Jump to content

Проблем с конфигурацията на RB metal 2SHPn

kidram

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Ползвам 3 rb metal 2SHPn конфигурирани с quickset  в режим на AP WISP .Целта е да се постигне облъчване на определена търговска площ .Устройствата са със осъвременен софтуер до последната stable  версия. Сигналът им е безупречен , но закачайки се за него клиента получава нищожна скорост . Пинг от антената към gate-а е нормален, от антената към клиента е със огромни амлитуди от порядъка на един пакет с 20ms, а следващият с 275ms. В следствие на това клиента се разкача през 1 минута.Опитах следните подобрения ,но без успех:

1. interfaces- wireless-wireless tables-advanced -distance  настрои на indoors  след като прочетох ,че сигналът може да идва прекалено силен и в това  да си.е корени проблема.

2. Всички АП предават на различни честоти

3. От data rates  отчекнах "ниските" под 5 mbits скорости

Най- озадъчаващото за мен е ,че 2 от 3-те работиха в инициалната конфигурация без проблем.

Като станаха три обаче вече не работят .

Имам инсталирани и други устройства към същия captive portal и там скороста е нормална - 50-60 mbits

Нещо бъркам в конфигурацията или има някаква интерференция между устройствата ,но тя ми обягва.

Би ли могъл някой да ме посъветва как да конфигурирам правилно rb metal 2SHPn за го играе wifi bridge и да насочва към captive portal

Благодаря предварително!

Симеон