След един ден четене и игра със определения рутер така и не успях да подкарам това, което ми трябва. До скоро работеше безотказно със PPTP но исках да вдигна сигурността и си рекох защо да не опитам L2TP/IP Sec. Рутерчето работи вече 5-та година и е железарка определено. Отзад има 10-тина машини и всичко работи перфектно. Един потребител със L2TP работи перфектно, но в момента в който се върже потребител номер 2, веднага първия го изхвърля. Без да се пипа нищо в момента в който потребител 2 се разлогне, потребител 1 пак си е логнат. Какво съм пропуснал и къде бъркам?
Всеки потребител самостоятелно работи идеално, но 2-та заедно - не. А точно това ми трябва - да влизат и двата потребителя по едно и също време. В момента ако потребител 1 влезе през L2TP, а потребител 2 през PPTP няма проблеми. Какво не съм направил като хората? :)
Question
black_tulip
След един ден четене и игра със определения рутер така и не успях да подкарам това, което ми трябва. До скоро работеше безотказно със PPTP но исках да вдигна сигурността и си рекох защо да не опитам L2TP/IP Sec. Рутерчето работи вече 5-та година и е железарка определено. Отзад има 10-тина машини и всичко работи перфектно. Един потребител със L2TP работи перфектно, но в момента в който се върже потребител номер 2, веднага първия го изхвърля. Без да се пипа нищо в момента в който потребител 2 се разлогне, потребител 1 пак си е логнат. Какво съм пропуснал и къде бъркам?
Всеки потребител самостоятелно работи идеално, но 2-та заедно - не. А точно това ми трябва - да влизат и двата потребителя по едно и също време. В момента ако потребител 1 влезе през L2TP, а потребител 2 през PPTP няма проблеми. Какво не съм направил като хората? :)
Top Posters For This Question
10
9
9
3
Popular Days
Jul 26
5
Jul 10
4
Jul 27
3
Jun 26
3
Top Posters For This Question
black_tulip 10 posts
111111 9 posts
JohnTRIVOLTA 9 posts
Codename 3 posts
Popular Days
Jul 26 2021
5 posts
Jul 10 2021
4 posts
Jul 27 2021
3 posts
Jun 26 2021
3 posts
Popular Posts
kokaracha
Warning: Only one L2TP/IpSec connection can be established through the NAT. Which means that only one client can connect to the sever located behind the same router. https://wiki.mikrotik.com/wik
JohnTRIVOLTA
Няма еднозначен отговор, простo сетваш, пробваш и преценяваш! Инак при мен нещата са варирали, но не повече от 25-30% от наличният трафик. Процесора винаги има значение !
111111
Това е в случай Интернет > рутер+ нат > L2TP Сървър на моята машина има 2 сесии без проблем
Posted Images
33 answers to this question
Recommended Posts