Jump to content

Lan Захранвания


¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Скоро започваме тестове за суич захранване... Някой ще каже - то има толкова много фирми които правят... Да то има! Но всеки си има плюсове и минуси.. Аз ще искам да получа максимално качествен продукт дори и на малко по-висока цена...Въпроса ми е какво бихте искали да има като възможност което досега ви липсва. Имам предвид по размер, външен вид, начин на свързване.. и каквото и да е било... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

по добра защита от пренапрежение , горят само и единствено по такива причини, неомонтанци почнаха да слагат бързи TVS диоди но те не държат на претоварване и при по - силни пикове не са ефективни а варистори явно не искат допълнително да слагат , за предпочитане също е галваничнито разделяне, все пак хората търсят надеждност а не толкова цена. Хубаво е да има и различно времезакъснение на включване :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

За галваничното разделяне и аз много държа но може да е като друг модел т.е. да има 2 вида.. Според един мой адаш който работеше едно време в homelan нямало смисъл от галваничното разделяне...на практика.. а той е доста напред с електрониката.Идеята като цяло е по-добра но на практика в мрежите като са правили тестове се оказало нерентабилно.Лично аз бих мислил по въпроса да се изкара и такъв продукт разбира се ако излезе в добър ценови клас иначе няма смисъл.За диодите за защита си ги има предвидени като опция но ще има модел и без тях на по-ниска цена както и модел с диоди,варистори и разрядници както са мойте който от 3-4 години не са спирали по никакъв повод..За закъснението най-вероятно ще е се сетва с жъмпери..Както и ниския модел няма да има такава опция но това всичко е още на хартия както и няколко прототипя който упорито претоеарваме за да се видят плюсовете и минусите на схемата..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Време закъснението в какъв интервал да може да се настройва?

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

май ще трябва да ме включите в екипа за проектиране :) хехе базикам се ..

ами мисля три степени са достатъчни, първо се стартират които са разположени по- близо до захранването и след това останалите две ,

но това не е някакво универсално лекартво а е по - скоро начин за решаване на някои проблеми. Тука вече ще трябва да се помисли от самите админи , защото не всички мрежи са еднакви, примерно мрежа от макс 6 последователни суича , само че на 3-я има още два разклона по 3 суича, тогава ще има 3 крайни суича, които дали едновременно трябва да се стартират ще реши само админа на мрежата :), всичко е според конкретната ситуация. Но както казах от повече глава не боли, времезакъснението за едно захранване за мен може да се определи от един кондензатор + още паралелно свързани , определяне на закъснението с един джъмпер с три крачета, няма го джъмпера няма закъснение , първа позиция 5 сек , втора позиция 10сек , мисля че 5 сек е достатъчно време за да се установят суичовете в нормален работен режим.

А мислили ли сте за саморестартиране при пикове и пропадане на изходното захранване към суича, сигурен съм че има хора които не са се запасили с ЮПС-и навсякаде.  ;D

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

Идеята на крайния продукт е да предостави абсолютно стабилно напрежение и да не се налага да забива слуйча при подобни проблеми с тока и липса на UPS.Но като гледам цените ще са високи за наточените версии и ще се пускат и oпростени тъй като всеки гледа да мине метъра с евтино импулсно.. Което според нас е голяма грешка но всеки сам си решава :)

Link to comment
Share on other sites

Тия дни се надявам да излезе първия прототип на платка, а не обемен монтаж, че досега всичките бяха такива :)

Някой данни на пълната версия:

Входно напрежение 30-95V DC или 25-70АC

Изходно 12V 1A ( издържа и на повече!)

Защити от пренапрежение на входа

Защита от пренапрежение на изхода

Защита от късо на изхода

Филтри на входа против смущения

Филтри на изхода за по-стабилна работа на консуматора

Работи при 100V с 2 8 портови слуйча доста стабилно.. Ще видим за нататъка, попринцип е предвидено с 2 изхода Като  са с отделни филтри за всеки слуйч .но на мен лично 2 слуйча на едно захранване не ми допада като идея..

Входните клеми са дублирани "IN"->"Direct OUT" за по-голямо удобство

Има закъснение като всяко следващо импулсно от тази серия закъснява т.е. ефекта бягаща светлина ...

п.п. забравих Мек старт на входната част.. че ми е писнало да гледам искри при пускенето под напрежение :)

п.п.2 Предвижда се да могат да работят при много голям % на влага или казано по-точно тестовите бройки ще се потапят директо във вода докато работят за проверка :)

Link to comment
Share on other sites

Работи при 100V с 2 8 портови слуйча доста стабилно.. Ще видим за нататъка, попринцип е предвидено с 2 изхода Като  са с отделни

Ще споделиш ли възгледите си по този въпрос.

Link to comment
Share on other sites

Кое по конкретно те интересува?!Че май престоя пред поялника и тестовете ми доиде мн и немога да вдяна..

п.п. писал съм го че на по-високо от нормалното му напрежение издържа и с 2 слуйча.Защото колко то му е по-високо входното и товара му е по-голям ->Режима му е по-критичен но за сега даржи фронта много добре!Малко позагрява но си е нормално .. Иначе пак казвам за мен с 2 слуйча и 1 импулсно си е повече главоболия :(

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

издържа и с 2 слуйча.

сЛуйч ?? :) такова животно няма, има switch (суич в превод превключвам) или комутатор, не знам но си мисля, че трябва да си оправим терминологията :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

Схемата претърпя малко подобрения... тия дни.Защитата на входа вече е 4 -на като 3 от тях е на захранващите проводници, а другата е спрямо заземяване.Прага на сработване започва от 96В на входа.Първия филтриращ кондензатор на входа е 220Микро!А не 100 както по масовите продукти.Постигна се по добра стабилност при токови удари.Изходните кондензатори са увеличени 4 пъти като стойност и сумарния им капацитет е над 5 пъти по голям от масовите предлагани по магазините.

Link to comment
Share on other sites

Като са готови първите платки и още малко ги постваме.. мисля да пусна една - две да из желаещите да тестват първо във Варна после кой където пойска да се разходи насам натам да си кажете мнението..

п.п. Ето и как ще изглежда проекта на платката.. ~7 на 4 см.

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/1f6e2e6023f46ef459b29a077518efe6/dc_dc_ver10

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

За жалост този проект отива някъде на опашката за момента няма да има масови бройки, а само за нас и още 3 фирми който инвестираха в това.Мноого ми се искаше да се пуснат масово но уви има други приоритети. .. .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Едно от старите модели излязло от употреба и може да бъде показано :). Не, че има какво да му се гледа.. не е за пример от към външен вид!Но по издражливост е доста напред.

http://www.postimage.org/image.php?v=PqpK0pi

п.п. това не е пълната версия на платката т.е. има и още елементи който тука са спестени..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.