Jump to content
  • 0

Проблем със Заглушен ефир, от страна на БТК

dionisy

Question

Здравейте колеги,

имам следната случка. От преди около две-три седмици, някой при мен яко зашумява ефира. Стойностите на всичките ми антени се сринаха до стойности от рода на tx/rx - 118/12 и ccq 80/30. Основното ми трасе от където ми идва интернета и то е по същия начин и направо вече се чудя какво да правя. Опитах днес с пускане на две нови трасета в бондинг, но максималното, което мога постигна е 15-20 мегабита, което е доста смешно при условие, че ми трябва десет пъти повече. Няма честота, на която да върви нещо като хората. Повечето неща са в алуминиеви кутии, но и това не помага. Нямам идея какво да правя. До нас има кула на БТК и проблема съвпадна с поставянето на една нова антена на тяхното желе. Не искам да ги обвинявам хората, но според мен проблема е от там. Някой има ли идея дали мога да се оплача в КРС при условие, че честотите са безсплатни? Дайте някакъв съвет как да постъпя и дали мога да реше проблема софтуерно или някак другояче.

Recommended Posts

• 0

Събори я

• Like 1

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0
  • Administrator

и при нас в селата виваком ползват микротик слагат ги по тв кулите , освен да се шумите един друг няма какво др. да направиш. Хубаво е първо обаче да сканираш спектрално ефира с едно УБНТ примерно локом5 и да разбереш в целия банд какво се случва.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Няма как с една антена да ти сбозят целия ефир-прекалено голям е честотния диапазон на 5Гхз ,че да го сгомнясат целия с една антена.Въпреки всичко лека ти е елементарен:монтирай максимално големи антени,сетни си картите на минимални нива(за мен лично ЦМ10 при зашумен ефир се държи най-добре,ако си на Н стандарт спасение нема)така линка ти ще чува само себе си и шумовете ще са пренебрежимо малки.Най-общо казано-сложи такива антени,че да докараш нива -40 -45,от там намаляй картите до към -60 -65 и нещата ще си дойдат сами.

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

• 0

Доколкото успяхме да преценим ситуацията с колегата от другата фирма, антената не е на 5Ghz. Просто лъчи яко хармоници и от това се получава. Мощността и е на 2-3 вата. Определено се получава някакво яко мазало.

• 0
  • Administrator

В такъв случай пускайте жалба до крс :) 2-3 вата алоо

• 0
  • Administrator

Що ако някой ползва някоя Motorola PTP 600 може да набичи 55W

едно сравнениице направили хората ТУК

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Това 55вата не е ли общата консумирана от устройството?

По горе е излъчената - 25dBm*

• 0

В конкретния случай май е така но за жалост има релейки с доста солидни изходни мощности които се ползват явно вече и тук по масово.

Може ли снимка на антената ?

Analog Audio™

• 0
  • Administrator

объркал си се :) имаме същата ама е до 25дмб , и сама си регулира поуера, макар и да харчи повече ток, важното е че е 30мхц лента, тук разтоянието е 23км с 90см антени.

post-14-0-53156700-1358292166_thumb.png