Jump to content
  • 0

HOTSPOT с еднакви МАС адреси

babula

Question

Здравейте, имам следния проблем - искам да пусна хот спот, но клиентите са вързани "зад" няколко булета, със статични адреси. Излизат с еднакви МАС адреси, но с различни IP-та. В този случай ще има ли проблем? Или по-точно кой е най-удачния вариант за пускането им с цел да не се "злоупотребява" с опит чрез смяна на адреса да се опитват да имат интернет  без да плащат?

Recommended Posts

• 0

Mac адреса с който излизат не е ли на интерфейса който ги обслужва ?

• 0

Mac адреса с който излизат не е ли на интерфейса който ги обслужва ?

Не, МАС адреса на Bullet-a e. Не знам дали може да се промени това, но за сега е така - 5 клиента с 5 различни статични IP адреса но с един МАС адрес-този на Буллет-а.

• 0

Да де аз това имах предвит... Радиото което им е AP. 

Малко съм изморен и не погледнах добре. Говорим за едно и също B)

• 0

А бе нямаше ли отметка за MAC Clone  някъде на Буллета? Не беше ли да клонира МАС адреса на клиента зад него.

• 0
  • Administrator

А бе нямаше ли отметка за MAC Clone  някъде на Буллета? Не беше ли да клонира МАС адреса на клиента зад него.

В случая клиента не е един B)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

A пък и аз поне не съм виждал подобна отметка поне на нанотата..

• 0

точно така, пусни "куршума" в друг режим, да работи! Ти сега си Station, пусни и WDS и това с мак адресите ще се оправи B) ще имаш на всички мак адресите...

п.с. извън темата - нормално ли е 1br. NS M2 (ТX/RX ауто) да не коренспондира коректно с 3br. NS2 + Airlive 5460 (ТX/RX 18/ауто, за 4те) сигнала на всички е повече от 35(-65) разстоянието от 400-600м пряка видимост...хардуерна несъвместимост или "трудни" настройки B). CCQ зле (от 36-98)

ТX/RX постоянно ги сменя 54/18...36/18..1/18...има нет/няма нет...голяма бъркотия. Сменя ли го с НС2 всичко се оправя.

Ако някой може да помогне ще съм Много Благодарен.

• 0

Е ми задаваш отговори    Кажи му да работи само на B/G... И при първа възможност махни релния тек от тая комбинация - един път си патих с подобна "схема"  . Или поне за проба сложи друго с аналогичен чипсет като нанотата.

P.s. по темата... ако го пусне като WDS не трябва ли ръчно да опише мак адресите ? Ако е "реал" хотспот .. нещо ми се губят нещата с описването като са различни клиенти постояно..

• 0

...ама странното знаеш ли кое е?..Това, че НС М2 няма режим Б/Г има само микс Б/Г/Н(сиво е полето, при всички режими) или моя е бъгав..последна версия е B)...5460 не е проблема, дори изключено пак е така...ефира не е кофти!

• 0

Искаш да кажеш, че неможе да работи отделно в някой от работните му режими ? Ако е така просто ме отказа да го купя...

• 0

точно това казвам...ами радвам се, че ти спестих главоболия B)...може и моя да е дефектен B)...от релоад казаха, че сичко е ток и жица, ще видим като дойде утре-други ден :), колко е жица.

Пробвах и с регионите ама все тая...естествено всичко това се случва при изкл. AirMax, вкл. ли го и се опитам да се свържа като клиент към някое от устройствата - срива цялата мрежа...голям пинг/загуба на пакети/няма връзка. Дръпна ли щепсела и до 10s всичко се оправя.

п.с. жалко ако си работи само с "неговите"  и др. AirMax продукти

• 0
  • Owner

Всички безжични у-ва в station режим маскират  ип-та след тях с МАК адреса на у-вото. Такъв е стандарта, не случайно station интерфейс не може да се бриджва.

Решението е WDS .

• 0

Всички безжични у-ва в station режим маскират  ип-та след тях с МАК адреса на у-вото. Такъв е стандарта, не случайно station интерфейс не може да се бриджва.

Решението е WDS .

Интересното е, че като го пусна station WDS спира нета. Да не би да имам аз някаква грешка?!Отсреща е AP Bridge.  Да не би там да е проблема?