Jump to content
  • 0

Проблем със сигнала на 27км линк

geltexxx

Question

Здравейте,

имам следния проблем, на 27км с cm9 карти , RB433AH, и 120см. пасатски антени сигнала неиска да падне под -73db картите са в турбо режим и немога да изкарам повече от 13мб. което не ме задоволява?Пробвах вчера и с r52n карти и там е същата работа, колкото и да смяням каналите няма промяна трябва да сваля дбм-ите!някакви идеи как и с каква техника,също задължително трябва да е с рутер борди защото тока е проблем на едното място, разполагам само с 12v!

Благодаря предварително за помоща Ви!

• Answers 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

• geltexxx

9

• Mile

4

• SS7

3

• nikolay

3

Top Posters For This Question

Posted Images

Recommended Posts

• 0

Изведнъж ако се е прецакал линка сигурно е влязла вода в облъчвателите. А и кабелтие и конекторите страдат от влага....

• 0

не, не се прецакал нов линк е !имам подобен с транго радия на 30км и е на -56db но и тои кара маь 15мб!трябва ми да намяля дбм-ите за да изкара повече мб!ама с каква техника и как?иначе пигтеилите от облъчвателите до борда са макс 1м. не е в това проблема!

• 0

Смени си картите с тези-APC-26A Atheros AR5006XS, AR5414 24dBm@54Mbit-разтоянието е доста големичко за цитираните от теб ;)

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

• 0

Тия карти APC какви са? Хем са скъпи, хем не са представителни, нямат нито свестни снимки, брошури, спецификации.. ?

• 0

Тия карти APC какви са? Хем са скъпи, хем не са представителни, нямат нито свестни снимки, брошури, спецификации.. ?

Уфф-ама си големо чекне...

Викни си две па ги тествай и тогава обсъждай,баси...

btw-може спокойно да пробваш и с UB5-аре те поне са тънкана-да нема за кво да се пени господин,,експерта''

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

• 0

Хахахах какво ? :D Това какъв диалект е :D

Ти май някакъв проблем имаш, аз питам, ти вместо да отговориш, нещо се набираш?

• 0

не, не се прецакал нов линк е !имам подобен с транго радия на 30км и е на -56db но и тои кара маь 15мб!трябва ми да намяля дбм-ите за да изкара повече мб!ама с каква техника и как?иначе пигтеилите от облъчвателите до борда са макс 1м. не е в това проблема!

1м пигтейли е доста грубо според мен,особено на тези карти.Ползвай 30см пигтейли и ВЧ кабели от типа ..... Аз лично първо бих проверил фреснел зоната как е ...

• 0

Тия карти ги търсих търсих..., но щом са ги пробвали и казват че стават - сигурно е така. Те реално са по-евтини но wispbg монополизират пазара на този продукт хе хе. Чувствителнсотта им наистина е конкурентна на Ubiquity продуктите.

Интересно как wispbg са се свързали с Atheria за да продават тези карти. Никъде ги няма в целия интернет (според google поне).

• 0

1м пигтейли е доста грубо според мен,особено на тези карти.Ползвай 30см пигтейли и ВЧ кабели от типа ..... Аз лично първо бих проверил фреснел зоната как е ...

Аз имах предвид за кабела от облъчвателя до малкото пигтеилче че е 1м!незнам мисля да пробвам с XR5 карти да видя какво ще покаже!Гледам отзивите за картите са добри по форума!

• 0
  • Administrator

гледам че ползваш РБ433 не съм сигурен дали ще се справят с консумацията на ХР5.

Както си представил проблема е прекалено общо, има тема в която беше писано за първи стъпки при кофти линк, и др подобни такива теми.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Определено не е оправдано XR5 за тази дистанция /и тези антени/.Излишен разход според мен,по-добре пробвай със UB5 по-тънко ще минеш,както е споменал колегата .....

ПС:Все си мисля че нещо не е добре с това трасене /не е до картите /.При ниво -73 дбм би трябвало да имаш над тея 13мбпс които си посочил ......

• 0
  • Administrator

Определено не е оправдано XR5 за тази дистанция /и тези антени/.Излишен разход според мен,по-добре пробвай със UB5 по-тънко ще минеш,както е споменал колегата .....

ПС:Все си мисля че нещо не е добре с това трасене /не е до картите /.При ниво -73 дбм би трябвало да имаш над тея 13мбпс които си посочил ......

не е посочил нито ниво на шума нито полезния сигнал нито CCQ .. на RX / TX ... така, че и -73 да има, нищо не значи :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

-73 си е екстра. Проблема явно е комплексен. 120 паница е сериозна антена, но се настройва трудно. Особено ако от едната страна има бързак.

• 0
  • Owner

-73 е добър сигнал за тази постановка и трябва да минат поне 30мбита безпроблемно.

Причината е някъде другаде, не е в картите . Със смяната им няма да си помогнеш

• 0

не е посочил нито ниво на шума нито полезния сигнал нито CCQ .. на RX / TX ... така, че и -73 да има, нищо не значи :)

Това е макса за съжаление, незнам вече защо само в тая посока е така не е зашумено мн.но макса е 13 мб!етоо нивата на сигнала и CCQ-то!питах на доста места и ме съветваха да сменя картите с XR5 за това и искам мнения  от още хора като вас с повече опит, аз сам нов в тоя бранш!