Jump to content

Нелоялна конкуренция !


Guest martidim

Recommended Posts

Любопитно ми е докъде стига нелоялната конкуренция. Ако имате интересни случаи ... Мисля, че подобна тема може да стане доста интересна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

  • ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

    12

  • he3

    5

  • NetworkPro

    4

  • Велин

    3

Би било интересно който има да разкаже конкретни случай, като не е важно да се назовават имена. Един от многото им случай е следния. Офисите на моя фирма и конкуретна фирма в едно от селищата са на 10 м. разстояние. След 19 проверки отразлични инстанции, при което нито веднъж не посетиха конкуретите реших, че е прекалено и написах сигнал до същите инстанции за проверка на конкуренцията и то съвсем основни нарушения ... представете си дори да нямат касов апарат, при условие че се работи непрекъснато с клиенти и се плаща кеш !?

Развитието на нещата ме смаяха. Всички инстанции отново ме посетиха в най-кратък срок. Когато ги питах какво се случва и как ще го обяснят обясненията бяха, че при сигнал първо се проверявала фирмата подала сигнала или ... другата фирма няма регистрация на адреса ... и разни такива. При някой от проверките там се затваряше няколко часа преди да дойде проверяващия. Крайния резултат беше, че започнаха глоби за пълни глупости от инстанциите спрямо фирмата ми както и преди това. Примерно инспекция по труда ме глобява 250 лв, защото съм закъснял с инструктажа 9 дни (на всеки 6 месеца), а седмица преди проверката имало наредба, че вече е на 3 месеца. ХЕИ ми пише глоба за намерен фас на входната врата от 200 лв. и ми налага изисквания за ремонт от 2000 лв. Данъчни, полиция също ми пишат глоби. Филмите за "мафията боб да ядат", тук държавните органи си бяха за мокрите поръчки. ГДБОП, пожарни и т.н. Накрая си викам, че това е безумие и взех всички протоколи от проверки и тръгнах по шефовете на инстанции. Повече бяха доста учудени и разбрани хора, особено като споменавах, че скоро ще започна дело срещу всички и така за няколко дена всичко се обърна. Оставиха ме намира, а нелегалния офис след неколко годишна работа беше затворен. Ако се бях оставил да ме мачкат какъв ли щеше да е резултата ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато чуя тази дума се сещам за Iinterbild от тях може да се очаква всичко  :)

Тази фирма е за по-долния раздел "Черен списък" :)

В интерес на истината те нещо май се кротнаха напоследък, нямали са значителни "обществени прояви" ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E браво, че си се оправил. Но тук примерно кражбите и посегателството на техниката е ежедневие. Обаче нито една институция не им пука! - Оправяй се сам ако не сменяй бизнеса. Колегите от София ми се смяха като видяха едно време с какви метални кутии си пазим суичовете. Викат абе вие да не слагата златни суичове? Много са чести също случаите на срязани магистрали било то лан или оптика за съжаление последното повече боли. А пък за WIFI тата е там просто няма оправия поне вече само антените ни крадат след като почнахме да крием AP тата в метални кутии във вътрешни помещения. Да но и антените не са от най-евтините.. За силовите разправии пък въобще не ми се повдига темата колко пъти или за заплахите по телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жалост немога да не подкрепя колегата DJ69

Колкото WiFi техника са ни окрали само на нас ... спокойно може да покриеш 2 села с нея :)

Ходих, жалих се на полицията - нулева реакция ... след 1 месец идва писмо "Прекратено от прокарутрата поради неизвестен извършител" (няколко пъти и все едно и също), и така - пиеш една студена вода и продължаваш напред.

Като се качвам следващия път до някой покрив ще покажа и ние в какви кутии слагаме суичовете да се посмеете :) В банките няма такива сейфове ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

че да ти вземат и камерата... ебана държава с ебана престъпност. кокошкарските обири пак почнаха като преди десетина години... чистачки на коли, вентили на джантите, винетки...

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рязаха ми оптиката. Знае се кой е, полицията нищо не направи, макар че ползват нет на аванта от мен. Щях да претрепя с нещо подръчно нещастника като ми се мярна пред очите но пред свидетели нямаше смисъл. Бързо беше сплайснато всичко и добре че имаше 80 метра аванс та да изтеглим оптиката до муфата. Обикаляне на абонатите от къща на къща чрез пропагандиране което може би дава ефект на битака. Оголване на изолацията по кабелите. Дръпнати кабели на свичовете в кутиите. Пращане на проверки и сигурно има още неща за които не подозирам. По-големите фирми по един или друг начин си постигат своето, в момента когато им станеш неудобен и почнеш да предлагаш по-добра услуга на по-ниска цена почват мизериите. Аз мисля че още в БГ не се печели достатъчно от доставката на интернет че да си струва борбата за всеки клиент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях с високо напрежение точно и като стане по влажно горе имаше трупове на чайки и такива хвъркати.... и работата почна да загрубява и веднага го спрях но поне така нямах проблеми :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tова с кучетата за охрана ми хареса. Ще трябва обаче да назнача кучкар дето само да ходи по ретранслациите и да храни кучетата ... пари за кола и храна и заплата - доста разходи !  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DJ69 Вие случайно да ползвате като кутийте на спектър нет и ако да знаете ли от каде се купуват от нег-с ми казаха че ги правили по поръчка от софия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.