Jump to content

Вярно ли е че при режим на GSM-а 3G се повишава консумацията?

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Не посочвам конкретен модел. Въпроса ми е като цяло.. Найстина има логика но неможах да намеря точно с колко % и т.н. До момента бях го оставил на "GSM Only" но видях, че нета през него се пооправи като му дадох да подържа и 3G и то оправи от гледна точка на това, че не ми прекъсва вече интернет радиото което слушам. Но дали си струва от гледна точка на консумацията ?!

• Like 1

незнам но на ифон 3г при пуснат 3г батерията падаше за един ден  а без за 3-4

E то значи оптималния варянт е да го пускам само при Browse в нета ...  :o

нз сега ще тествам и при нокия та -5800 там не гася 3г-то и даржи 4-5 дена

Аз с е51 бях със спряно 3G и максимум 2дена но ползвам доста нет и доста говоря. И при положение, че повече консумира с 3G май ще ходя с по още една батерия в джоба :o

• Administrator

хвътляите ги тия боклуци

сигнала е една чертичка при мен максимум 3

GPRS - EDGE - 3G се сменят когато си искат, има места без сигнал 

че и оператора се сменя (все пак роуминг) 

батерията поне седмица че и през WiFi ровя 

HTC Touch PRO2

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• Administrator

хвътляите ги тия боклуци

сигнала е една чертичка при мен максимум 3

GPRS - EDGE - 3G се сменят когато си искат, има места без сигнал

че и оператора се сменя (все пак роуминг)

батерията поне седмица че и през WiFi ровя

HTC Touch PRO2

Дзът ,аиде намали малко :o

Батерия 1ххх mAh с устроство в дата режим  на работа( пренос на данни) повече от 4 часа,абсурд.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

• Owner

Ето ви скриин при който телефона се използва както си трябва,тоест и неговите функции

За тези 4:30 часа

1.Гледам около 1 час филми във метрото на 100% Brightness и през този 1 час телефона постояно търси мрежа което допълнително цапва батерията

2.На всеки 10 мин автоматично ми чеква емайл,facebook,Ebay notification

3.Понякога слушам радио,но когато слушам радио ги пиши 3:30 мин защото ползва 3G а то точно убива батерията

4.Когато си бях на България,си бях изключил 3G-то защото нямах интернет през роуминг и ми караше по 4/5 дена.

Когато и тук не го ползвам рационално а само си проверявам емайла кара по 2 дена

post-20-130900727693_thumb.jpg

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

4 часа изкара от напълно заредена батерия до пълно разреждане със слушане на радио през нета. Малко си е :o

• Owner

4 часа изкара от напълно заредена батерия до пълно разреждане със слушане на радио през нета. Малко си е :o

ми какво да ти кажа,да ме извиняват ма искаме телефоните да правят св*ки

За един телефон има всичко което ти трябва

Ако знам,че ще го ползвам повече от 5 часа и,че няма да имам зарядно си взимам това

http://cgi.ebay.co.uk/Apple-iPhone-2400mAh-Backup-Battery-Case-Portable-Pack-/400136166874?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5d29f95dda#ht_1586wt_1137

Взех си го и си докарвам още 7 часа което е предостатъчно

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Прав си до къде е докарахме... да не стигат батериите  ;D  И си мисля да го направя да може и през USB то да зарежда, че не са го предвидили..Ще се радвам като се разпространят телефоните със слънчеви клетки :o .

• Owner

Прав си до къде е докарахме... да не стигат батериите  ;D  И си мисля да го направя да може и през USB то да зарежда, че не са го предвидили..Ще се радвам като се разпространят телефоните със слънчеви клетки :o .

По принцип технологиите ги има, но главният проблем е батерията и затова ги задържат.Аз мисля да си сменявам моята пръчка със HTC на Android да минавам,но предполагам, че около нова година би трябвало да се появи някой дзвер със това

http://www.engadget.com/2010/06/01/qualcomm-ships-first-dual-core-snapdragon-chipsets-clocking-1-2g/

-------------------

• Administrator

започвам да се изкушавам за някакво НТС :o с две батерии обаче хехе

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Android-ско HTC  :o - със активен 3G, чеква два меила през 5 минути, НИКАКВИ фейсбуци и прочие shit, активно WiFi по около 4-5 часа на ден (закачен SIP клиент към центалта в офиса когато съм там), разговори - средно 40 минути на ден (комбинирано GSM и SIP)

Батерията е преко сили 2 дена. Т.е. на втория ден едвам устисква да се прибера и да я бодна на зарядното. Ако се случи някой по-дълъг разговор следобяда - не устисква до прибиране. Затова - профилактично е на зарядното всяка вечер.

От китайците си взех едно "патронче" в което се слага една батерия АА 1.5V - излиза USB кабел и си зарежда HTC-то в движение. Как от 1.5V батерия зарежда такава на 3.3 - не ми е много ясно, ама работи, позлвам го за екстремни случиаи. Имам и едно слънчево зарядно, подарък от Виваком :-) и то работи, има и към 1000 накрайника за всякакъв вид телефони, то е в колата, дълбок резерв, като ида някъде и съм забравил зарядното на телефона.

Така че, може си ги говорим до утре за по 1 седмица батериите, ама смартфон дето да се ползва що-годе по предназначение, да кара повече от 2 дена нема как да има засега.

От 1,5V на 5V става лесно.. с един чип и няколко пасивни елементи :o Друг е въпроса какъв точно е смисъла от 1,5.. по добре от 3 , ще има повечко живот на батерииките ;D .