Mile, on 26 август 2011 - 12:01, said:
стейшъна може и да е в друг град. какво значение има? всъщност какво по топологията трябва да се променя освен да се дадат малко пари? така и така буташ трафика от борда до некво сървърно, буташ трафика от оптиката пак до там.. 2 порта + един към ппп сървъра. дори да е горе на комина едно cisco осем портово дърпа 12W. всъщност ти понеже вече си го направил какво питаш? дали е добре както е? ми не е
Колега, с рис но повярвайте ми не и идеята да Ви обидя ще Ви кажа, че мненията като Вашите са причината нашите Български форуми да са трудно и рядко полезни на хората които задават въпросите си в тях.
Разбирам, че Балканският манталитет е "по - добро от моето предложение няма", но моля Ви кажете ми кое от това което аз написах не разбрахте.
1. Конфигурацията не трябва да се променя !!!
2. Кое Ви кара да си мислите, че съм го направил ? Ако бяхте прочел какво съм написал щяхте да вникнете в проблема и да разберете, че все още не съм.
Смея да твърдя, че отговорите освен лишени от логика, имам чувството, че са по някоя друга тема.
Имам и малко риторични въпроси на които не търся и отговори:
Изкачвали ли сте 150 метра вертикална стълба на -15 градуса за да подменяте оборудване ?
Не смятате ли, че правилото по-малко активни устройства - по-малко грижи е правилно ?
Въпреки, че средствата не са проблем, не мисля, че подобна инвестиция за Вашият умен суич е уместна.
Въпросът ми в частност и форумът е насочен към проблеми и решения свързани с МикроТик, точно такова решение търся и аз.
Както споменах фокусът трябва да е върху въпросната схема а не върху други алтернативни решения.
Искено се надявам да не съм засегнал егото ви на специалист, доверете ми се далеч съм от тази идея, и все пак ви благодаря за отделеното време и предложените решения.
Искрено благодаря на
kokaracha и
bobo мисля, че предложението за IEEE 802.1D не е никак лошо, и решението на моят проблем се крие точно там.
Поздрави.