Jump to content

Новини, тема за новини за всичко около нас.


¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Най-големия соларен парк да е у нас, искат от САЩ

Да построят 80-мегаватова централа са намеренията на американската компания AES Solar Energy, като това ще превърне България в дом за най-голяма електрическа централа за слънчева енергия в Европа.

Това съобщи посланикът на САЩ Джеймс Уорлик на брифинг с участието и на представители на чуждестранната фирма за възможностите за използване на слънчевата енергия в България.

AES са готови да инвестират в България близо 400 млн. долара за построяването на това съоръжение, като разходите за България ще са нулеви. То ще бъде построено на земя край Силистра.

Ако българското правителство отговори положително, AES могат да изпратят хора на строителните площадки, които да започнат работа в рамките на няколко седмици.

Според Уорлик тази инвестиция би направила България един от лидерите в света по отношение на слънчевата енергия.

Източник: в. Труд

Има писано в data.bg както и http://profit.bg/news.php?id=67407

Доста интересно но няма да е от полза за България! Щом толкова се натискат да инвестират такива луди пари те са си направили сметката .... защо не ги постройте в USA?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

ако направят и фабрика за панелите и всичко около тях ще има полза

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да но то идеята е да пройзвеждат зелена енергия  за "без" пари и да ни я продават с поне 500-800% печалба както пише на някой места.. :) То добре че не са се съгласили наще и пази боже. Те едвали ще построят заводи тук.. ще си ги внесат ще си ги монтират и ще почнат да печелят. Няма никаква логика, иначе щяха да си ги сложат на тяхна земя и да си ползват тока.. ще кажеш, че при тях няма слънце или място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото при нас изкупуват зелената енергия на 70 и нагоре стотинки ...

И нали се сещате как цената на тока ще скочи нагоре ако пуснат този парк ...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=163261

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо ще скочи цената на тока ако пуснат този парк?

От всички PV централи се изкупува на еднаква цена, тази няма да е по-различна от другите, освен размера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен с тоя договор наще да си свалят гащите и пак да се отрътят един път (за някоко години напред ) друго невиждам какво ще стане,още няколко години и в изторията ще пише че някога сме имали атомна централа и сме продавали енергия.

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако я направят при тях, на кого ще продават ? на Мексико или Канада ?

Все пак това не е стока която можеш да натовариш на корабчето ..... а от тук имат пазар и на изток и на запад.

Връзки на електропреносната мрежа на Република България с електропреносните мрежи на съседни страни

  [table][tr]      [td]Страна [/td]  [td]Подстанции [/td]  [td]Напрежение kV [/td]  [td]Линии броя [/td]  [td]Дължина km [/td]  [td]Сечение мм2 [/td][/tr][/table][/t]  [table][tr]  [td]Румъния [/td]  [td]АЕЦ Козлодуй (BG) - Цинцарене (RO) [/td]  [td]400 [/td]  [td]2 [/td]  [td]115.7 (14)* [/td]  [td]2ACO 500 [/td][/tr]  [tr]  [td]Румъния [/td]  [td]Варна (BG) -Исакча (RO) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]235.4 (85)* [/td]  [td]5АСО 300 [/td][/tr]  [tr]  [td]Румъния [/td]  [td]Добруджа (BG) - Исакча (RO) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]230.6 (80.3)* [/td]  [td]3АСО 400 [/td][/tr]  [tr]  [td]Турция [/td]  [td]ТЕЦ Марица Изток 3 (BG) - Бабаески (TR) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]136.6 (59.5)* [/td]  [td]2ACO 500 [/td][/tr]  [tr]  [td]Турция [/td]  [td]ТЕЦ Марица Изток 3 (BG) -ГЕЦ Хамидабад (TR) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]150 (59)* [/td]  [td]3АСО 400 [/td][/tr]  [tr]  [td]Гърция [/td]  [td]Благоевград (BG) - Солун (GR) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]174.7 (72.7)* [/td]  [td]2AC 500 [/td][/tr]  [tr]  [td]Македония [/td]  [td]Петрич (BG) - Сушица (MK) [/td]  [td]110 [/td]  [td]1 [/td]  [td]49.3 (21.5)* [/td]  [td]АСО 400 [/td][/tr]  [tr]  [td]Македония [/td]  [td]Скакавица (BG) - Крива паланка (MK) [/td]  [td]110 [/td]  [td]1 [/td]  [td]12.7 (5.3)* [/td]  [td]АСО 400 [/td][/tr]  [tr]  [td]Македония [/td]  [td]Червена могила (BG) - Щип (MK) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]150 (80)* [/td]  [td]2 АСО 500 [/td][/tr]  [tr]  [td]Сърбия [/td]  [td]София Запад (BG) - Ниш (SER) [/td]  [td]400 [/td]  [td]1 [/td]  [td]122.6 (37)* [/td]  [td]2AСO 500 [/td][/tr]  [tr]  [td]Сърбия [/td]  [td]Брезник (BG) - Върла (SER) [/td]  [td]110 [/td]  [td]1 [/td]  [td]64.1 (41.1)* [/td]  [td]АС 185 [/td][/tr]  [tr]  [td]Сърбия [/td]  [td]Кула (BG) - Зайчар (SER) [/td]  [td]110 [/td]  [td]1 [/td]  [td]21 (11.:)* [/td]  [td]АС 185 [/td][/tr][/table]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не е истина направо... http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/08/02/koi-prokle-milionite-ot-tototo.95693

