Jump to content

Recommended Posts

Posted

Не правете бизнес с тях, защото:

- нямат организираност и нямат за цел благото на клиента

- спират услуги когато им скимне без предупреждение

- лъжат че не било платено

- телевизионните им канали са със затъпяващо и предерастко съдържание

- лъжат в рекламите си (например - "оптичен" Интернет а той всъщност идва по коаксиалния кабел)

- сами си спомнете всичките им мизерии още откакто се наричаха Кейбълтел или ЕКК или Евроком

- минават по 30-40 минути докато някой вдигне на телефона им за поддръжка

- линията им работи само от България

На едро:

- договорите им са Шибани за клиента и удобни за тях

Повече подробности за това колко са ЗЛЕ тук: http://www.blizoo-forum.com/

• Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Anatoli

8

• ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

7

• master

4

• gbdesign

2

Posted

Май няма шеф във тази фирма с който да не съм се карал... Много високомерни и некоректни са.

Posted

Сега видях в тоя форум :) че имат следните СКРИТИ УСЛОВИЯ:

Ако ви спре услугата в петък вечер - Чак в понеделник ще опитват да търсят проблема :)

ХАХАХА :)

Posted

Просто си пере някой парите от друго...

Posted

От както и пуснах нет на една от касите в града само проблеми има с плащанията.

Даже с днешната дата имат 3 фактури да плащат.

Posted

това в кои град е ,просто от любопитство

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Posted

Te на всякъде са едни и същи :)

Posted

аз съм малко пристрастен понеже работя там и не смятам да ги защитавам ,но още преди да стана техен служител съм ползвах техните услуги в варна като обикновен клиент,сега ползвам услугите им като служител и  за тези 4-5години само веднъж се наложи да ми доиде техник нагости и то се оказа че в мазата някакъв плъх е изял изолацията на кабела  и от там ми се дънеше нета, оправиха  кабела, и сега сигурно пак ще ги търся след 4-5 години от към плащане също не съм имал проблеми ,може и аз да съм изклучението в правилото но не мога да си кривя душата голяма част от хората които рботят там са наистина кадърни но има и некадърници както в всяка по голяма фирма.Малко ми е невероятно как един от големите ISP-та в България не предоставил интернет в своята  каса а си плаща на някое друго ISP

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Posted

Здравей Анатоли,

Покани мениджърите, собствениците и инвестотирте в дискусията.

Поздрави.

Posted

познавам лично мениджърите  за Варна ,Шумен Разград Търговище и Добрич но от тях не зависят доста нещата които стават в фирмата  надали някои от тях ще иска да се включи в тази дискусия но  ако някои се навие да си поговорим в форума  ще вдигна темата от прахта, а за инвеститори просто те са много нагоре в иерархията и никои не ги знае кои са, за висшият мениджмънт зная кои са но до там те не ме знаят  :)  и по добре 

Posted

Аз лично се въздържам от това да им давам оценка тъй като пряко имам много малки наблюдения ама като слушам клиентите им и като чета по форумите излиза, че на никой не му пука за клиента както за жалост е в почти всеки голям ISP договора яко за мин. 1 година... нета спира / тръгва клиента се ядосва но няма права и така кучетата си лаят и кервана си върви.... после има един момент който няма проблеми 3-4 месеца клиента забравя но идва и края на договора който се подновява автоматично и така има супер много народ който не е доволен ама ....

Posted

Какво смятат да променят по следните мои критики? :

- спират услуги когато им скимне без предупреждение (SMS известяването им напомня веднъж а самото спиране е 20 дни след известяването, според мен трябва да има второ и трето известяване)

- лъжат че не било платено (според мен трябва да имат 24/7/356 приемане на плащания и да не се оправдават че след 2-3 дни се отчитало)

- телевизионните им канали са със затъпяващо и предерастко съдържание - тук ако  трябва ще говоря 30 минути на всички шефове на световни телевизонни медии, само някой да ми ги събере в конференцийка/онлайн чат, това което ЕКК/Кейбълтел демек Близу могат да направят е просто да вкарат повече learning канали, нещо с повече разследващ журнализъм, качествени документални филми Въпреки че на живот човек се учи като излиза от вкъщи а не като кисне пред телевизора :)

- лъжат в рекламите си (например - "оптичен" Интернет а той всъщност идва по коаксиалния кабел) - има закони против лъжерекламата и може да ги осъдим...

- минават по 30-40 минути докато някой вдигне на телефона им за поддръжка - да му *** **** съпорта и пиремането на плащания трябва да е 24/7/356 иначе - няма смисъл, 100% от проблемите които съм имал до сега (съм забелязвал) са били през уикенда.

Posted

това което го пише из форума на близоо ,мои колеги имат информация че едно 20% от потребителите там са сложени там от булсат незнам колко е вярно това ,но един двапъти съм разглеждал форума и за белязах че голяма част от потребителите много хвалят булсат и още някаква фирма мисля че мегалан но не съм сигурен защо не хвалят някое малко исп а хвалят също големи исп-та ,но това си е мое мнение ,ако близоо беще толкова зле днес съм сложил 10-12 модема доксис 3 и видях как по коаксиал варвят 30-40 мбита и как торен се сваля с около 4-5 мбаита,а в тестови условия същите модеми които слагаме в абонатите могат да пренесът 400мбита реално което чак ме изуми как коасиал носи толкова много

Posted

Ами възможно е да е така някой да подбива от другите по форумите. Ама аз познавам хора който са на тези услуги и те не са булсат или някой друг. Освен това който ми хвали булсат мое лично мнение е да си мълчи да не се излага пред хората. .. Защото те пък точно може би са още по зле! Ама хората като видят 100мегабита за 10лева и айде...... тука е офертата. Като гледам рекламите в последно време "5лв нет" скоро ще трябва и по една свирка да правят за им станеш клиент. Пазара е станал ГРОЗНА ГЛЕДКА направо СРАМ!

Posted

DOCSIS има сериозни пролуки и глупост в дизайна. Възможно е те да бъдат позакърпени с имплементацията. Сигурен съм че имплементацията е възможно най-тъпата "свързваме кабле към порта и то потича".

DOCSIS е споделена технология. Качеството и повторяемостта на качеството не са на нужното ниво. Съвременните мултимедийни приложения от Интернет искат повече.

Доставчика рекламира някаква скорост, но тя се постига много рядко.

Сканирането и взимането на адрес по DHCP са прекалено бавни процеси при DOCSIS.

Какво смята доставчика да предприеме по всяка една от тези точки ? Вероятно - нищо. Вероятно ще спестят още пари и ще сложат ОЩЕ клиенти на старата споделена инфраструктура. И ще назначат още хора на сравнително ниски заплати, които не знам как ще бъдат мотивирани да подобряват положението? :)

Да не те спичам колега но ... :)

Поне не си длъжен да приемаш много неща от живота много на сериозно ;)