Jump to content

Цепач за оптика


Recommended Posts

ами с това , а бронята след тота с клещи може да реже обвивката в края на цепенето , може и обвивката на спирала да я изкараш (ако е без steel wire) , цепиш 2 пъти при мерак и необходимост и на повече пъти . на ЛС за инфо 

пп:за около 10г, веднъж е сменян нож

c1.png

Редактирано от vtbg59

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.kst-bg.com/products/instrument-za-zagolvane-na-broniran-kabel-acs.html

http://www.raypon.com/acs.html

http://www.raypon.com/ajs.html

има и видео

ножа се върти на 90 градуса

цената е друга.

Редактирано от px1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи попитай на място и двата се продават от КСТ. двата уреда ще свършат работа при сръчни ръце .последно първия беше някъде към 80+лева а ношчето беше 38 лева преди година .Без спор второто е по добро ама ако не го взимам за себе си а за работници избирам първото .Върши добра работа , но винаги с добра настройка инак ножа бързо заминава.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

niki5 не вкарвай човека в заблуждение. Само https://www.kst-bg.com/products/instrument-za-zagolvane-na-broniran-kabel-acs.html това е за цепене на брониран кабел.Инструмента  си заслужава всяка стотинка.Няма стойностен инструмент - ефтин.Ако има 5-6 отваряния на брониран кабел - става и с макетен нож.Но ако ще има работа  - само горе цитираното.Ще трябва време да свикне и ще се пореже 2-3 пъти ама безплатна наука няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не въвеждам човека в заблуждение ,мога подробно да му обяня кое и как . Идва въпроса ако цепи дали ще прави Т- връзка тогава става по интересно. 

Инструмент евтин няма ...... дори ииии . ,,,, инструмента показва професионализъм и сериозно отношение към работата . Но инструмент трябва да се копува на човек който е видял трудния край и ще го отцени . Инак що не си вземе макетен нож на ТопМастер страхотни са с тях може и да цепиш тубичките дори :) , а пак за стрипер на тубите да не говорим . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво е т връзка. Сигурно я ползвам но и казвам по друг начин. Аз купувам хубав инструмент за качествен техник.Ако ще го купувам за себе си - сигурно сам ще си свърша работата и тогава техник не ми е нужен.Твърдо съм на мнение че ако техника който съм наел не е по добър от мене , значи не съм наел правилния човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т-връзка - когато прекъсваш едно или повече влъкна а другите заминават транзит без чупене.По трудничко става при мулти тюбе оптики.Особено мазни и бронирани хахаха. А за другото бих казал началници много,работници още по.Предишния казваше за работниците ..... с такъв материял разполагаме хахаххах . И двата инсрумента са добри копувай...... инструмента пести време , а то ни е най ценния ресурс. А има и други предимства въпросния . Мога да разказвам много как такъв може много да помогне ...... спрямо макетния нож.

 

Т връзките са много добро решение особено при пон изграждане като примерно 12 си я цепиш за сплитери клиентски .Има много начини за деление . За т-то има тубоцепачи ,стрипери и др инструменти .Ама щом дадени бивши колеги ги пообучих трудно няма само желание .Да вметна справят се но сасипват инструментите и ги губят примерно .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 години, когато нямах сплайсер и виках други да ми сплайсват, винаги съм се питал за подобно решение. Сега явно е актуално но това прецизно надлъжно цепене и подготовка не отнема ли същото време като да си сплайсна 12те влакна? Или уптайма на услугата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно Т връзките - звучи да стават по-бързо от презаварката на всички влакна, обаче не дават гъвкавост в последствие. Примерно ако имаш изведено не 1 гръбначно за сплитер а няколко, можеш динамично да сменяш схемата в годините (да прехврълиш друго гръбначно влакно или дори клиент от една кутия към предишна).

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирах че е това.Ползвам такова изпълнение когато имам 24 влакна в една туба.Ползвам цепачка за туби. Вярно че първите 5-6 са курбан в полза на експириънс-а.Все има по 1-2 влакна счупени ,срязани или просто преебани , най зле е когато се случи до напречния срез на тубата.Боже върна ме в младостта.Ако са до 12 - режа всичко и заварям което продължава.Логиката е че за подготвени и аранжирани кабели заварка на влакно отива средно минута на влакно.Значи последното 11 вл. става за 10-11минути . Това ми е даунтайма на услугата по тях.Не съм имал оплаквания без значение размера на оператора.Все пак всеки си знае че ще има работа и че се налага прекъсване.В сериозните бекбонове обикновено предварително услугите са изтъркаляни през други опции и кабела е свободен за интервенция.Доброто планиране е 90% от работата в комуникациите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То планирането е едно пък испълнението съвсем друго. За едно тюбни оптики времето необходимо е на кантар да заваряваш .Но когато говорим за по големи оптики от 24 влакна и да извадиш едно влакно от гръбнак не е оферта да режеш всичко . Особено ако имаш примерно услуги на растояния над 20 километра и караш примерно по едно влакно CWDM  или дори DWDM .Помислете варху следното чупенето значи язва, значи утре при проблем все да мислиш дали там няма проблем, вода, лоша заварка . Като няма чупене няма проблем или поне проблема е за отклоненото влакно само. Инвестирайте в инструменти и тренирайте тогава ще видите че по добре да не заварявате .

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм сигурен като заварям и наличието на заварки въобще не ме вкарва в драми , филми или други виртуални флуктуации. Въпроса за вадене на едно влакно от 24 в една туба съществува само в специфичен дял от мрежата.Ако в един кабел вЪрвят услуги върху CWDM или  DWDM  технологичната дисциплина въобще не включва вариант с вадене едно влакно в нищото.Въпреки сравнително богатия ми опит в мрежата нa един изключителен технологичен хулиган с национален обхват , такова чудо не ми се е случвало ! Но никога не е късно човек да бъде изненадан !

Редактирано от valvi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.