Пък и съм убеден, че НЕ е истина ... пак някаква игра :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ФБР иска от Wiki да свали емблемата му

Федералното бюро за разследване на САЩ изисква да бъде свалена емблемата му от сайта на популярната интернет енциклопедия Wikipedia, съобщи във вторник ВВС.

Wikipedia обаче не е съгласна с претенциите на ФБР и е готова да се защитава в съда.

В писмо, изпратено до Wikimedia Foundation, управляваща проекта Wikipedia, представители на ФБР предупреждават, че „нерегламентираното използване на емблемата на ФБР е забранено от американското законодателство” и изисква да бъде свалено изображението от сайта.

В Wikimedia Foundation на свой ред твърдят, че юристите на бюрото са изтълкували неправилно закона, който забранява фалшифициране на отличителните знаци и удостоверения на федералното бюро.

В ответно писмо адвокатът на Wikimedia Foundation заявява, че организацията отхвърля изискването за сваляне на емблемата от принадлежащите й сайтове и ако се налага, е готова да отстоява позицията си в съда.

Препъникамъкът е статия в Wikipedia, посветена на Федералното бюро за разследване, където освен информация за ведомството е поместена и негова емблема, както и файл във векторен формат SVG.

Все още не е ясно защо ФБР е предявила претенции точно към Wikipedia, след като изображението на емблемата на бюрото се среща и в други сайтове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Единият "брат" Галев тръгва към кметския стол на ДупницаБившата барета Пламен Галев ще се кандидатира за кмет на Дупница, твърдят членове и симпатизанти на местната партия "Движение за нашия град".Те дори изчислили, че за кметския пост са необходими около 11 000 гласа, поне с толкова бил избран предишният градоначалник.На парламентарния вот миналата година Галев спечели одобрението на общо 14 000 дупничани.Основната цел на членовете на "Движение за нашия град" е да мобилизират всички свои симпатизанти. За тази цел ще информират градската общественост за всеки един от успехите на Галев, пише в."Струма".Според тях той имал голям потенциал като кмет, имал и юридическо образование.В момента той е съветник на сегашния градоначалник Атанас Янев.През 2009 година Пламен Галев и неговият "брат" Ангел Христов, се кандидатираха за депутати за 41-вото Народно събрание.Така получиха имунитет и бяха пуснати от съда под парична гаранция от 50 000 лева.В момента срещу тях тече дело в Кюстендилския окръжен съд.Те са обвинени в ръководене на въоръжена организирана престъпна група, изнудване, участие в ръководството на група за рекет, нанасяне на средна телесна повреда.Първоначално братята бяха арестувани и държани в затвора в София, но Софийският градски съд прекрати делото срещу Галеви и го изпрати на Окръжния съд в Кюстендил.

Без коментар!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Хеххе ...... Направо си е за черния списък.... И после ми се надуват, че "Стара планина" щяла да е по БДС - поредните глупости ..............

" В страната няма лаборатория, която да докаже точно колко процента е съдържанието на месо в колбасите. Това установи проверка на БНР. Репортерка занесла за изследване карначе с марката "Стара планина" от произволно избрана фирма. Лабораторният анализ на карначето показва, че съдържа свинско месо, но експертите обясняват, че не могат да установят точно колко процента е месото. Това поражда съмнения за контрола върху продуктите и най-вече за произведените по стандарта "Стара планина". От Националната ветеринарномедицинска служба отговарят, че за карначето "Стара планина" не се изисква изследване, което да докаже колко процента е месото. Според технологията продуктът трябва да се произвежда само от месо и с тлъстина до 35 процента. Контролът е предимно върху документите в предприятията. Ветеринарите уверяват, че периодично проверяват дали се спазват стандартите за продуктите "Стара планина" от фирмите, които произвеждат такива колбаси."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Бира на хапче - за улеснение на съпругите

На Виктория Карачорова от Русенския университет й хрумнало колко удобно ще бъде, ако бирата е на хапчета. Идеята й за разтворима бира се класирала в конкурс, в който жури са представители на индустрията и на Русенския университет и беше представена на семинар "Пътят на иновацията".

http://www.dnes.bg/video/2010/09/26/bira-na-hapche-za-ulesnenie-na-syprugite.99610

Е мерси... аман от менделееви таблици ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко струва пост на полицай в България?

Франс прес разпространи резултати от сериозно проучване в Русия, което показва, че там пост на катаджия се купува за 40 000 евро. А на помощник прокурор в районна прокуратура – само около 8000 евро (10 000 долара).Никой никъде досега не е писал и проучвал колко струват постовете на полицай в България. В корумпирани страни от Русия до Латинска Америка е известно, че низшите длъжности в полицията се купуват, а дори някъде назначените отделят от заплатата си като постоянно месечно заплащане на горестоящите. А те самите си изкарват от …униформата. Утвърдена практика. Полицаите и у нас си изкарват от униформата. Но кой знае защо тук се мълчи колко струва назначение в полицията.Проблемът тук е по-сложен – не печелят само катаджиите. Тук цари беззаконие и произвол. Пътни проверки вечер правят повсеместно редови полицаи, които не са катаджии. Дори си купуват със собствени пари  уреди за проверка на алкохол и рекетират шофьорите, както неведнъж сме писали . И понеже официално нямат право на такива проверки, ако шофьорът се запъне да даде подкуп, викат КАТ да му направи нов тест и да му напише акт.Униформата на редови полицай докарва доходи между 2000 и 3000 лв. месечно в голям град като София. Има по-възлови райони и длъжности, от които се изкарва и повече. Съответно – в по-слаби райони, градове и т. н., доходите от подкупи падат. Но униформените живеят добре. Това дори не може да се скрие – колите на сержантите се виждат, ходят с тях на работа, дори на дежурство в района си пристигат с тях, ползват ги и по време на работа. Има и с мерцедеси, беемвета, на старо разбира се, но това е стандарт по-висок от този на хора с 1000 лв. брутна заплата.Вече на по-високи нива в полицията доходите скачат значително. Там се плащат редовни месечни вноски от публични домове, от мрежите за разпространение на наркотици (дилърите са районирали София точно по границите на РПУ-тата – защо ли?) и др.Според доходите от подкупи и рекет може да се пресметне, че един полицай в София купува поста си за около 10-15 хил. евро. Тук не става дума за началнически постове, а за пост на обикновен, редови полицай в някое районно. От МВР твърдят, че имало свободни щатове и малцина искат да стават полицаи и т. н. Да, тук и там може да е така. Но сержантското училище отдавна се пълни с кандидат-полицаи, които са мотивирани не от друго, ами от възможността да печелят добре от униформата.На този фон постоянните обвинения на Цветанов към съда за корупция са много лицемерни. Докато един престъпник стигне до съд, може да бъде пуснат от полицаи, от дознатели, следовател, прокурор може да прекрати наказателно преследване срещу него… И чак след това идва съдът.Убеден ли е ли някой, че в полицията и прокуратурата са честни и почтени? http://e-vestnik.bg/9768/kolko-struva-post-na-politsay-v-balgariya-15-000-evro/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Skype ни отряза напълно за "Неограничена Европа"

От 1 октомври 2010 г. Skype премахна България от списъка с държави, включени в пакета “Неограничена Европа“. Toва е услуга, която позволява неограничени телефонни говори до почти всички страни в Европа.

В списъка са включени общо 28 страни, но България и Румъния вече не са там.

На този етап от компанията не са дали обяснение защо са изключили България и Румъния от пакета “Неограничена Европа”, а Русия е включена там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.