Jump to content
  • 0

RB с две мрежи, VPN и пренасочване на трафик

gabrashev

Question

Здравейте,

имам следния казус: Имам RB на който се ползват два интерфейса с DHCP клиенти. На първия имам реално ИП, на втория ИП от вътрешна мрежа с достъп до определени сайтове и сървъри но само когато си в нея !  Искам посредством VPN през реалния IP адрес да достъпвам  RB , и да ползвам ресурсите от втория интерфейс (вътрешната мрежа ). 

Предполагам след като логна с VPNa , гейт трябва да ми стане втория интерфейс ? или ......... VPNa и втората мрежа да са в бридж ?

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Направи си втори пул за VPN-а различен от този на вътрешната LAN мрежа.

• 0

по-скоро ме интересува след като ле свържа с VPN-a да ползвам ресурса на вътрешната мрежа - гейта да е на вътрешната мрежа.

• 0
  • Administrator
На 17.03.2018 г. at 14:05, gabrashev написа:

Здравейте,

имам следния казус: Имам RB на който се ползват два интерфейса с DHCP клиенти. На първия имам реално ИП, на втория ИП от вътрешна мрежа с достъп до определени сайтове и сървъри но само когато си в нея !  Искам посредством VPN през реалния IP адрес да достъпвам  RB , и да ползвам ресурсите от втория интерфейс (вътрешната мрежа ). 

Предполагам след като логна с VPNa , гейт трябва да ми стане втория интерфейс ? или ......... VPNa и втората мрежа да са в бридж ?

Ако те разбрах правилно, предполагам VPN клиента е на PC . Тогава на wan miniport адаптера  MRB properties-Networking-mark tcp/ip4 and then click properties-Advanced-check Use default gateway on remote network. VPN сървъра трябва да е нагласен така че да е с адреса на локалната мрежа и да раздава адреси от същата ! 

MRB = Mouse right button

Edited by JohnTRIVOLTA

• 0

Ако VPN-а ти е настроен със същите IP-та като вътрешната мрежа на интерфейса на вътрешната мрежа сетваш прокси арп. другия вариант е VPN-а да го сетнеш с други адреси.

• 0
  • Administrator

Винаги едно и също локалния от локалната мрежа отдалечения от друга.

Локалния не трябва да е гейта на мрежата ами свободно ип. 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