netuno Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Имам проблем с TPLinkWR340G, който е умрял внезапно според думите на познатият, който ми го донесе. Няма реакция на RESET. При включване мигват всичките лампички, а Power LED си свети. До колкото знам е вързан директно към захранването, така че не ме бърка. Единствената реакция е отново мигване на лампичките, когато докоснах 2-та контакта на кварца на платката индицентно. Отделно, лампичката SYS свети, но едвам се вижда, също както и за LAN4, но още по-слабо. Мислех си с подходящ кабел да се опитвам да му наливам фърмуър, но оставам с усещането, че проблемът е по-сериозен отколкото подозирам. Искам да попитам - срещал ли е някой подобен проблем и дали въобще си струва да хабя време и усилия с него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Най-вероятно е омазан флаш и ако питаш мен много не си струва времето и нервите. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Тия "пепелници" не си заслужават човек да се бори с тях . Смяна с по-нов "пепелник"--> wr740n да речем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netuno Posted October 11, 2012 Author Report Share Posted October 11, 2012 (edited) Значи омазан флаш и с TTL към RS232 може и да станат нещата? А и ми е интересно как защо точно така се е получило, ама нейсе... п.п То освен TTL to RS232 май няма друг начин за излизане от ситуацията? Edited October 11, 2012 by netuno Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 По принцип да но ако самия чип е заминал както не веднъж се е случвало ще стане със замяната с нов + програматор. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
netuno Posted October 11, 2012 Author Report Share Posted October 11, 2012 (edited) По принцип да но ако самия чип е заминал както не веднъж се е случвало ще стане със замяната с нов + програматор. Значи го мятам в най-близкото кошче. Не си заслужава играчката да разпоявам FLASH на SMD монтаж, че да търся нов флаш, че да го програмирам, че да го запоявам. Благодаря ви сърдечно за отговорите. Edited October 11, 2012 by netuno Link to comment Share on other sites More sharing options...
free Posted November 27, 2012 Report Share Posted November 27, 2012 За спорта съм слагал 16 MB рам и съм го флашвал до WR543G, но както написаха по-горе WR740N или по-голям ако бюджета позволява това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Posted November 28, 2012 Report Share Posted November 28, 2012 п.п То освен TTL to RS232 май няма друг начин за излизане от ситуацията? Вадиш флаша и пишеш на програматор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts