Jump to content

RB750G Проблем - не работи

Mupo neTkoB

Recommended Posts

Първите РБ та са с КОНДЕЗАТОРИ, и по точно 112 ките. О там на татък като гледам всичко е с su`scon - който са ми "любимите" само докато ги видя ги сменям :D

Не е важна само марката. Те са избрали най-евтината серия. По-новите идват със MG серията на su`scon. Такъв още не ми се е налагало да сменям - просто наблюдения. Между другото MCZ серията на rubycon мисля че са по-добри от MBZ.

To има много по-добри от rubicon въпроса е да е на сравнително читава цена спрямо борда. Все пак не е техника за милиони. На su`scon не съм им следил сериите но са далеч под нивото на Fujicon/Hitano, а те са едни от най-ниските който могат да се нарекат кондезатори. Така, че няма смисъл от замяна с по ниски от тоя клас. Все пак губиш uptime, нерви, време, "пари" и проблеми с клиенти.

Analog Audio™

• 2 months later...

Здравейте колеги,

Борда започна да се държи много странно и не реагира по никакъв начин.

Само индикаторите на порт 2 3 4 5 светят. При включване АСТ примигва като при нормална инициализация и е до там.

Отворих, огледах, смених единия електролит но не се промени нищо. След по-внимателен оглед ми направи впечатление, че май нещо липсва. Някой колега може ли да ми каже дали на указаната позиция е имало залепен кондензатор/резистор? И евентуалната стойност ако е възможно.

Благодарности на отзовалите се.

post-1205-0-08601400-1332170672_thumb.jp

я го снимай от обратната страна :) тия бордове страдат в 90% от случайте от електролити

vruskov там е имало елемент доколкото виждам. Питай на support AT mikrotik . com

прикачи им jpega и им пиши "my RB mysteriously lost this SMD element. Please tell me what it is so I can solder another one. Thank you."

Edited by NetworkPro

Kak така липсва? Или не е била наситена платката или някои го е махнал .

Analog Audio™

Отворих, огледах, смених единия електролит но не се промени нищо. След по-внимателен оглед ми направи впечатление, че май нещо липсва. Някой колега може ли да ми каже дали на указаната позиция е имало залепен кондензатор/резистор? И евентуалната стойност ако е възможно.

Благодарности на отзовалите се.

На указаната позиция няма нищо. Просто така ти се струва.

Edited by Tsunami

• Administrator

по принцип при проектирането се залага повече , но при изпълнението се спестява щото си може и без него, така става обикновено с филтриращите кондензатори, в случая най - вероятно е 100нф кондензатор но той едва ли ще окаже влияние толкова че да не буутва

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 2 years later...

След въпросните наовднение и гръмотевици из Варна и аз като пълен лаик не си изключих тока въпреки че излизах от нас та сега съм с 2 рутера фира

едини е въпросния по-горе 750г който вече му сменях кондензатори, в момента изглеждат здрави (не надути),но рутера свети само 2-те лампи отзад и тези на портовете мъждукат, като доста му грее по-големия чип и покрай него и другия де.

какво ще предложите да направя за да пробвам да го реанимирам (захранването му беше изгоряло, но е сменено)

иначе не са големи белите :) още 1-2 порта на няколко суича въпреки че са зад ups и един порт към такъв вътрешен суич на рутерборд

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Според теб колко пари ще излезе, от къде да го взема

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Кой може да го направи и колко ще струва

Няма от къде да се намери AR7161 а може и да е другия - щом грее