Krasimir Staykov Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Здравейте! Казуса е следния! Имам една виличка на която ще ходя лятото, която е на 6 км пряка видимост до обществен безплатен АП. Със картата на лаптопа понякога закача на една чертичка. Искам да усиля сигнала и да го ползвам, тъй като там няма опции за друг нет освен 3G. Разполагам с една антена на ASUS (SUS WL-ANT168 ANTENNA 6/8DBI). Първоначално мислех си да я вържа към един рутер Linksys WRT54G в режим репитер. После видях че конекторите им са различни. Вчера се зачетах по форумите и разбрах че има устройства като наностейшън. Препоръчайте удачен вариант. Готов съм вложа 100тина лева. Има ли вариант да стане това което съм замислил? От къде мога да взема в София преходник RP-TNC към RP-SMA? Благодаря!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceco8630 Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Здравейте, моят казус е почти същият. При мен разстоянието е 3 /три/ км. Въпросът ми е : мога ли да осъществя връзка между два Mikrotik- OmniTikU-5HnD 802.11a/n Level 4. Дайте някакво друго ниско бюджетно предложение, В момента съм с два рутера Linksys-WRT-54GL и консервни кутий за антени, но Често ми забива, Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uBoTo Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 По-евтин вариант от Наностейшън е http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WA5210G Всичко си има цена все пак.. Този модел е G-стандарт и си е ТП-ЛИНК, но е и по-евтин от Наностейшън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted June 3, 2013 Administrator Report Share Posted June 3, 2013 ако 5 лева над бюджета не са проблем http://www.vesuviustreamline.com/product/mikrotik-routerboard-sxt-g-2hnd.html 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiPSus Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 Бързите отговори - срам за майсторите, ама за да "прихваща" далечните рутери му е нужна чувствителна антена, каквато никое от изброените по горе устройства няма. Щом ще ловиш безплатен интернет на 2,4 решението е едно и то е Ubiquiti Networks AirGrid M2 на покрива на тръбата лесно се настройва като стейшън пуснкаш си кабелче до долу , правиш WRT-то домашен рутер и имаш перфектната инсталация за случая. http://www.vesuviustreamline.com/product/ubiquiti-networks-airgrid-m2-17x24.html ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceco8630 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 ISP Благодаря за прдложението, но въпросите с безплатня нет отдавна са история при мен. Единственото, което ме интересува е стабилна връзка от в къщи до вилата, без значение дали е на 2.4 или 5.0 гх. Искам да сложа на вилата DVR 8/ CH с камери и евнтуално връзка интернет от в къщи. Все пак благодаря. По - добре да имаш мнение, отколкото никакво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimir Staykov Posted June 4, 2013 Author Report Share Posted June 4, 2013 благодаря за отговорите! Цецо при теб случая е съвсем друг така че пусни си отделна тема. Май ще взема ТПлинка! Ако взема вифи усб карта с по-мощна антена дали ще се получи нещо въобще? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceco8630 Posted June 4, 2013 Report Share Posted June 4, 2013 ок, пускам нова тема. Относно чуствителността на устройството и усилването на антената ISP е прав. Заложи на чуствително устройство и най - вече на усилването на антената. Освен да излъчва, антената трябва да приема и много слаби сигнали. Така че заложи на подобна антена с голям рефлектор или ниско бюджетно изпълнение със сателитна чиния. Вероятно при теб качеството на връзката не е от голяма важност. Дано да съм бил с нещо полезен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted June 5, 2013 Report Share Posted June 5, 2013 ISP Благодаря за прдложението, но въпросите с безплатня нет отдавна са история при мен. Единственото, което ме интересува е стабилна връзка от в къщи до вилата, без значение дали е на 2.4 или 5.0 гх. Искам да сложа на вилата DVR 8/ CH с камери и евнтуално връзка интернет от в къщи. Все пак благодаря. По - добре да имаш мнение, отколкото никакво. Винаги съм бил изумен.. как се харчат пари за 8ch dvr + камери и се търси начин да се спестят 15-20лв. .. лично мнение 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiPSus Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Имам една виличка на която ще ходя лятото, която е на 6 км пряка видимост до обществен безплатен ....... Отговора ми е предназначен за него Щом ще ловиш безплатен интернет на 2,4 решението е едно и то е Ubiquiti Networks AirGrid M2 на покрива на тръбата лесно се настройва като стейшън пуснкаш си кабелче до долу , правиш WRT-то домашен рутер и имаш перфектната инсталация за случая. А ти ceco8630 си се набъркал в темата без да те отчета и си "добавил" налични домашни рутерета Та сега колегата по горе ще се набута 70-80лв. и ще получи неработещо решение, след което го очаквам като един друг колега преди време , но в раздела "купувам/продавам" Вземете да четете темите на другите подобни на вашите, а след това пишете същата ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceco8630 Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Да набъркал съм се в темата, за което много се извинявам. Мисля, форумите са за, това хората да си общуват, споделят, разискват проблеми. По принцип, форумите са с некомерсиална цел ако ме разбираш какво искам кажа. Не е коректно да съветваш хората какно да си купят, а след това да им го предлагаш. Относно недоумяването, първо става въпрос за вилна зона и не винаги има интернет провайдери. Аз се занимавам с видеонаблюдение и сам мога да преценя дали ми е скъпо. Пък и хората са различни финансови и технически възможности. Лично мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 абе айде са... различни финансови възможности... да ебеме дяволо и да хванеме нет от некоя бензиностанция, но пък 2-3к+ не са ни проблем.. ние по принцип сме ларж ама суми от 20 лева на месец що да ги даваме? Ама то и аз що не зема една платка и един стар компютър. Ше правим видео наблюдение. Ше научим 3 номера и ше давам цени за 4 камери от сорта на 300 леа + труда. После ше съветвам хората по форумите и ти чакам коментара на финала в тия съвети. А баш у монтана на секи баир има какво искаш + ток даже (ако не броим небезизвестния баир дето некога метаха към Лом) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimir Staykov Posted June 7, 2013 Author Report Share Posted June 7, 2013 Малко са разнозначни съветите ви. Благодаря все пак. В моя случай трябва да се нашия с договор с мобилен оператор за една година за да го ползвам десетина дена, които ще прекарам на вилата през лятото. А ще се наложи да побачквам по час на ден пък и жена ми обича да си цъка. Има си интернет, който е пуснат безплатно от общината,....какъв е проблема ако мога да го хвана. Пък и някакси ми е тръпка. Лошото е че нямам време да чета по въпроса, ама утре мисля да отида до релоуд да видим какво ще ме посъветват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceco8630 Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 E уважаеми съфорумец видя ли какво се получи, недаи си боже да попиташ за безплатен нет и веднага ще ти се нахвърлят като хиени. Моят въпрос не беше за безплатен нет, ама и на мен ми се нахвърлиха. Как така ще поучавам някой. Имаше два смислени поста по темата от хора, които може би наистина разбират нещата "111111" и "uBOTO", за което им благодаря. А такива, на които в постовете липсват "извинявай" и "благодаря" явно им липсва и елементарна култура. Има стара поговорка, че с такива хора не се спори, защото ще те свалят до тяхното ниво и ще те победят с опит. Не се отказвай и ще намериш решение. Ако искаш ми пиши на лични и ще ти дам някои съвети. Аз просто исках съвети от професионалисти за ноу хауто на пазара и евентуално нещо да си спестя. Но получих само само заядлици и само два полезни съвета за съжаление.И без друго разводнихме темата. Пожелавам ти успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted June 9, 2013 Report Share Posted June 9, 2013 (edited) утре мисля да отида до релоуд да видим какво ще ме посъветват. Правилно. После ще пишеш вероятно в друга тема Не схващате идеята. Ако аз примерно искам да си монтирам камери и да 'спестя'. Никой професионалист не би ме спрял. Просто знае, че след 3-4-6 месеца сам ще го търся и няма да мрънкам. Ще платя за труд, нормална техника и може би дистанционен съпорт. Няма да ми е евтино. Спестеното ще ми излезе през носа. Защо по дяволите мислите, че обратното е постижимо? Има елегантни начини и не чак толкова елегантни. Затова и получавате на финала подобни отговори. пп 6км и оптимизма ти са заразителни. Чакам да чуя какъв е бил резултата. Edited June 9, 2013 by Mile 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts