Jump to content

хоризонтална или вертикална поляризация

peterol

Recommended Posts

с каква поляризация е по добре да бъде секторната антена за хот спот.ще се закачат предимно с лаптопи

с каква поляризация е по добре да бъде секторната антена за хот спот.ще се закачат предимно с лаптопи

за открити пространства вертикална, за градски условия хоризонтална :) така знам аз

www.ev-bg.com  

Moже и да задам тъп въпрос но независи ли и от клиентското у-во?Аз ползвам секторни 17dB oт reloadbg незнам дори каква марка са...Засега съм доволен като изключим раждата..Като гледам те с вертикална.

• Administrator

за открити пространства вертикална, за градски условия хоризонтална :) така знам аз

няма да споря но аз не съм много съгласен всичко зависи от това за какво ще се ползва, всяка антена има различен ъгъл на приемане и хоризонтален и вертикален, когато е вертикален тя покрива по голяма хоризонтална площ и обратно . Един пример ако имаш 10 етажен блок и сложиш антената пред него за да ловят горе долу първия и последния етаж антената трябва да е с хоризонтална поляризация  и да е горе долу по стедата на блока, а ако имаш множество къщи разположени една до друга на една улица антената трябва да е с вертикална поляризация .

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• Administrator

точно обратното колега  :)

RFID5_Fig331.gif

http://anteni.net/images/ms2415_2.pdf

интена с вертикална поляризация и 120 градуса хоризонтален ъгъл на 15 градуса вертикален

дано все пак да е ясно какво имах предвид

п.с. нещо дремя .. май е време за сън  :-[

• Administrator

тез от антени нет ще ме побъркат :) .. започвам да се убеждавам , че в крайна сметка поляризацията не може да бъде никакъв ориентир за диаграмата на насоченост на дадена антена ..

Аз се отказах от тях....след последния път като неможах да разбера защо като ги насоча идеално и се виждат антените на 100метра и едвам работи а едната като я завартя на маината си и се опрая :o Нещо много им куцат антените ...Говорих с една варненска фирма която пазареше от тях,и вече пазари от ртс щото много ядове брали..

Поляризацията няма нищо общо с диаграмата! Поляризацията означава разположението на магнитното и електрическото поле, което създава всяка предавателна антена. За да имате максимално напрежение на ВЧ или СВЧ сигнала от приемната антена, тя трябва да бъде ориентирана в пространството, така, че поляризацията и да отговаря на поляризацията на предавателната антена. Диаграмата на излъчване, пък е линията, която свързва точките с еднаква напрегнатост на полето в пространството около антената.

Дано да съм бил достатъчно ясен.

Ето ви един линк за производител на антени  www.anteni.biz

http://енергия.ею
http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

• Administrator

Поляризацията няма нищо общо с диаграмата! ...

Може вече и така да е , но когато се говори за един дипол , че е вертикално ориентира той има кръгова хоризонтална диаграма а вече кой как си прави антените е отделен въпрос.

• 2 months later...

Аз се отказах от тях....след последния път като неможах да разбера защо като ги насоча идеално и се виждат антените на 100метра и едвам работи а едната като я завартя на маината си и се опрая :o Нещо много им куцат антените ...Говорих с една варненска фирма която пазареше от тях,и вече пазари от ртс щото много ядове брали..

И като им звънна по телефона те какво ти отговориха относно твоя проблем? Може би "пратете антените да ви ги сменим" ? Или "направете еди-как-си" ?

Пач антени ли бяха? 100 метра не е ли прекалено малко разстояние ? Може би прекално силен сигнал? При завъртяна антена са попандали в някои от страничните/задни лъчи на облъчване щом е било само на 100 метра. Или сигнала се е отразил в някоя сграда. Прецакан конектор е било май.

• 8 months later...

тез от антени нет ще ме побъркат :) .. започвам да се убеждавам , че в крайна сметка поляризацията не може да бъде никакъв ориентир за диаграмата на насоченост на дадена антена ..

Така е, двете са отделни параметри които за купувача нямат общо.

А вградените антени на лаптопите с каква поляризация са?

• 10 years later...

Темата е стара, но имам подобен въпрос и няма смисъл да отварям нова. Кажете ми за да излъчвам сигнал от вилата, като ми трябва предимно в едната посока да се излъчва, каква антена да си взема? С кръгова диаграма или да търся секторна с по широк ъгъл на излъчване 120-180 градуса?

И понеже последния пост е останал без отговор, а мен също ме интересува, бихте ли ме осветлили наистина на лаптопите и тези безжичните устройства с каква поляризация са? Предполагам диаграмата е кръгова....