Didomir Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Здравейте, Някой има ли да сподели мнение относно АП-та на UBNT,Cambium (е600),LigoWave (NFT 3ac),EnGenius (последните модели , 2.4/5G ac)? Как бихте ги подредили като качество/параметри ? Трябват ми 2 АП за апартамент, и всякакви мнения са добре дошли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted April 11, 2018 Administrator Report Share Posted April 11, 2018 Смотана работа за апартамент са. Взимаш си Powerline с Wifi и си решаваш проблема дори в WC-то Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Имаш ли лан от рутера до бъдещите ап та. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didomir Posted April 11, 2018 Author Report Share Posted April 11, 2018 PowerLan-a ми прави магарий, работи няколко дни спира, с рестарт се оправя.Неприятното е че е вързан за контакта в “сървърното” ... Имам свързаност между точките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted April 11, 2018 Administrator Report Share Posted April 11, 2018 По скоро има проблеми за електротехник, кофти бойлер или голям брой разклонители. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Като имаш лан не се занимавай с powerline. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didomir Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Все пак може ли да дискутираме АП-те ? Другите опций са ясни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Микротици бол. Гледаш тия с H - те имат повече изходна мощност. Уби освен унифи не са много подходящи за целта. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didomir Posted April 13, 2018 Author Report Share Posted April 13, 2018 (edited) 23 hours ago, master said: Микротици бол. Гледаш тия с H - те имат повече изходна мощност. Уби освен унифи не са много подходящи за целта. Пробвано е (hAP AC и 951), на МТ радиото им не работи както трябва в зашумена среда. + Имат проблеми в съместимостта с доста мобилни устроиства (телефони и таблети).Има бая теми в МТ форума. Та поради тези им особенности на МТ мисля че трябва да се качи класа/цената , и затова питах за опит с конкретни марки АП. Cisco, Aruba и Ruckus са извън бюджета, пък и за SOHO употреба ще са малко стрелба с гаубица. Edited April 13, 2018 by Didomir правописна грешка, бюдежета -->бюджета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted April 13, 2018 Administrator Report Share Posted April 13, 2018 Имам една торба Aruba APIN0205 ако ти е изгодно ще ти ги продам. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted April 13, 2018 Administrator Report Share Posted April 13, 2018 Преди 1 час, Didomir написа: Пробвано е (hAP AC и 951), на МТ радиото им не работи както трябва в зашумена среда. + Имат проблеми в съместимостта с доста мобилни устроиства (телефони и таблети).Има бая теми в МТ форума. То , че имаше някакви несъвместимости - имаше, но мисля отдавна се оправиха нещата. То теми има , но са със задна дата, а към днешна такава тук и в официалният форум няма ... има единствено проблеми с пърформънса на устройствата им базирани на IPQ4018/1419 , като и там са закърпени нещата с последните RC версии! Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Имам опит със стари цискота а/б/г нямаха грешка освен в цената. 951 с последната версия пак си има бъгчето от към скорост с някой мобилни телефони - 20Мб и до там. Не че е болка за умиране, иначе в момента има над 50 устройства към него и се държи отлично. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted April 13, 2018 Administrator Report Share Posted April 13, 2018 преди 2 минути, master написа: Имам опит със стари цискота а/б/г нямаха грешка освен в цената. Стига да се активира 802,11 протокола иначе само със себеподобни работи. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted April 13, 2018 Administrator Report Share Posted April 13, 2018 На 4/11/2018 at 17:08, Didomir написа: Здравейте, Някой има ли да сподели мнение относно АП-та на UBNT,Cambium (е600),LigoWave (NFT 3ac),EnGenius (последните модели , 2.4/5G ac)? Как бихте ги подредили като качество/параметри ? Трябват ми 2 АП за апартамент, и всякакви мнения са добре дошли. Добри впечатления имам от wAP AC ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
helco Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Имам опит и с по-новите циска. Добре работят. Даже имам 2 за продаване, които ще ги пусна във форума - 3802 и 702W. И двете са двубандови, могат да работят самостоятелно, даже 3802 работи и като контролер и не му трябват лицензи за АП-тата (Cisco Mobility Express), и АП. На 702W хубавото е, че има вграден суич и единият му порт има PoE out, можеш да захраниш камера, телефон или нещо до 7,5W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts