mrhardware Posted August 14, 2010 Report Posted August 14, 2010 няма как с такива акумулатори да искаш да изкараш повече. това са идеални акумулатори за теб, струват доста, но съм сигурен че ще си избият парите http://www.varta-automotive.com/index.php?id=235 http://pmd.varta-automotive.com/pmd2/listBatteries.do?Line=2600049&Line2=&lang=en&range=ZM 12v 60 Ah - 205лв с ДДС 12v 90 Ah - 307лв с ДДС 12v 80 Ah - 279лв с ДДС 12v 125Ah - 436лв с ДДС 12v 130Ah - 450лв с ДДС има и по-големи ама са вече доста скъпи, макар че всеки ампер си избива парите ... Мерси за съвета,варта си е варта,голфа ми е с такъв(62A купен преди година)....зимата за 3 дена стоене на студа и е капут.Съжелявах за деня в който си го взимах,обаче....наскоро забравих да го сваля и от стоене за седмици падна на 5 волта.Пуснах го на зарядно и тая гадина се зареди и работи!Карам втората седмица след злополуката.Раздвоен съм повъпроса за избор на акомулатор.Засега всички приятели съветват в полза на Монбат. п.п. немам утечка на голфа. Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата.
mrhardware Posted August 14, 2010 Report Posted August 14, 2010 Тотално умря и втората "ИСКРА" ,бацат резервните...ветрогенератора зарежда,скоро и с бекъп на фотоволтаик.Мани,мани приключение от класа .Луд умора нема. Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата.
Administrator Велин Posted August 15, 2010 Administrator Report Posted August 15, 2010 Баце,не само доставчици но и електрончици ...покажи ми релейка която никога не е падала,то и при НАСА с техен милионен бюджет си губят трансмисията.Покажи ми техника която никога няма да откаже. Само едно е вечно,глупоста при хората. А добър ден както се казва сам го каза глупоста е вечна, е най глупавото е да сложиш стартерни батерии за такъв режим, въобще там не им е мястото дори го и намекнах в началото на темата, все пак има някои изисквания които минимално трябва да се спазват, но фактора пари и време.. всеки сам определя за себе си, аз изразявам мнение и не мога да ти кажа за релейка дето никога да не пада но да говорим за ъптайма е друго нещо. п.с. между другото и аз полвам монбат комуникационни батерии 2-3г и нямам проблеми Не отговарям на постове написани с шльокавица!
MiPSus Posted August 15, 2010 Report Posted August 15, 2010 най глупавото е да сложиш стартерни батерии за такъв режим, въобще там не им е мястото ... Велин е 100% прав , акомулатор от кола в UPS режим За целта се ползват СТАЦЙОНАРНИ АКОМУЛАТОРИ а не СТАРТЕРНИ, бюджетно решение са Монбат http://www.monbat.com/monbat/articles.php?ArticleGroupID=8 Тествани на вqтър, слънце и APC MVR batteries design features * 12 years design life, Eurobat specification Long Life * Extremely high cyclic life and float life performance * Wide range of operating temperature from -20°C to 55°C * One-way valve regulated system with flame-arrestor * Internal gas recombination efficiency 98- 99 percent * Easy for installation, maintenance free product * Delivered ready for use at 100of its nominal capacity * Shock resistant ABS flame retardant container and lid * Three-layer terminal sealing for leak-free operation * Female M8 brass terminals with no need for retightening * Non-hazardous cargo for ground, sea and air transport * Fully recyclable product Ползвам с успех 100Ah и 150Ah модели и съм много доволен. Основно APC 1000VA UPS + 2x100Ah за отговорни места(ракове с рутери и оптични суичове) - до сега не съм разбрал колко часа издържа :-) ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!
Mupo neTkoB Posted August 15, 2010 Report Posted August 15, 2010 аз съм сложил на 2 ups-a акумулатори, принципно бяха "свършили" и не работеха добре в автомобила, но след като ги сложих работят вече няколко месеца и съм доволен от продължителността на работа на ups-a. 95Ah оригинални акумулатори от Vw и Mercedes. Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
dimo_tenev Posted August 15, 2010 Report Posted August 15, 2010 Колегите са прави.. стартерни батерии не е удачно да се ползват за тази цел..аз ползвам два броя APC 2200 (1600W) на 48V с 16 броя тягови батерии 24Ah/12V свързани по групи и досега не съм оставал без ток... а консумацията колко е? предполагам е около 3-4 А..
mrhardware Posted August 15, 2010 Report Posted August 15, 2010 А добър ден както се казва сам го каза глупоста е вечна, е най глупавото е да сложиш стартерни батерии за такъв режим, въобще там не им е мястото дори го и намекнах в началото на темата, все пак има някои изисквания които минимално трябва да се спазват, но фактора пари и време.. всеки сам определя за себе си, аз изразявам мнение и не мога да ти кажа за релейка дето никога да не пада но да говорим за ъптайма е друго нещо. п.с. между другото и аз полвам монбат комуникационни батерии 2-3г и нямам проблеми Дефектна броика!новите стартерни 100А Искра работят перфектно....засега ефекта е зареждане за 4 часа и разряд за около 10!.Контролера си знае работата.Тестова консумация 2 А на 24 в,определено имаме още поне 5А в резерв...фотоволтаика ряпа да яде.Бих ви показал картина от IP камерите но обещах на колеги ловджии да не показвам местото което охраняват.Дупе да е яко на този които има зла умисъл. Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата.
iso Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 Дефектна броика!новите стартерни 100А Искра работят перфектно....засега ефекта е зареждане за 4 часа и разряд за около 10!.Контролера си знае работата.Тестова консумация 2 А на 24 в,определено имаме още поне 5А в резерв...фотоволтаика ряпа да яде.Бих ви показал картина от IP камерите но обещах на колеги ловджии да не показвам местото което охраняват.Дупе да е яко на този които има зла умисъл. От тези акумолатори ползвате не повече от 50% от капацитета им .На поносими цени са решенията от Монбат или спецялно серията Megalight Power agm-технология .Носят дълбок разряд ,необслужваеми са и не се саморазреждат при съхранение/престой .
ushoplias Posted August 20, 2010 Report Posted August 20, 2010 Здравейте Колеги , Поствам един линк на една американска фирма .... А къде е линка ?
mrhardware Posted August 27, 2010 Report Posted August 27, 2010 Днес презноща се задейства алармената система .Точно в 00.33 ч. се появи първия истински нарушител.Късметлия...гледаше от далеч и си светеше с фенерчето .Ако се бе доближил до релейката...щеше да стане интересно.Допълнителните подкрепления бяха събудени ,просто неотговарям за последствията ако бе спряла връзката догоре или бе навлязъл в периметъра.Колеги ако е некой от вас е бил при релейката...просто знайте че не се шегуваме,ама сериозно,струва доста пари и ще гърмим намесо.Пък и сме доста близо,никой нормален нема да си построи такова нещо далече от вкъщи. Добрата новина е че вече има и бекъп на фотоволтаици. Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата.
Mupo neTkoB Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 ....Колеги ако е некой от вас е бил при релейката...просто знайте че не се шегуваме,ама сериозно,струва доста пари и ще гърмим намесо.... не вярвам да е както казваш "колеги". всеки от колегите знае колко труд/пари/време са необходими и надали ще ходи да ти краде апаратурата Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
kmeta Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 струва доста пари и ще гърмим намесо На страшен ли се правиш? Почти съм сигурен, че тази релейка е незаконна постройка. Ако струва толкова "много" пари защо не си сложил поне ограда?
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Тия клетки там под голяма та чиния не влизат ли в сянка на определен момент ? Как са вързани и клетките и перката към един контролер ? п.п. той пък тоя е бил най голямото зле с фенерче посреднощ да ходи... то е е много ясно, че от километри ще бъде забелязан. Като я гледам тая снимка се чудя като натрупа сняг и после започне да се топи... тая кутия дали ще устиска да не пусне водица ? Защо не я вдигнахте малко поне...
mrhardware Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Стара е снимката,панела е преместен настрани,има и ограда. Кутията е ниско защото замомента така ни е удобно. Предвидено е допълнително закрепване на метър и половина от земята. Схемата за връзването е стандартна,директно всичко към акомулаторите има два контролера.Контролерите си пълнят и мерят независимо. Успях да измисля решение за следене на напряжение през лан мрежата !Точноста е 5 процента.Винаги знам дали акомулатора работи на 12,7 или 12,3 v.Най ниската точка на измерване е 4 v най високата 13 v. Извинявайте но ненамясто употребих думата "колеги"имах предвид лудите глави катерещи баири,по-скоро са иманяри или бракониери привлечени от светлината на камерите.От няколко дена наблюдавам раздвижване в района на съседния баир. А от към "страшен",да се пробват и най здравите нерви изтърват. Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата.
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Искаш да кажеш 1 контролер за панела и 1 за перката а от там? изходите им на едно ли са? т.е. в паралел. А акумулаторите как са отделно за всеки контролер или ?
Recommended Posts