Jump to content

Вярно ли е че при режим на GSM-а 3G се повишава консумацията?

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

смисъла май е че е супер малко...диаметъра му е колкото батерията и е само със полвин сантиметър по-дълго. кабелчето му е 1см това е... абе прилича много на това:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2880

• 3 weeks later...
  • Owner

3g  скапва батерията много бързо заради активната сигнализация между телефона и  BSC , която мисля е на няколко минути.

Много тъпо замислено по принцип.

Изключвате 3Г и батерията кара дори седмица. При нужда от по-бърз нет  (щото нормален нет си има и без 3г) го включвате , ползвате и после пак изключвате.

За харченето е вярно обаче на всеки 15 20 мин да влизам и да включвам и изключвам 3Г за да не ми харчи батерията просто е безсмислено. Ползвам iPhone3GS и всяка вечер е на зарядното, по някога още от след обед го бучкам на запалката в колата и този номер с on/off на 3Г при положение че се ползва устройството постоянно някак си не виждам колко ще ми спести.

От друга страна да се кичим с устройства, които не ползваме, да им урязваме функциите, които не ползваме само и само да им държи батерията повечко също е безсмислено и клони към гъзария (за която почивен ден няма)

На повечето устройства батериите им се скапват на втората година и никой от нас не чака устройството му да даде фира в ръцете му следователно все тая... :)

Ами аз го пускам само като слушам on line радио иначе станичките пак малко мудно ама се отварят :)

• Owner

Ами аз използвам на телефона предимно основната му функция - говоренето.

Без 3Г  нет-а  е използваем, а и общо взето не ща да си вадя очите на толкова малък дисплей,

така, че изискването батерията да държи поне поне  2-3 дни е основно ,  а не да ми изгасне в 17 часа например и да ме остави без телефон (което ми се случи 2-3 пъти).

Интересно за какво ползваш мобилен нет (и то бърз - 3Г ) на всеки 15-20 минути :)  . То май това повече клони към гъзарията ..

Аз все още не мога да се насиля да позлвам дори  SSH през телефона. Хем е бавно, хем е неудобно, хем е тъпо.  Закачам го към лаптопа и си свършвам  работата.

А щом телефона не става дори за SSH , за какво друго става ?  Освен за модем. Ма и за модем не става, щото има УСБ пишки за тая цел.

Taka , че точно човек с i-дърво  да ми говори за гъзария - мерси :)

За харченето е вярно обаче на всеки 15 20 мин да влизам и да включвам и изключвам 3Г за да не ми харчи батерията просто е безсмислено. Ползвам iPhone3GS и всяка вечер е на зарядното, по някога още от след обед го бучкам на запалката в колата и този номер с on/off на 3Г при положение че се ползва устройството постоянно някак си не виждам колко ще ми спести.

От друга страна да се кичим с устройства, които не ползваме, да им урязваме функциите, които не ползваме само и само да им държи батерията повечко също е безсмислено и клони към гъзария (за която почивен ден няма)

На повечето устройства батериите им се скапват на втората година и никой от нас не чака устройството му да даде фира в ръцете му следователно все тая... :)

Точно за SSH го ползвам най често :) ако не е през него през уеб, общо взето го ползвам вместо лаптоп върши ми идеална работа

• 1 year later...

само 3 ? при мен на 4-ката я докарвам до 5 дена с 2-3 приложения отворени яркост-а е посредата

• 1 month later...

Ми то си пише в спецификациите на телефоните още преди много години, че при 3G батериите им издържат по-малко, пример:

Време на готовност (2G/3G)- (350/330)ч.

Иначе от скоро съм на Viva free-5.90 лв за 500 мегабайта бързи ( тел. се закача на 4.5 Мбит/с). След изчерпване на бързите мегабайта следва ограничение на 128к, за това може да се превключи на 2G и да се ползва максимума на EDGE-което е пък 2 пъти по-бързо от ограничението на 128 к и за браузване е добре.

• 2 weeks later...

Повечето телефони издържат по-дълго време в режим стедбай когато са на 2G но съм срещал някой, за които дават по-дълго време за 3G, те по-скоро са някакво изключение. Иначе зависи много и от покритието и от настройките на мрежата и от други фактори

• 2 years later...