Към съдържанието

* * * * * 1 гласа

Още един линк на 11 км. от начинаещ...

• Please log in to reply
35 отговора на тази тема

#31 Hartman

Hartman

Потребител

• ISP
    Topics 4
  • МестоположениеАсеновград:

Публикувано 14 януари 2012 - 00:01

Виж мнениетоВелин написа на 13 януари 2012 - 23:38 :

"антенен усилвател" ще трябва в две посоки и той се казва по - голяма паница .. форума определено деградира
Мдам... Шеки,няма как да не се съглася с теб
Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

#32 mitqnx

mitqnx

Потребител

• Потребители
    Topics 10
  • МестоположениеСОФИЯ:

Публикувано 14 януари 2012 - 01:56

Лелеееее.... спрете се бре .:)
Аз чакам снимков материал от линка.
Надявам се скоро колегата да намери време  да го пусне :)

#33 jordan_ruse

jordan_ruse

Редовен Потребител

• Потребители
    Topics 59
  • МестоположениеRuse:

Публикувано 05 февруари 2012 - 16:00

имам скромен опит с нанота и ще кажа че ако ефира не е чист като моминска пазва просто да забрави да се получи нещо "прилично" с вградените антени. Аз ако трябваше да правя подобен линк и разполагах с едно нано щях да го продам /не ги харесвам никак :)/ и щях да купя някакви стари бордове 112 или 133 в краен случай 411. Колегата на дали ги е намерил без пари тия нанота. А ако много държа да се ползва ubiquiti задължително пигтейли и паници. временните и евтини решения създават много проблеми !!! поздрави.

#34 DeFeKt

DeFeKt

Потребител

• Потребители
    Topics 5
  • Местоположение0:

Публикувано 06 февруари 2012 - 14:15

Само да задам един въпрос и след това ще последва една молба. :)
Каква е разликата между двете картинки ?

Публикувано изображение
Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Така господа колеги, хубаво е че искате да помогнете, ама нека първо да помислим, В България всичко може и е като разграден двор ама нека да помислим първо за себе си защото никой не го еня за нас.

* Как се прави линк точка до точка ? - с насочени антени.
* Защо се прави линк точка до точка с насочени антени? - За да не пречим на съседите си и за да не си пречим на себе си, като ловим с антените си всичката тази ****** която е в ефира и в последствие да се чудим защо нещо няма нет.

Просто не е морално да се изгражда линка с нанота и после да седим и да се чудим след време, защо не рабити, А може би комшиите от съседното село се опитват да ползват нет на аванта ? :D

#35 exvitermini

exvitermini

Потребител

• Потребители
    Topics 1
  • МестоположениеSumerville:

Публикувано 07 февруари 2012 - 14:17

Няма никакви сигнали в тази посока, гаранция! Нанотата са ми без пари, едното беше с изгорял лан, който е подменен, другото е подарък след ъпгрейт от бивш колега, занимаващ се с релейки.
За сега линка е замръзен докато не се пооправи времето. Ще го направя с 90ки от 2те страни, от едната дори е монтирана чинията.

#36 smacker

smacker

Потребител

• Потребители
    Topics 11

Публикувано 07 февруари 2012 - 23:23

Съвети как се ебе гявола във въздуха - много.
Ще перефразирам Миле: Ако правите нещо - правете го като хората.
Всички тия антени, облъчватели пигтейли и прочее ще пречат повече отколкото да помагат.

Колегата има непретенциозни изисквания към връзката, както и нисък бюджет. Така, че трябва да се цели в нисък клас устройства. Въпреки, че по снимката, борчетата могат да му преебат малко френел зоните, но да се надяваме че няма да стане.

Според мен, нещата да се случат са следните:
2 Нанота заедно с 2 Булсаткома. След като има Нанотата - антените са му около 80 кинта.

Може да се пробва и без Рефлектори, но.... това е крайно непрепорачително заради шумовете. И все пак за 80 кинта отгоре ще получиш осезаемо по-добро качество и по-стабилен линк.

Иначе, може да го направи и с PowerBridge M5, което е може би най-доброто от целият клас микротици и подобни за такъв вид връзки.

Подобни теми Collapse

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни