на генератор. 

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
 • 0

Прав си, при положение, че консумацията ти е до или около 1000W. Аз и в момента на единия UPS съм сложил 6 батерии 12MVR100 на Монбат http://www.monbat.com/bg/pages/telecommunications.html, на които са важните неща (то кое ли не е важно) но за другите 2 UPS-а няма такива батерии. Да не ви казвам колко струват, колко са обемисти и колко тежат. Три UPS-а по 6 батерии, 18 батерии. Не са вечни, смени ги след 3 години... Затова търся решение с един голям UPS и голям генератор. Генератора е ясен. UPS е под въпрос. В момента имам около 3000W консумация, и два генератора - 2kVA и 4kVA. Единия не се справя. Надявам се стана ясна ситуацията.

0886 883068

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Administrator
Велин

Относно тези киловати онлайн,  колегите ползват АПЦ и не само даже в ТВ кулата на Пампорово има 10-20Кв, дано си заделил доста пари :) , това все пак си е  капацитет.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ами не само при нас са на отделни UPS си вързани отделните неща е не всичко но така да се каже са сегментирани. Иначе on-line са си цифра както каза Велин особено APC си държат доста висока цена но почти винаги има защо :)

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
 • 0

Не е много добър модел, но поне е OnLine:

 Изходна мощност (Watts)    4200 вата

Изходна мощност (VA)    6000 волтампера

 

По добре погледни "Eaton 9SX 6000i RT3U" - на по-ниска цена и 6kVA/5.4kW. Позволява до 4 допълнителни блока батерии.

Edited by hgd
Link to post
Share on other sites
 • 0

Само да вметна и не искам никой да засягам но много често се бърка VA с W. И от там идват и много проблеми.

Analog Audio™

Link to post
Share on other sites
 • 0
Mihail Peltekov

Аз пък съм на мнение, че модела си е много добре ;) Само, че е по-добре да имаш 2 или 3 UPS-са, а не само един, които да захранва всичко. Всичко в един шкаф ли ти е ?

Също съм съгласен с теб, че всичко е добре да бъде в шкафа (най-долу :) ).

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.