Jump to content
  • 0

Пренасочване на портове

klutc

Question

Здравейте! Цяла нощ си блъскам главата и не мога да се оправя. Въпросът ми е следния - в мрежата имам web сървър - 192.168.1.222, пренасочих му нужните портове - 21, 22, 25, 465, 8080 като NAT правила и отвън всичко работи, когато се опитам да достъпя домейна, който е насочен към реалното IP, Mikrotik-a си пренасочва и всичко е наред. Работата е там че от вътрешната мрежа, когато искам да достъпя домейна ... Page not found, микротика не пренасочва клиентите от вътрешната мрежа към web сървъра. С локалното IP не е много удобно защото има и mail в сървъра. Някаква идея какво съм сътворил?

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Чети за HarpinNat.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Може да се направи с нат рефлекшън и подобни идиотии, но моят съвет е, сървърната мрежа и тази за работните станци да са ти различни и тогава няма да имаш никакви драми. 

• 0

Когато например мейл сървъра е на телефон и когато си в мрежата, нямаш достъп, когато си извън нея имаш поща .... Определено не е по-добре, когато от вътрешната мрежа можеш да достъпваш сървъра само с вътрешното IP. Дайте идея как може това да се направи. Когато пуснеш DMZ-то на TP-Link от 20лв можеш да постигнеш този резултат, не вярвам че това е невъзможно за RouterOS

• 0
Преди 3 часа, 111111 написа:

Чети за HarpinNat.

Май е точно това!!! Ще пробвам и ще пиша. Мерси ?

• 0

При мен не се получи с Hairpin. Възможно ли е да ми предоставите правилата, които сте сложили ?