Jump to content

Нелоялна конкуренция !


Guest martidim

Recommended Posts

Guest martidim

Любопитно ми е докъде стига нелоялната конкуренция. Ако имате интересни случаи ... Мисля, че подобна тема може да стане доста интересна.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 41
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

  12

 • he3

  5

 • NetworkPro

  4

 • Велин

  3

Когато чуя тази дума се сещам за Iinterbild от тях може да се очаква всичко  :)

Link to comment
Share on other sites

Във Варна се е стигало доста дълеч.И като гледам и за в бъдеще ще е така.

Link to comment
Share on other sites

Guest martidim

Би било интересно който има да разкаже конкретни случай, като не е важно да се назовават имена. Един от многото им случай е следния. Офисите на моя фирма и конкуретна фирма в едно от селищата са на 10 м. разстояние. След 19 проверки отразлични инстанции, при което нито веднъж не посетиха конкуретите реших, че е прекалено и написах сигнал до същите инстанции за проверка на конкуренцията и то съвсем основни нарушения ... представете си дори да нямат касов апарат, при условие че се работи непрекъснато с клиенти и се плаща кеш !?

Развитието на нещата ме смаяха. Всички инстанции отново ме посетиха в най-кратък срок. Когато ги питах какво се случва и как ще го обяснят обясненията бяха, че при сигнал първо се проверявала фирмата подала сигнала или ... другата фирма няма регистрация на адреса ... и разни такива. При някой от проверките там се затваряше няколко часа преди да дойде проверяващия. Крайния резултат беше, че започнаха глоби за пълни глупости от инстанциите спрямо фирмата ми както и преди това. Примерно инспекция по труда ме глобява 250 лв, защото съм закъснял с инструктажа 9 дни (на всеки 6 месеца), а седмица преди проверката имало наредба, че вече е на 3 месеца. ХЕИ ми пише глоба за намерен фас на входната врата от 200 лв. и ми налага изисквания за ремонт от 2000 лв. Данъчни, полиция също ми пишат глоби. Филмите за "мафията боб да ядат", тук държавните органи си бяха за мокрите поръчки. ГДБОП, пожарни и т.н. Накрая си викам, че това е безумие и взех всички протоколи от проверки и тръгнах по шефовете на инстанции. Повече бяха доста учудени и разбрани хора, особено като споменавах, че скоро ще започна дело срещу всички и така за няколко дена всичко се обърна. Оставиха ме намира, а нелегалния офис след неколко годишна работа беше затворен. Ако се бях оставил да ме мачкат какъв ли щеше да е резултата ?

Link to comment
Share on other sites

Когато чуя тази дума се сещам за Iinterbild от тях може да се очаква всичко  :)

Тази фирма е за по-долния раздел "Черен списък" :)

В интерес на истината те нещо май се кротнаха напоследък, нямали са значителни "обществени прояви" ;)

Link to comment
Share on other sites

E браво, че си се оправил. Но тук примерно кражбите и посегателството на техниката е ежедневие. Обаче нито една институция не им пука! - Оправяй се сам ако не сменяй бизнеса. Колегите от София ми се смяха като видяха едно време с какви метални кутии си пазим суичовете. Викат абе вие да не слагата златни суичове? Много са чести също случаите на срязани магистрали било то лан или оптика за съжаление последното повече боли. А пък за WIFI тата е там просто няма оправия поне вече само антените ни крадат след като почнахме да крием AP тата в метални кутии във вътрешни помещения. Да но и антените не са от най-евтините.. За силовите разправии пък въобще не ми се повдига темата колко пъти или за заплахите по телефона.

Link to comment
Share on other sites

За жалост немога да не подкрепя колегата DJ69

Колкото WiFi техника са ни окрали само на нас ... спокойно може да покриеш 2 села с нея :)

Ходих, жалих се на полицията - нулева реакция ... след 1 месец идва писмо "Прекратено от прокарутрата поради неизвестен извършител" (няколко пъти и все едно и също), и така - пиеш една студена вода и продължаваш напред.

Като се качвам следващия път до някой покрив ще покажа и ние в какви кутии слагаме суичовете да се посмеете :) В банките няма такива сейфове ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest martidim

Аз слагам камери по мачтите с антени. Всичко се записва на сървър денонощно.

Link to comment
Share on other sites

че да ти вземат и камерата... ебана държава с ебана престъпност. кокошкарските обири пак почнаха като преди десетина години... чистачки на коли, вентили на джантите, винетки...

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Link to comment
Share on other sites

Рязаха ми оптиката. Знае се кой е, полицията нищо не направи, макар че ползват нет на аванта от мен. Щях да претрепя с нещо подръчно нещастника като ми се мярна пред очите но пред свидетели нямаше смисъл. Бързо беше сплайснато всичко и добре че имаше 80 метра аванс та да изтеглим оптиката до муфата. Обикаляне на абонатите от къща на къща чрез пропагандиране което може би дава ефект на битака. Оголване на изолацията по кабелите. Дръпнати кабели на свичовете в кутиите. Пращане на проверки и сигурно има още неща за които не подозирам. По-големите фирми по един или друг начин си постигат своето, в момента когато им станеш неудобен и почнеш да предлагаш по-добра услуга на по-ниска цена почват мизериите. Аз мисля че още в БГ не се печели достатъчно от доставката на интернет че да си струва борбата за всеки клиент.

Link to comment
Share on other sites

Камерата не ги спря при мен... на записа се видя 3 ма с качулки и след 10 тина секунди ни камера ни антени ни бордове...  :)

Link to comment
Share on other sites

пускай ток с високо напрежение и лоши кучета ...

Link to comment
Share on other sites

Бях с високо напрежение точно и като стане по влажно горе имаше трупове на чайки и такива хвъркати.... и работата почна да загрубява и веднага го спрях но поне така нямах проблеми :) .

Link to comment
Share on other sites

Guest martidim

Tова с кучетата за охрана ми хареса. Ще трябва обаче да назнача кучкар дето само да ходи по ретранслациите и да храни кучетата ... пари за кола и храна и заплата - доста разходи !  :)

Link to comment
Share on other sites

DJ69 Вие случайно да ползвате като кутийте на спектър нет и ако да знаете ли от каде се купуват от нег-с ми казаха че ги правили по поръчка от софия

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.