Jump to content

Търся реле 12v 200A

Mupo neTkoB

Recommended Posts

релето е за допълнително оборудване на автомобил. На досегашнот марката е COBO, изглежда досущ като това

http://www.sierraexpeditions.com/index.php?l=product_detail&p=2193

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Там имат аналогични до 70А. Колко А минават от там едва ли са толкова много ?

Analog Audio™

200 ампера :blink: Интересно инсталацията на автомобила с какви жици трябва да е направена, при условие че акумулатора и динамото едва ли могат сборно, да дадат повече от 100 А...

200 ампера :blink: Интересно инсталацията на автомобила с какви жици трябва да е направена, при условие че акумулатора и динамото едва ли могат сборно, да дадат повече от 100 А...

Вярно ли така мислиш gbdesign ,много си далеч от истината. Миро пиши ,че ти трябва за постоянен ток 200А много е важно.

Вярно мисля така. За 200А ток, проводника трябва да е със сечение, като на цигара, а контактите на релето освен че трябва да са поне сребърни, трябва и да са с площ, колкото 20 стотинки... Не мисля че съществуват релета на 12V за такъв ток, освен ако не са написани, като на китайски касетофон ватовете - нищо общо с действителността.

Edited by gbdesign
  • Like 1

Акумулатора на колата може да отдаде доста повече от 100 ампера, сложи си едни ампер-клещи на плюса като палиш и ще видиш :) а това за площ от 20 стотинки няма да го коментирам

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Тука бъркате стартовия ток с този които ще мине през релето. Автора на темата нека посочи какъв е консуматора?

Analog Audio™

Консуматора е задното оборудване на линеѝка. Там какво е точно натоварването не знам. На реле/включвателя трябва да пише 200А пък дали са китайски 200 не ме бърка. Тези релета се ползват когато трябва да се прави прехвърляне м/у два акумулатора

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Тука бъркате стартовия ток с този които ще мине през релето. Автора на темата нека посочи какъв е консуматора?

Миро търси 200А реле(ток на комутация) сигурен съм за прав ток, а къде и за какво ще го позва си е негова работа .

RudY-ElectriC наистина ли с ампер клещи може да се мери постояне ток ? Сигурно според теб има и трасформатор за постоянен ток ,защото ампер клещите мерят на принципа на токов тансформатор.Само прменлив ток !!!

• Like 1

Релето е с 6мм изводи с гаѝка. Вижте линка

Точно от линейка съм свалял едно като шалтер на стартер, на него бяха завинтени кабели 25мм2

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Със включвател като за стартер ще стане но той е по голям съответно по мощен от това реле. Трябва да е долу горе същото на вид

Аналогично на твоето е както по горе писах но до 70А. В конрад може да провериш за алтернативи или при Братан.

Edited by master

Analog Audio™