_mi_ Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 Ситуацията е следната: Mikrotik : ether1 ->WAN(vivacom ISP) Vivacom(ruter TV): WAN -> ether2(Mikrotik) Mikrotik: bridge1(ether1 ether2) Как мога да прихвана трафика от телевизията в Queues -> simple queues? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted August 20, 2018 Report Share Posted August 20, 2018 С каква цел по-конкретно ? Бриджа има use-ip-firewall (yes | no; Default: no) Force bridged traffic to also be processed by prerouting, forward and postrouting sections of IP routing (Packet Flow). This does not apply to routed traffic. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted August 20, 2018 Administrator Report Share Posted August 20, 2018 Пробвай да включиш Firewall за бриджа. не че ще има полза Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 _mi_ Posted August 20, 2018 Author Report Share Posted August 20, 2018 (edited) 19 minutes ago, 111111 said: Пробвай да включиш Firewall за бриджа. не че ще има полза Включен е! сложих отметка на use-ip-firewall 19 minutes ago, NetworkPro said: С каква цел по-конкретно ? Стана ми интересно как мога да прихвана трафика само за статистика в този сценарий! В стената на бриджа опитах с това правило (add action=mark-packet chain=forward in-interface=ether2 new-packet-mark=test), но нищо! Edited August 20, 2018 by _mi_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted August 20, 2018 Administrator Report Share Posted August 20, 2018 няма как да го прихванеш защото минава транспарентно спри ускоренията Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted August 21, 2018 Report Share Posted August 21, 2018 SNMP и https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Traffic_Flow телевизията вероятно е със мултикаст дестинейшън мак и ИП адреси но use-ip-firewall трябва да е достатъчно за хващане със Traffic Flow - Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 _mi_ Posted August 22, 2018 Author Report Share Posted August 22, 2018 17 hours ago, NetworkPro said: SNMP и https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Traffic_Flow телевизията вероятно е със мултикаст дестинейшън мак и ИП адреси но use-ip-firewall трябва да е достатъчно за хващане със Traffic Flow Да, най-вероятно едва ли има проблем, но знанията ми са малки и ще се задоволя за сега с inerface->ether2->traffic statistic! Попринцип за да си изградя проста система за следене на трафика, в Queues добавям: simple que.. ->general(target(ip in LAN)) -> advance(que type pcq-download(for download) & que type pcq-upload(for upload)). И така ги следя и г/д работи добре, но когато каствам от wifi-PC to Wi-fi-TV нещо не отчита както трябва, но това е друга тема! Все още не съм използва Trafic_Flow и може би скоро ще пробвам. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted August 22, 2018 Administrator Report Share Posted August 22, 2018 Преди 23 часа, NetworkPro написа: телевизията вероятно е със мултикаст дестинейшън мак и ИП адреси но use-ip-firewall трябва да е достатъчно за хващане със Traffic Flow тв е по мултикаст но е криптирана с вериматрикс аутентификацията е ясна как става ама каква е ползата като е криптирано. Упражнението няма да има каквато и да е полза. Ако искаш да се учиш на нещо ново, инсталирай multicast пакета и прерутирай през локалната мрежа мултикаста и заявките на приемника Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
_mi_
Ситуацията е следната:
Mikrotik : ether1 ->WAN(vivacom ISP)
Vivacom(ruter TV): WAN -> ether2(Mikrotik)
Mikrotik: bridge1(ether1 ether2)
Как мога да прихвана трафика от телевизията в Queues -> simple queues?
7 answers to this question
Recommended Posts