Jump to content

Странен проблем или аномалия

sftt

Recommended Posts

Здравейте , вече трети ден имам проблем който и аз самия нямам обяснение. Преди това всичко работише нормално!

Значи схемата е следната Локо м2 е в режим рутер клиент .Вързва се към кулата нормално , получавам ип адрес по дхцп до тук всичко е ОК . Скайп нет ок но когато реша да тествам скороста към все едно , някъв сайт или вътешно всичко умира скороста пада до 1Мбпс ТХ И RX забиват там и край няма нет няма нищо тоест много бавно. Локото е свалено от клиент , което работеше перфекно без забелешки. Префлашнах го с нов фирм върнах заводски настройки . НЯма оправия едо и също вече се изнервям се от глупостите му и не мога да намеря разумно обяснение защо. На локото няма нищо друго освен дхцп и нат.

П.П. в лога на локото няма нищо интересно тоест всичко е ок. И Няма фрезен зона тоест връзката е пряка нищо ама нищо не му пречи , единствено на тази честота има един рутер който е много на далеч.

post-693-0-61128200-1347379474_thumb.png

post-693-0-95392500-1347379479_thumb.png

Edited by sftt

• Administrator

как точно тестваш скоростта?

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

как точно тестваш скоростта?

Въпроса Венелин не е само при теста с скороста същото става . Когато :

1. Започна да тегля филм .

2. Музика

о

П.П. В момента свалям филм за проба трафика е закован на 1мбпс. тх -rx но забелязах следното при рестарт на локото нещата се оправят за около 30 секунди и после пак в скапаното положение се връща.

Edited by sftt

Въобще не е от това, как тества скоростта. При мен вече почти месец се появява такъв проблем. Връзката межде две устройства се скапва постепенно и интернета прекъсва за половин час, до час и половина. Обикновено вечер, но не е задължително - случва се и през деня, ама редовно. Нямам никакво обяснение и предположение за това. Сега имам намерение да сменям антени, но не знам дали ще се промени нещо. Интересно, че в този случай се появява на честота 2,4 Гх, а при мен е на 5 Гх, а аз си мислех да слагам за проба пак антени на 2,4 Гх, защото като бях на тази честота, прекарвах 7-8 Мб и нямах такива кахъри, но това беше доста отдавна.

Въобще не е от това, как тества скоростта. При мен вече почти месец се появява такъв проблем. Връзката межде две устройства се скапва постепенно и интернета прекъсва за половин час, до час и половина. Обикновено вечер, но не е задължително - случва се и през деня, ама редовно. Нямам никакво обяснение и предположение за това. Сега имам намерение да сменям антени, но не знам дали ще се промени нещо. Интересно, че в този случай се появява на честота 2,4 Гх, а при мен е на 5 Гх, а аз си мислех да слагам за проба пак антени на 2,4 Гх, защото като бях на тази честота, прекарвах 7-8 Мб и нямах такива кахъри, но това беше доста отдавна.

Здравей dabadaba , при мен проблема е 24 часа . И се е появил от нищото , иначе работише шест месеца без проблеми.

А колко клиент антени с вързани към въпросната "кула" ако има някой с много слаб сигнал ще скапва интернета на останалите. Отделно освен сигнал се гледа о CCQ, ако е с нисък процент е нормално да ти е слаба връзката, сменят се честоти и прочие за намаляване на смущенията

А колко клиент антени с вързани към въпросната "кула" ако има някой с много слаб сигнал ще скапва интернета на останалите. Отделно освен сигнал се гледа о CCQ, ако е с нисък процент е нормално да ти е слаба връзката, сменят се честоти и прочие за намаляване на смущенията

Има навързани доста това не е проблема !, Преди малко и аз така мислех. Така но не в момента качих един борд . За проба , като клиент към кулата ми . Борда се държи и си пренася трафика за който съм си заявил. Явно проблема е в рутера.

Edited by sftt

Ама глей са, каквото е устройството като АП такова и клиента, мешайки микротик и убнт наистина насмиташ

Наистина не съм съгласен с теб. Имам и у-ва с тъп линк имам и непознати но това не се е случвало .И въпроса е са локо-то а не клиентите.

Edited by sftt

За да ти помогна ще трябва да кажеш какво е самото АП какви устройства са вързани и с какви настойки иначе с гадаене не става не съм пророк

За да ти помогна ще трябва да кажеш какво е самото АП какви устройства са вързани и с какви настойки иначе с гадаене не става не съм пророк

Така не смятам че става дума за АП. а за самия рутер.Ако прочетеш малко по нагоре ще разбереш , но в крайна сметка май никой не се е преборил с този проблем . Или просто май никой не го е срещал . За локото ми е все едно . Беше ми интересно защо става това ? Три дена се борих и така ще остане ,някой ако има да допълни нещо да пише.

1. Виж дали нямаш някакво излъчване наоколо, отразен сигнал, завърти локото , може и да не точно срещу кулата.

2. Завърти антената на кулата , ако е с кръгова, с 5 градуса.

3. Може да е конкурент, да има в съседство антена.

4. Сменяй канала, на който работиш.

Това са неща които са ми се случвали

направил си си тест и си видял че микротика носи локото не носи ,извода е локото не работи коректно , и от тук на сетне имаш няколко варианта локото е "светнато" и от там идват тези проблеми,локото има токов удар от към лан-а и от там е збозило някои елемент , щом 30 секунди след рестарт работи нормално може някои компонент да грее и от там цялата боза. Аз съм имал такъв случаи но с тп-линк не помня кои модел беше в стая си мъкнеше 22 мбита при сигнал -58 при същтия сигнал но вече на 8 км линк с калифорнии е бога ми повече от 2 мбита не примъкна сложих булет 2 а тп-линка го пратихме да работи на по късно разстояние и до сега нямаме проблем с него

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

И все пак както каза колегата по-горе и аз предпочитам 2 те устройства да са еднакви по марка и модел стига да го позволява случая.

Analog Audio™

ние имаме изпълнение микротик АП и убнт клиент и нямаме проблеми вече година

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"