Jump to content

Вода в облъчвателя ??

Велин

Recommended Posts

• Administrator

Кое се скапва повече RX или TX в даденото радио при попадане на вода може и в кабела, между другото само аз ли имам случай на вода в рокетдиш.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Ако попадне вода ще е във колекторите във облъчвателя нямам как да влезе според мен .

468x60_free.jpg

то дори си има малко отворче отпред отдолу за оттичане на конденза, да не би някое животно или от прах да се е запушило и да няма от къде да оттича.

• Like 1

Според мен рядко влиза вода в облъчвател/кабел. По скоро конденза прави тия номера.. един линк тук е така нивото си е -58 но пада ccq то и от там мегабитите от 135/150 падат на 6,5/6.5 и докато не се постопли не се оправя.

Analog Audio™

• Administrator

:) влиза вода(беше под един капчук) наложи ми се да отварям една чиния, на нея имаше закачени микротици и мога да ви покажа и какви бяха нивата :) от водата която беше около 2-3мм на дъното, явно защото чинията гледаше леко нагоре и не може да се оттече.

Та на въпроса май никой няма наблюдения какво се случва с нивата на сигнала :)

Кое се скапва повече RX или TX в даденото радио при попадане на вода може и в кабела, между другото само аз ли имам случай на вода в рокетдиш.

И двете, дядо попе... Заради лошо КСВ. Пък дали с някой процент ще се различават Tx от Rx - не те топли. По-добре да си е сухо! ::)

http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

• Administrator
:) не е заради топленето а да знаеш на кой баир първо да се качиш :) всеки проблем се решава с правилна диагностика.

• Administrator

Имаш предвид на коя от 2 те страни на линка ли ?

Именно ...

Това е много хубав въпрос. Нивата от 2 те страни ли са еднакво занижени или ?

Analog Audio™

:) не е заради топленето а да знаеш на кой баир първо да се качиш :) всеки проблем се решава с правилна диагностика.

Еееее, това е правилно зададения въпрос! 8) Тъй като от интернет и микротици не разбирам, ще го обясня както аз си знам и се надявам да ме разберете!

Значи от страната, където е мокро ще ти намалее и Tx и Rx. От страната, където е сухо, ще намалее само Rx, защото там ще приема по-слаб сигнал от към "мократа" страна, Tx сигнала трябва да си остане на същото ниво, защото е сухо. Говоря за нивата на сигналите, пък как ще го мериш - не знам, защото на практика, заради мокренето от към "мократа" страна пада Rx и трудно се оценява дали отсреща Tx е с правилното ниво или не!

Edited by edemy2001

http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

• Administrator

Ето една картинка за размисъл, тя е от страна на борда със работеща чиния рокетдиш (сух облъчвател) демек водата е в RX отсрещната чиния , разликата между лявата и дясната картинка са разменени вертикал и хоризонтал, рзликата в случая е 15децибела :) е стана ли ви ясно.

Евгени относно измерването микротика си ги прави явно доста точно и двете падат по принцип но има разлика , няма да обобщавам всеки който внимателно чете трябва да е разбрал каква е разликата :) .post-14-0-09642100-1359755031_thumb.png

• 2 weeks later...

Облъчвателя на RD има два отвора отдолу. Но после има такъв наклон след тях, че трябва да е буквално потопен във вода за да достигне водата нагоре. Иначе коментара на edemy2001 е повече от логичен.

img8608os.jpg

Работя във Videomax AVS - ако се нуждаете от нещо - пишете ми.