Jump to content

Кои импулсни захранвания плозвате

jaredharet

Recommended Posts

АС или DC на колко V и от къде ги купувате, колко switch-а захранвате с едно централно захранване ?

• Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

13

• Велин

6

• Mile

4

• px1

4

Аз ползвам за базова станция един тороид 500VA преди него има 2 мрежови филтъра след него има защити от пренапрежение.На станциите ползвам правени от мен с ЛМ като на неомонтана но малко по-натоварена схема.Трафа осигорява 70В променливо.ЗА бройката няма как да предобиеш представа тъй като аз имам навика да пускам отделен кабел за захранване който е от 1,5 до 2,5 квадрата според зависи от мястото.

• Administrator

АС или DC на колко V и от къде ги купувате, колко switch-а захранвате с едно централно захранване ?

по удобно е да са на входа АЦ но това не пречи да им пуснеш ДЦ  ;) ние основно ползваме на ANG и на неомонтана, броя на захранените суичове зависи от топологията на мрежата и подаваното напрежение което по закон не трябва да е над 60волта.

п.с. мисля че някаде бяхме обсъждали подобна тема разрови се.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Да както каза колегата и особено за 60 те волта е добре да се спазва особено ако минава тока през лан кабела и кабелите минават по някакви дървета и т.н. (места където не е сигорно дали при скъсване няма да падне върху някой и от там да си имаш проблеми със закона)

P.S. непомня къде но из София навремето имало някакъв пич дето пускал 220В по лан кабела :o:D

• Administrator
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Цени и бройки данни само за изхоно напрежение,няма ток защити има ли ? За ентусиасти  :)  Г-н мод Вие ползвате ли ги или просто рекламка ?

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Аз ги ползвам. Екстра са си за цената им. Досега не съм видял защита с цена, която да оправдава използването и. Ланаджиите си минават и подменят след буря кво толкова? Драми, заземявания и т.н. да опазим сапунерки за 7-8$ ;)

Аз ги ползвам. Екстра са си за цената им. Досега не съм видял защита с цена, която да оправдава използването и. Ланаджиите си минават и подменят след буря кво толкова? Драми, заземявания и т.н. да опазим сапунерки за 7-8$ ;)

ОК ток защити имат ли ?

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Нищо нямат елементарна схема един грец,кондензатор 2 транзистора който са в схема на стабилизатор на който изходното напрежение се определя от един ценеров диод на 12в имат и 2 кондензатора и дросел в изхода.При едно много кратко късо гори крайния транзистор!

Докато цената им е сегашната нямам претенции към качествата им. Ползвам всякакви изработки като почнем от BlueStar, poebg, neomontana и т.н. Досега по мои статистики всички горят горе-доло еднакво. Както и switch-oвете. Нямам претенции и никога не съм имал да градя безотказен лан. Идеята е да функционира. Да може човек с минимални познания да ги подмени в дъжд и по тъмно. Клиента не го интересува какво ползваме стига да работи и при проблем да се въстанови всичко бързо.

Има едни който един в София ги правел преди за спнет.Изцяло галванично разделени което според мен е най-доброто.Имат защити както и 2А изходен ток поне толкова си спомням.Но така и неуспях да се сдобия с такива за тест.

• Administrator

Цени и бройки данни само за изхоно напрежение,няма ток защити има ли ? За ентусиасти  :)  Г-н мод Вие ползвате ли ги или просто рекламка ?

ползвам ги

не ги заземявам, защото незнам кои на коя фаза е в къщи

и си бачкат без проблем по просторите из улиците ;)

е имало е инциденти само ако има окъсяване

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

ползвам ги

не ги заземявам, защото незнам кои на коя фаза е в къщи

и си бачкат без проблем по просторите из улиците ;)

е имало е инциденти само ако има окъсяване.

И много правилно!Ако не е галванично разделен и се заземи

изходната маса се получава кофти работа  :P

п.п. И все пак немога да си кривя душата, че цената особено на едро е Невероятна!

• Administrator

имахме суичове с голям стартов ток и точно с тези захранвания имахме проблеми

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Работя във фирмата ,която ги произвежда.Същата фирма е и доставчик на интернет и мрежата е изцяло с направени от нея захранвания -трябва да споделя че няма проблеми с тях . От две години ползвам техния интернет и само веднъж ми е спирал нет-а и то защото бяха откраднали UTP кабела .Ако мога да бъда полезен на някой ,мисля че ще мога да съдействам за поръчки на по-ниска цена. :)